"Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης": Η εμβληματική κωμωδία της Συντεχνίας του Γέλιου κάνει πρεμιέρα

Η κωμωδία του Φόλκερ Λούντβιγκ αναβιώνει στο Σύγχρονο Θέατρο με τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά αναδεικνύοντας τις αξίες της αλληλοϋποστήριξης και της αλληλεγγύης μεταξύ των παιδιών.

Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και Κλεομένης

Η ξέφρενη κωμωδία "Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης" με την υπογραφή της Συντεχνίας του Γέλιου, σε σκηνοθεσία, μετάφραση και διασκευή του Βασίλη Κουκαλάνι, με τα θρυλικά τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά "Ένας ίσον κανένας" και "Αγόρια – Κορίτσια", κάνει πρεμιέρα στις 14 Οκτωβρίου στο Σύγχρονο Θέατρο.

Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και Κλεομένης

Η Συντεχνία του Γέλιου, εκπροσωπώντας με πίστη και συνέπεια εδώ και 12 χρόνια την ιδέα ενός χειραφετημένου και κοινωνικού θεάτρου για παιδιά και νέους, επιλέγει για την περίοδο 2023-24 να "αναβιώσει" την εμβληματική κωμωδία του Φόλκερ Λούντβιγκ, αφού έκανε πρεμιέρα ξανά στις 20 Οκτωβρίου 2013 στο Θέατρο Πορεία και κέρδισε εξαιρετικές κριτικές και αγαπήθηκε πολύ από το κοινό.

Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και Κλεομένης

Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί: Μικές Γλύκας, Μαριέλα Δουμπού, Φώτης Λαζάρου, Χριστίνα Μαριάνου, Γιώργος Χιώτης, Αντώνης Χρήστου. Με σύνθημα "’Ενας ίσον κανένας", τέσσερα μικρά παιδιά αντιστέκονται στο ασφυκτικό και αφιλόξενο αστικό τοπίο και διεκδικούν μέσα από το ελεύθερο παιχνίδι και τη δημιουργική φαντασία τον δικό τους χώρο. Το έργο, που γράφτηκε το 1971 και παραμένει απόλυτα επίκαιρο, επαναφέρει το αίτημα για επανοικειοποίηση των δημόσιων χώρων και για διεκδίκηση του ελεύθερου χρόνου και του παιχνιδιού, αναδεικνύει τις αξίες της αλληλοϋποστήριξης και της αλληλεγγύης μεταξύ των παιδιών, και κυρίως, όπως αναφέρει και ο ίδιος ο συγγραφέας, "θέλει να ερεθίσει την κοινωνική τους φαντασία, να τα κάνει να νιώθουν πως δεν είναι μόνα στις δυσκολίες τους και προπάντων ότι οι συνθήκες μπορούν να αλλάξουν".

Λίγα λόγια για την ιστορία

Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και Κλεομένης

Στην οδό Σκουπιδοπόλεως όλα ήταν ήσυχα ώσπου εμφανίστηκαν τέσσερα παιδιά που ήθελαν να παίξουν. Τα τέσσερα φιλαράκια ταξιδεύουν ανάμεσα σε κάδους, αυτοκίνητα, κολώνες, πολυκατοικίες και φωνές γειτόνων, και με μοναδικό όχημα τη φαντασία και τη φιλία τους καταφέρνουν να μεταμορφώσουν το αφιλόξενο για το παιχνίδι τους τσιμεντένιο περιβάλλον σ’ ένα απέραντο φανταστικό παιχνιδότοπο. Στην οδό Σκουπιδοπόλεως χωράνε: 2 κάδοι, 99 σκύλοι, 22 στύλοι της ΔΕΗ, 2 γραμματοκιβώτια, 1 περίπτερο, 33 γκρινιάρηδες, τουλάχιστον 100 αυτοκίνητα, 33 φωνακλάδες, αλλά δεν χωράει το παιχνίδι των παιδιών. Δεν χωράει ούτε μία παιδική χαρά. Παρκάκι δεν υπάρχει πουθενά, ούτε γήπεδο για καμιά μπαλιά. Και οι πλατείες είναι μόνο για τους φραπέδες. Δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.