Το παιδικό μιούζικαλ "Λάχανα και Χάχανα - Ο Καλός μου Εαυτός" επιστρέφει στη σκηνή

Το επιτυχημένο έργο του Τάσου Ιωαννίδη, βασισμένο στην αγαπημένη ομώνυμη παιδική μουσική συλλογή, ανεβαίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Λάχανα και Χάχανα

Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού, η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η εταιρεία "Μέθεξις" συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τις παραστάσεις του μιούζικαλ του Τάσου Ιωαννίδη, "Λάχανα και Χάχανα - Ο Καλός μου Εαυτός" στο "Θέατρον" του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος", κάθε Σάββατο στις 5 μ.μ. Το σύγχρονο αυτό έργο, μέσα από τις ζωντανές μελωδίες του, τις εντυπωσιακές βιντεοπροβολές του και τα έντονα χρώματα του δημιουργεί μία μοναδική θεατρική εμπειρία για γονείς και παιδιά, μεταφέροντας τους θεατές στον κόσμο του φανταστικού.

λάχανα και χάχανα

Το έργο του Τάσου Ιωαννίδη "Ο Καλός μου Εαυτός" πραγματεύεται με απλό και άμεσο τρόπο τις έννοιες της "αυταγάπης", της "αυτεπάρκειας", της "αυτοεκτίμησης", των "θετικών σκέψεων" και προτείνει παιγνιώδεις τρόπους διαχείρισης των αρνητικών συναισθημάτων. Ο Πίπης, ο Μαθητευόμενος Νεράιδος μαζί με τον Ατσίδα, την Χαχανένια και τον Λαχανίδα μας ταξιδεύουν σε ένα "ολιγοπάτητο" μονοπάτι αναζήτησης του… καλού μας εαυτού, μέσω μίας πρωτότυπης ιστορίας με μουσικές στάσεις στα πιο αγαπημένα τραγούδια της σειράς "Λάχανα και Χάχανα", καθώς και σε ολοκαίνουρια τραγούδια και χαρούμενα παιχνιδοτράγουδα, γεμάτα χιούμορ και… Καλοσύνη.

Η μέθοδος "Τραγουδώ και Μαθαίνω" γίνεται το "μαγικό κλειδί". Τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι με όχημα την μουσική και το τραγούδι, η μαθησιακή διαδικασία γίνεται παιχνίδι. Θα καταφέρουν άραγε να πείσουν και τους μεγάλους;

Η ενορχήστρωση των Κώστα Γανωσέλη και Σταύρο Καρτάκη με ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής, δίνουν μορφή στα τραγούδια του Βιβλίου Γλώσσας Α’ Δημοτικού, σε στίχους του σκηνοθέτη και της Παυλίνας Παμπούδη

Η παράσταση πλαισιώνεται από ένα λαμπερό καστ ηθοποιών, με πρωταγωνιστές τους Γιάννης Τσότσος, Λυδία Σγουράκη, Γιώργος Αιμιλιανός Σταυρινός, Αλέξανδρος Ζουγανέλης, Θεοδώρα Κοκκινίδη και Ναταλία Μαρτίνη. Κάποιοι από τους ερμηνευτές συμμετέχουν και στη μουσική εκτέλεση, με τον Γιώργο Αιμιλιανό Σταυρινό στο πιάνο και τα κρουστά, τον Γιάννη Τσότσο στη κιθάρα και τον Αλέξανδρο Ζουγανέλη στο σαξόφωνο και στο φλάουτο.

Τα ευφάνταστα σκηνικά είναι του Θανάση Κόκκα και της Ματίνας Μέγκλας, η οποία επιμελείται και τα πολύχρωμα κοστούμια, οι ανεβαστικές χορογραφίες της Χριστίνας Μπίτου και η εικονογράφηση της Βανέσας Ιωάννου.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Λάχανα και Χάχανα - Ο Καλός μου Εαυτός

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 70 '

Τα πιο αγαπημένα τραγούδια της σειράς «Λάχανα και χάχανα» αλλά και ολοκαίνουργια τραγούδια συνθέτουν τη νέα μουσικοθεατρική ιστορία για τη σημασία της θετικής σκέψης και της αυτοεκτίμησης, συνοδεία ζωντανής μουσικής. Ο Πίπης, ο Μαθητευόμενος Νεράιδος, μαζί με τον Ατσίδα, την Χαχανένια και τον Λαχανίδα μάς παρασύρουν σε ένα ταξίδι προς αναζήτηση του καλύτερού μας εαυτού, μαθαίνοντας παράλληλα για τις έννοιες της «αυταγάπης», της «αυτεπάρκειας», της «αυτοεκτίμησης», τη σημασία της θετικής σκέψης και τρόπους διαχείρισης των αρνητικών συναισθημάτων. Η μέθοδος «Τραγουδώ και Μαθαίνω» είναι το κλειδί για αυτό το ευφάνταστο ταξίδι γεμάτο χιούμορ, τραγούδι και πολλή μουσική.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.