"…Και βγαίνω": Μία παράσταση για τους πολύ μικρούς θεατές στο Studio Μαυρομιχάλη

Συνεχίζεται η παράσταση της πολιτιστικής εταιρεία Artika, η οποία διαθέτει ζωντανή μουσική και χορό και απευθύνεται σε βρέφη από 10 μηνών.

...και βγαίνω © Βασίλης Κωνσταντίνου

Συνεχίζεται μέχρι και τις 27 Απριλίου η παράσταση "…Και βγαίνω" της πολιτιστικής εταιρείας Artika, η οποία επαναλαμβάνει για τρίτη χρονιά λόγω επιτυχίας, σε σκηνοθεσία της Μαριλένας Τριανταφυλλίδου και δραματουργία της Κατερίνας Αλεξάκη (Studio Μαυρομιχάλη).

...και βγαίνω
© Βασίλης Κωνσταντίνου

Το έργο

Πώς αντιλαμβάνονται και ανακαλύπτουν τα πολύ νεαρά παιδιά τον κόσμο των μεγάλων; Πώς βοηθάει η φαντασία την κατανόηση της πραγματικότητας; Πού τελειώνει το "Εγώ" και που αρχίζει ο κόσμος; Με όχημα αυτά τα ερωτήματα η παράσταση "…Και βγαίνω" γίνεται σημείο συνάντησης του "μέσα" και του "έξω", του "Εγώ́" και του "άλλου", που είναι κομμάτια του ίδιου κόσμου.

...και βγαίνω
© Βασίλης Κωνσταντίνου

Στη παράσταση ερμηνεύουν οι Μαρία Μπαλούτσου και Βασίλης Καζής, με τον τελευταίο να έχει επιμεληθεί και τη μουσική. Τα πολύχρωμα κοστούμια και σκηνικά της Γεωργίας Μπούρδας, οι ευφάνταστες χορογραφίες της Ίριδας Κυριακοπούλου και οι παιχνιδιάρικες εναλλαγές των φωτισμών του Γιώργου Αγιαννίτη δίνουν ένα στοιχείο ξεγνοιασιάς και φαντασιακού στο έργο, μεταφέροντας μας σε έναν άλλο κόσμο.

...και βγαίνω
© Βασίλης Κωνσταντίνου

Artika

Η Artika είναι μία ομάδα που δημιουργεί παραστάσεις για όλες τις ηλικίες. Οι παραστάσεις της βασίζονται κυρίως στο θέατρο της επινόησης και συνδυάζουν πολλές διαφορετικές καλλιτεχνικές γλώσσες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη μουσική, την κίνηση, και τον λόγο.

Το ενδιαφέρον της για το θέατρο για τις πολύ νεαρές ηλικίες ξεκίνησε από την αρχή της δημιουργίας της ομάδας, θεωρώντας ότι η πρώτη ηλικία του ανθρώπου είναι εξίσου σημαντική, αν όχι και περισσότερο, με κάθε άλλη περίοδο της ζωής του. Οι παραστάσεις που δημιουργεί για αυτές τις ηλικίες σκοπό έχουν όχι μόνο να διασκεδάσουν ή να εκπαιδεύσουν τους νεαρούς ανθρώπους, αλλά κυρίως, να τους προσφέρουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου, καθώς πιστεύει στη δύναμη που έχει να εξελίσσει τη νόηση, το συναίσθημα και τη φαντασία.

...και βγαίνω
© Βασίλης Κωνσταντίνου

Εκτός από παραστάσεις, η Artika δημιουργεί και συντονίζει εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά βιωματικά εργαστήρια. Στο πλαίσιο αυτό, το 2022 ξεκίνησε τη συνεργασία της με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ για την παρουσίαση και δημιουργία μαθημάτων, εργαστηρίων, ημερίδων και άλλων  δραστηριοτήτων γύρω από θέματα που αφορούν το θέατρο και την εκπαίδευση για τις πολύ νεαρές ηλικίες 0 έως 6 χρονών.

...και βγαίνω
© Βασίλης Κωνσταντίνου

Η ομάδα εδρεύει στην Αθήνα, αλλά από την αρχή θεωρούσε σημαντικό και επεδίωξε το άνοιγμα της δράσης της και εκτός Ελλάδας. Έτσι, είναι μέλος του Small Size Network και του μεγάλου Ευρωπαϊκού προγράμματος "Mapping – a map on the aesthetics of performing arts for early years", Creative Europe 2018-2022, ενώ οι παραστάσεις της ταξιδεύουν σε διεθνή φεστιβάλ από το 2008.

...και βγαίνω
© Βασίλης Κωνσταντίνου

Τον Μάιο του 2023,η ομάδα, επιθυμώντας να φέρει σε επαφή το Ελληνικό κοινό με τη δουλειά ξένων καλλιτεχνών και τις διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν στο θέατρο για τις πολύ νεαρές ηλικίες, διοργάνωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών για Νεαρούς Θεατές 0-6, "Απ’ την Αρχή", με σκοπό να αποτελέσει ένα διετή θεσμό.

Τα μέλη της ομάδας, προερχόμενα όλα από διαφορετικούς καλλιτεχνικούς χώρους, είναι οι καλλιτέχνες: Κατερίνα Αλεξάκη, Κλεονίκη Καραχάλιου, Βασίλης Καζής και Μαριλένα Τριανταφυλλίδου.

...και βγαίνω
© Βασίλης Κωνσταντίνου

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

...Και βγαίνω

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 45 '

Μια παράσταση με ζωντανή μουσική, χορό και διαδραστικό παιχνίδι για τα πρώτα βήματα των πολύ μικρών παιδιών στον κόσμο των μεγάλων με όχημα το πώς βοηθάει η φαντασία την κατανόηση της πραγματικότητας και το που τελειώνει το «Εγώ» και που αρχίζει ο κόσμος.

Studio Mαυρομιχάλη

Μαυρομιχάλη 134

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.