4 νέα βιβλία για τους μικρούς βιβλιοφάγους από τις εκδόσεις Ίκαρος

Βιβλία γνώσεων για τους μικρούς αναγνώστες στις νέες κυκλοφορίες.

εκδόσεις Ίκαρος

Οι εκδόσεις Ίκαρος παρουσιάζουν τέσσερις νέους τίτλους βιβλίων για τους μικρούς αναγώστες.

Μαξ & Λόη, Χρονοταξιδιώτες (Κάλλιας Σπανουδάκη)

Μαξ & Λόη, Χρονοταξιδιώτες

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί μια νέα σειρά βιβλίων γνώσεων, με τίτλο "Μαξ & Λόη, Χρονοταξιδιώτες" σε κείμενο της Κάλλιας Σπανουδάκη και εικονογράφηση του Χρήστου Κούρτογλου. Ο Μαξ και η Λόη επιβιβάζονται στη χρονομηχανή του επιστήμονα Χομπ, διασχίζουν γαλαξίες και εποχές και καλούν τους αναγνώστες να ανακαλύψουν τον κόσμο μαζί τους.

Στο βιβλίο "Η δημιουργία του σύμπαντος", οι δύο ήρωες ζουν μια συναρπαστική περιπέτεια στο διάστημα. Βλέπουν το σύμπαν τη στιγμή της δημιουργίας του και καταλαβαίνουν πώς φτιάχτηκε ο κόσμος.

Στο βιβλίο "Το ηλιακό μας σύστημα", ο Μαξ και η Λόη εξερευνούν το ηλιακό μας σύστημα. Βλέπουν τους πλανήτες από κοντά και μαθαίνουν συναρπαστικά πράγματα για τον καθένα.

Στο τέλος κάθε ιστορίας, εκπαιδευτικές πληροφορίες, παιχνίδια και δραστηριότητες ενθαρρύνουν συζητήσεις για το μυστήριο της δημιουργίας του κόσμου και βοηθούν τα παιδιά να εξοικειωθούν με κάθε άγνωστη έννοια. Το 2024 θα προστεθούν στη σειρά δύο νέοι τίτλοι για τους αστέρες του ουρανού και τη ζωή πάνω στη Γη.

Ο αδερφός μου είναι ένα αβοκάντο (Tracy Darnton, εικονογράφηση Yasmeen Ismail)

Ο αδερφός μου είναι ένα αβοκάντο

Ο ερχομός ενός νέου μέλους στην οικογένεια πάντα απασχολεί τους γονείς. Πώς να το μιλήσουν για αυτό στα αδέρφια του; Πότε θα έρθει; Πόσο μεγάλο είναι τώρα, και πώς θα περνούν τον χρόνο τους μαζί όταν γεννηθεί; Οι ερωτήσεις των παιδιών είναι ανεξάντλητες, όπως και η φαντασία τους! Το βιβλίο της Tracy Darnton περιγράφει με αστείο τρόπο τα στάδια ανάπτυξης ενός εμβρύου ―από μικροσκοπικό παπαρουνόσπορο μέχρι μεγάλο καρπούζι― αλλά και τον ενθουσιασμό και την προσμονή που συνοδεύουν κάθε εγκυμοσύνη.

Ο Νόι και η σπουδαία φάλαινα (Benji Davies, μτφρ. Αντώνης Παπαθεοδούλου)

Ο Νόι και η σπουδαία φάλαινα

Η τέταρτη -ίσως πιο συγκινητική μέχρι σήμερα- περιπέτεια του αγαπημένου ήρωα χιλιάδων παιδιών σε όλο τον κόσμο. Μια υπέροχη ιστορία γεμάτη ζεστασιά και αυθορμητισμό, με εικονογράφηση που ενθουσιάζει τα παιδιά, από τον διεθνώς αναγνωρισμένο Βenji Davies.

Μια τρομερή καταιγίδα ξεσπά κοντά στο σπίτι του Νόι, και τότε η γιαγιά του βρίσκει αφορμή να του διηγηθεί μια ιστορία για την αξέχαστη φιλία ενός μικρού κοριτσιού και μιας φάλαινας· μια φιλία χαμένη στα βάθη του χρόνου που ταξιδεύει από γενιά σε γενιά. Καθώς ολοκληρώνεται η αφήγηση, ο Νόι συνειδητοποιεί ότι είναι και ο ίδιος κομμάτι αυτής της ιστορίας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο Πέτρος και ο λύκος" για δύο ακόμα παραστάσεις στην Paraga

Μετά τις sold out παραστάσεις, το μουσικό παραμύθι για παιδιά άνω των 3 που ανέβασε το Κουκλοθέατρο της Αλεξίας Αλεξίου, συνεχίζει στο Paraga για δύο ακόμη εμφανίσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.