"Ο ψεύτης βοσκός" και η παρέα του δημιουργούν μια ξεκαρδιστική και ταυτόχρονα διδακτική παράσταση

Μια πρωτότυπη διασκευή της Ειρήνης Σταματίου, που μεταμορφώνει το γνωστό μύθο του Αισώπου σε μια παράσταση γεμάτη γέλιο, χορό, τραγούδι αλλά και πολλά διδάγματα.

Ο ψεύτης βοσκός Αγγελική Κοκκοβέ©

"Ο ψεύτης βοσκός" και η παρέα του μας περιμένουν στη θεατρική σκηνή του Coronet, δημιουργώντας μια ξεκαρδιστική και ταυτόχρονα διδακτική παράσταση. Μια πρωτότυπη διασκευή της Ειρήνης Σταματίου, που μεταμορφώνει το γνωστό μύθο του Αισώπου σε μια παράσταση γεμάτη γέλιο, χορό, τραγούδι αλλά και πολλά διδάγματα. Την σκηνοθεσία αναλαμβάνουν από κοινού η Ειρήνη Σταματίου με τον Μπάμπη Κλαλιώτη.

Ο ψεύτης βοσκός
Αγγελική Κοκκοβέ©

Όλοι παρελαύνουν στη σκηνή. Η βοσκοπούλα με την όμορφη φωνή και το γάργαρο γέλιο, η φουρνάρισσα με τις λαχταριστές μελένιες πίτες, ο τσαγκάρης, ο αυστηρός αλλά και λίγο λαίμαργος Δήμαρχος και ο λύκος με τη φλογέρα του. Τα παιδιά συμμετέχουν, διασκεδάζουν, ενώ παράλληλα παίρνουν σπουδαία μαθήματα ζωής. Ο σεβασμός στη φιλία, η προσφορά, η ακεραιότητα είναι μερικές από τις βασικές αξίες που ξεπηδάνε μέσα από το έργο και βέβαια το βασικότερο που είναι ότι δεν πρέπει να λέμε ποτέ ψέματα και να μην προσπαθούμε να ξεγελάσουμε τους άλλους και να σπάσουμε πλάκα μαζί τους γιατί το πιθανότερο είναι πως μπορεί στην αρχή να γελάσουμε, αλλά στο τέλος μάλλον θα μπλέξουμε άσχημα.

Ο ψεύτης βοσκός
Αγγελική Κοκκοβέ©

Παίζουν οι: Λίνος Μάνεσης, Αλίκη Ζωγράφου, Στρατής Νταλαγιώργος, Ασημίνα Κακοσαίου.

Ο ψεύτης βοσκός
Αγγελική Κοκκοβέ©

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο ψεύτης βοσκός

  • Δραματοποιημένος Μύθος

Πρωτότυπη διασκευή που μεταμορφώνει το γνωστό μύθο του Αισώπου σε μια φαντασμαγορική παράσταση με πολύ χορό, τραγούδι και ζωντανή μουσική. Ο σεβασμός στη φιλία, η προσφορά, η ακεραιότητα είναι μερικά από τα σπουδαιότερα μηνύματα του έργου, όπως και το ότι δεν πρέπει να λέμε ψέματα και να προσπαθούμε να ξεγελάσουμε τους άλλους όπως ο κεντρικός ήρωας της ιστορίας που στο τέλος δεν τον πιστεύει κανείς. Κάποιο ακόμα ήρωες του Αισώπου που θα ζωντανέψουν επί σκηνής είναι η βοσκοπούλα με την όμορφη φωνή και το γάργαρο γέλιο, η φουρνάρισσα με τις λαχταριστές μελένιες πίτες, ο τσαγκάρης, ο αυστηρός αλλά και λίγο λαίμαργος Δήμαρχος και ο λύκος με τη φλογέρα του.

Coronet

Φρύνης 11 & Υμηττού

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.