Η Παραμυθοχώρα καλοσωρίζει τον Δεκέμβριο με δύο παραστάσεις που μιλούν για την αξία της φιλίας

Πρόκειται για το κουκλοθέατρο "Τικ και Τέλα: Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και το Χιόνι", που παρουσιάζει δύο πολύ τρυφερές ιστορίες και "Μια περιπέτεια για τον Ρωμαίο" στο θέατρο 104.

Τικ και Τέλα: Το χριστουγεννιάτικο δέντρο και το χιόνι

Η Παραμυθοχώρα καλοσωρίζει τον Δεκέμβριο με νέες παραστάσεις στο θέατρο 104. Ο αγαπημένος Ρωμαίος ετοιμάζεται να ζήσει μια συναρπαστική περιπέτεια (από 10/12), ενώ ο Τικ και η Τέλα ετοιμάζονται σιγά σιγά για τα Χριστούγεννα (από 3/12)

"Τικ και Τέλα: Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και το Χιόνι" | για παιδιά από 2 ετών

Τικ και Τέλα: Το χριστουγεννιάτικο δέντρο και το χιόνι

Ο Τικ και η Τέλα θα περάσουν τον χειμώνα τους στην Παραμυθοχώρα. Οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών στολίζουν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο και ανακαλύπτουν το χιόνι σε μια παράσταση που μας μιλά για την καλοσύνη, την ευγένεια και την φιλία μέσα από δύο πολύ τρυφερές ιστορίες του Άξελ Σέφλερ. Ο Τικ και η Τέλα στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους με μπισκότα και ένα υπέροχο ζαχαρένιο αστέρι. Όμως τα μπισκότα σιγά σιγά εξαφανίζονται. Στο τέλος δεν υπάρχει ούτε ένα. Ο Τικ κι η Τέλα βγαίνουν έξω να παίξουν στο χιόνι και περνάνε τέλεια. Όταν, όμως, φτάνει η στιγμή να φτιάξουν ένα χιονάνθρωπο, µαλώνουν. Πώς καταφέρνουν οι δύο φίλοι να λύσουν τις διαφορές τους, σ’ αυτή την τρυφερή ιστορία; 

Σε έναν παραμυθένιο κόσμο με χειροποίητες κούκλες μαρότ, πολύχρωμα σκηνικά και χαρούμενη μουσική οι ιστορίες του Τικ και της Τέλα ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών που μεταφέρονται μαγικά στον κόσμο των ηρώων και συμμετέχουν παίζοντας. 

Προπώλήση εισιτηρίων μέσω more.com

"Μια περιπέτεια για τον Ρωμαίο" | από 3 έως 103 ετών

Μια περιπέτεια για τον Ρωμαίο

Να μένεις σε μια ποντικότρυπα δίπλα στη σκηνή του θεάτρου και να μην έχεις δει ποτέ σου παράσταση. Γίνεται; Ο Ρωμαίος δεν αντέχει άλλο. Κι ας λένε οι γονείς του ότι είναι μικρός ακόμα. Έτσι, όταν όλοι κοιμούνται, θα ξεκινήσει την εξερεύνηση. Με οδηγό τους ανθρώπους πίσω από τη σκηνή, θα δει και θα μάθει πολλά για τον μαγικό κόσμο του θεάτρου. Ο μικρός Ρωμαίος θα είναι πια έτοιμος για να ζήσει μια συναρπαστική περιπέτεια: θα καταφέρει να σώσει την αγαπημένη του Ιουλία από μια συμμορία αρουραίων που μασουλάνε τα κουστούμια στα υπόγεια του θεάτρου

Ο Διευθυντής σκηνής, το Τρίτο Κουδούνι, το Φως, ο Σκηνοθέτης, τα Σκηνικά, τα Κοστούμια, γίνονται οδηγοί του μικρού Ρωμαίου που ανακαλύπτει για πρώτη φορά τον μαγικό κόσμο του θεάτρου. Μαζί μετα παιδιά, ο Ρωμαίος θα μάθει απίθανες λεπτομέρειες για το θέατρο, τους ανθρώπους πίσω από τα φώτα και τη σκηνή και για το πως γίνεται μια παράσταση. Με χειροποίητες κούκλες φτιαγμένες από χαρτοπολτό και ύφασμα, κούκλες μαρότ, άμεσης κίνησης, ανθρωπίνων διαστάσεων, μάπετ η Μαρία και η Σπυριδούλα Παπαγεωργίου ζωντανεύουν μια αστεία και τρυφερή ιστορία που μας μιλάει για την αξία της φιλίας, τη χαρά της συνεργασίας και την αγάπη για το δίκιο. 

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τικ και Τέλα: Το χριστουγεννιάτικο δέντρο και το χιόνι

  • Κουκλοθέατρο
  • Διάρκεια: 50 '

Ο Τικ και η Τέλα Στολίζουν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο και ανακαλύπτουν το χιόνι σε μια παράσταση που μας μιλά για την καλοσύνη, την ευγένεια και την φιλία μέσα από δύο πολύ τρυφερές ιστορίες του Άξελ Σέφλερ. Σε έναν παραμυθένιο κόσμο με χειροποίητες κούκλες μαρότ, πολύχρωμα σκηνικά και χαρούμενη μουσική οι ιστορίες του Τικ και της Τέλα ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών που μεταφέρονται μαγικά στον κόσμο των ηρώων και συμμετέχουν παίζοντας. Με μπόλικο χιούμορ, γέλιο αλλά και ευαισθησία, η διαδραστική παράσταση της Μαρίας και Σπυριδούλας Παπαγεωργίου διασκεδάζει και συγκινεί μικρούς και μεγάλους.

104

Ευμολπιδών 41, Γκάζι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.