"Η Κλειώ, μια καλόκαρδη γαϊδούρα": Ενα μαγικό ταξίδι στο "Άβατον"

Μια όμορφη ιστορία για τη φιλία, τις προκαταλήψεις, τα στερεότυπα και την αποδοχή έρχεται στην παιδική σκηνή του Γκαζίου, σε κείμενο Στέφανου Παπατρέχα και σκηνοθεσία του ίδιου και της Νάντιας Δαλκυριάδου.

Η Κλειώ, μια καλόκαρδη γαϊδούρα © Αγάπη Καλογιάννη

"Με όσα θα ακούσετε, με όσα εδώ θα δείτε,
σίγουρα θα γελάσετε και θα ευχαριστηθείτε.
Η φάρμα σάς υπόσχεται πως όλα θα ‘ναι ωραία
και ίσως κάτι μάθουμε όλοι μαζί παρέα"

Η Κλειώ και όλη η παρέα της ξεκινούν ένα μαγικό ταξίδι στη φάρμα του θεάτρου Άβατον, από την Κυριακή 15 Οκτωβρίου και περιμένουν όλα τα παιδιά από 3 έως και 9 ετών να γίνουν συνοδοιπόροι τους. Μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε ο "Ηλίας, ο πρώτος γάτος χορευτής της γατοϊστορίας" (που επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Άβατον) ο Στέφανος Παπατρέχας γράφει και συν-σκηνοθετεί με τη Νάντια Δαλκυριάδου το νέο έργο "Η Κλειώ, μια καλόκαρδη γαϊδούρα", που είναι γεμάτο χιούμορ, φαντασία και χρώματα. Μια παράσταση για την αποδοχή, τη δύναμη της ομάδας, το γκρέμισμα των προκαταλήψεων και το χτίσιμο της φιλίας. Ερμηνεύουν οι Λάζαρος Βαρτάνης, Αλέξανδρος Καναβός, Γεωργία Κυριαζή και Άρης Μπαταγιάννης.

Λίγα λόγια για την ιστορία

Η γαϊδούρα η Κλειώ επισκευάζει τη φάρμα για το χειμώνα που έρχεται, ενώ οι καυγάδες ανάμεσα στα άλλα ζώα δε λένε να σταματήσουν. Όσο, όμως, ο κόκορας, το πρόβατο, η αλεπού μαλώνουν και όσο οι πάπιες κουτσομπολεύουν, η Κλειώ βάζει μπρος ένα σχέδιο για να γκρεμίσει όλα τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που έχουν τα ζώα της φάρμας και με το πείσμα, μα και την εξυπνάδα της, καταφέρνει να χτίσει μια δυνατή φιλία μεταξύ τους.

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης:

Στέφανος Παπατρέχας

O Στέφανος Παπατρέχας είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αριστούχος απόφοιτος της ανώτερης δραματικής σχολής Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη. Έπαιξε σε παραστάσεις των Εθνικού Θέατρου, Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου κ.ά. με σκηνοθέτες τους: Κ. Ασπιώτη, Ν. Δαλκυριάδου, Δ. Μαυρίκιο, Ν. Χανιωτάκη, Λ. Βαρτάνη, Γ. Πιερρουτσάκου, Α. Πινακουλάκη, Έ. Φεζολλάρι, Ηλ. Ελληνικιώτη, Ν. Αρβανίτη, Φ. Μπαξεβάνη, Κ. Γάκη, Γ. Χατζάκη κ.ά. Έγραψε και συν σκηνοθέτησε τα έργα: "Ηλίας, ο πρώτος γάτος χορευτής της γατοϊστορίας", "Ονόριο, τα ανομήματα ενός εγκληματία" (Βραβείο Κοινού All4Fun στην κατηγορία "Νεοελληνικό Έργο", Υποψήφιος για "Δραματουργία Ελληνικού Έργου" – Βραβεία Κάρολος Κουν), "Πασού", "Φροσύνη", "Το ξέφωτο". Συμμετείχε στις σειρές "Ζακέτα να πάρεις", σε σκηνοθεσία Αντώνη Αγγελόπουλου, "Κόκκινο ποτάμι", σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη και "Η ζωή εν τάφω", σε σκηνοθεσία Τάσου Ψαρρά.

Νάντια Δαλκυριάδου – Στέφανος Παπατρέχας

Νάντια Δαλκυριάδου

Η Νάντια Δαλκυριάδου αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και από τη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Ως το 2015 έζησε και εργάστηκε ως ηθοποιός στην Θεσσαλονίκη και συνεργάστηκε με το ΚΘΒΕ, με ΔΗΠΕΘΕ και πολλές από τις ομάδες της πόλης. Από το 2015 ζει στην Αθήνα. Έχει συνεργαστεί με τους Π. Μιχαηλίδη, Κ. Παπακωνσταντίνου, Δ. Μακαλιά, Κ. Ρουγγέρη, Ι. Μιχαηλίδη, Στ. Μιχαηλίδου, Γλ. Καλαϊτζή. Είναι ιδρυτικό μέλος, συν-σκηνοθέτης και ηθοποιός της ομάδας Αnumati, η οποία ανέβασε για 5 χρόνια τη βρεφική παράσταση "Θα βγω απ' το αυγό". Σκηνοθέτησε την παιδική παράσταση "Ο Λευτέρης, ένα περιστέρι δίχως ταίρι" και έκανε διασκευή και σκηνοθεσία της παράστασης "Οι γειτονιές του Κόσμου" του Γιάννη Ρίτσου. Συμμετείχε στις σειρές της ΕΡΤ "Ο θησαυρός της Αγγελίνας", "Η ζωή εν τάφω", σε σκηνοθεσία Τάσου Ψαρρά και "Κόκκινο ποτάμι", σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη.

Προπώληση μέσω more.com με ένα κλικ εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Η Κλειώ, μια καλόκαρδη γαϊδούρα

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Η γαϊδουρίτσα η Κλειώ καταστρώνει ένα σχέδιο για να σταματήσουν τα ζώα της φάρμας να μαλώνουν, με στόχο να γκρεμίσει τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις ανάμεσά τους.

Άβατον

Ευπατριδών 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.