Ο "Μάγκας" έρχεται τον Οκτώβριο στο θέατρο Νέος Ακάδημος

Το παιδικό λογοτεχνικό έργο της Πηνελόπης Δέλτα "Ο Μάγκας" θα ανέβει τον Οκτώβριο στο θέατρο Νέος Ακάδημος για να διδάξει στους μικρούς θεατές την αξία της φιλίας και της συντροφικότητας.

Ο μάγκας της Πηνελόπης

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του "Θησαυρού της Βαγίας", το Kids Theater – Αθανασία Καλογιάννη ανεβάζει ένα ακόμη κορυφαίο έργο παιδικής λογοτεχνίας, τον "Μάγκα" της Πηνελόπης Δέλτα,

Τον Οκτώβριο στο θέατρο Νέος Ακάδημος, σε διασκευή Μαρίας Σούμπερτ και σκηνοθετική επιμέλεια Αθανασίας Καλογιάννη, θα παρακολουθήσουμε την ιστορία ενός μικρού σκύλου που μέσα από κωμικά επεισόδια και περιπετειώδεις ανατροπές, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αλήθεια και το ψέμα, το σωστό και το λάθος, την αξία της φιλίας και της συντροφικότητας και θα αποφασίσει να αντιμετωπίσει την αδικία μαζί με τους αγαπημένους του ανθρώπους.  

Ο μάγκας της Πηνελόπης

Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Βλάσσης Χρυσικόπουλος, Γιώργος Μπανταδάκης, Κωνσταντίνος Ρόδης, Εύα Βάρσου, Σοφία Νικολοπούλου, Στέφανος Κανακίδης. Ερμηνεύει και τραγουδά ζωντανά στη σκηνή ο Βασίλης Λέκκας.

Η υπόθεση της παράστασης 

Ο μάγκας της Πηνελόπης

Η οικογένεια Βασιωτάκη μετακομίζει από την Αθήνα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου μαζί με τον μικρό σκύλο της που ονομάζει "Μάγκα". Ο Μάγκας απολαμβάνει την αγάπη των παιδιών, αλλά θέλει να κερδίσει και τον σεβασμό των μεγάλων, κάνοντας κάτι "ηρωικό". Στην υπερβολική προσπάθειά του, κάνει τη μία γκάφα μετά την άλλη με αποτέλεσμα να πιστέψει ότι δεν τον θέλουν πια στο σπίτι. Ο κόσμος έξω όμως, είναι γεμάτος δυσκολίες και παγίδες και ο Μάγκας θα καταφέρει να επιβιώσει μόνο χάρη στη φιλία του με έναν κοκκαλιάρη, αδέσποτο σκύλο, χωρίς τρόπους αλλά "ψημένο" στους κινδύνους. Οι περιπέτειες και τα μαθήματα που θα πάρει ο Μάγκας στον "έξω κόσμο", θα αλλάξουν τον τρόπο σκέψης του, όχι όμως και τον ενθουσιασμό του για ζωή, αλληλεγγύη και συντροφικότητα.   

Κρατήσεις θέσεων και αγορά εισιτηρίων από το more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο Πέτρος και ο λύκος" για δύο ακόμα παραστάσεις στην Paraga

Μετά τις sold out παραστάσεις, το μουσικό παραμύθι για παιδιά άνω των 3 που ανέβασε το Κουκλοθέατρο της Αλεξίας Αλεξίου, συνεχίζει στο Paraga για δύο ακόμη εμφανίσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.