Αυτές είναι οι παιδικές παραστάσεις που συνεχίζονται ως Σεπτέμβρη και Οκτώβρη

Για τους μικρούς θεατρόφιλους και τις οικογένειες που επιστρέφουν από τις διακοπές, αλλά και για όσους τις είδαν και θέλουν να τις ξαναδούν, οι παιδικές παραστάσεις που περιόδευσαν το φετινό καλοκαίρι δίνουν τα φθινοπωρινά τους ραντεβού κάτω από τον αθηναϊκό ουρανό.

Παιδικές παραστάσεις

"Ζοζεφίνα, έχεις μήνυμα!"

Ζοζεφίνα έχεις μήνυμα

Πόσο ασφαλής μπορεί να είναι για τους εφήβους η πλοήγηση στο διαδίκτυο στην εποχή μας; Το ζήτημα αυτό εξερευνά η μουσικοθεατρική παράσταση της Άννας Σεβαστής Τζίμα "Ζοζεφίνα, έχεις μήνυμα!", μια σύγχρονη ελεύθερη διασκευή του μύθου του Αισώπου "Το λιοντάρι, η αλεπού και το ελάφι" που εφιστά την προσοχή των νεαρών θεατών στους κινδύνους του διαδικτυακού κόσμου. Με το βλέμμα στραμμένο σε μικρούς και μεγάλους, οι Μορφές Έκφρασης έρχονται στις 24/9 στο Κηποθέατρο Παπάγου για ένα βράδυ γεμάτο μουσική και χιούμορ.

"Παραμύθι χωρίς όνομα"

Παραμύθι χωρίς όνομα

Το διαχρονικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα συνεχίζει ακάθεκτο την καλοκαιρινή περιοδεία του. Απευθυνόμενη σε μικρούς και μεγάλους, η παράσταση που υπογράφει η Κάρμεν Ρουγγέρη, μεταφέρει με αλληγορικό τρόπο μηνύματα ενώ ταυτόχρονα διδάσκει τις αξίες της εργασίας, της δικαιοσύνης, της προσπάθειας και της ανδρείας σε αντίθεση με την τεμπελιά, την αδικία, τη δειλία και τον ατομισμό. Πώς ένα διεφθαρμένο βασίλειο καταφέρνει με τη συλλογικότητα και την εργατικότητα των υπηκόων του να ευημερεύσει; Η απάντηση, 4/9 στο Κηποθέατρο Νίκαιας και 6/9 στο Θέατρο "Αλίκη Βουγιουκλάκη" στα Βριλήσσια.

Διαβάστε Επίσης

"Τριγωνοψαρούλης the Musical"

Τριγωνοψαρούλης The Musical

Το αγαπημένο κίτρινο ψαράκι που δημιούργησε ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος ζωντανεύει σε μια φαντασμαγορική μουσικοθεατρική παράσταση. Το διαδραστικό μιούζικαλ, σε σκηνοθεσία Μπίλιως Κωνσταντοπούλου, αφηγείται με χορό, τραγούδι και πολλές εκπλήξεις τις περιπέτειες του Τριγωνοψαρούλη στο βυθό, μαθαίνοντας στα παιδιά την αξία της αποδοχής της διαφορετικότητας (Θέατρο ΑΚΕΛ στο Λαύριο 28/8, Βεάκειο 29/8, Ελληνίς Cinemax 31/8, Αθλητικό & Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης 2/9).

"Το πάρτι της Πέππα"

Το πάρτι της Πέππα
© Παναγιώτης Πέτρου

Η αγαπημένη ηρωίδα των κινουμένων σχεδίων που κατέκτησε τις καρδιές των παιδιών πρωταγωνιστεί στο θεατρικό έργο που σκηνοθετεί η Μπίλιω Κωνσταντοπούλου. Το γελαστό γουρουνάκι έρχεται με μια υπέροχη ιστορία και όλους τους χαρακτήρες που αγαπήσαμε, σε μια παράσταση που αποτελεί μια διαδραστική περιπέτεια χωρισμένη σε ενότητες, μέσα από τις οποίες τα παιδιά συμμετέχουν στο πάρτι έκπληξη της Πέππαꞏ μαθαίνουν αριθμούς, χρώματα, φρούτα και λαχανικά, όλα μέσα από το παιχνίδι (Αθλητικό & Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης 30/8, Θέατρο Πέτρας 1/9, Θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" στις Αχαρνές 2/9, Δημοτικό Αμφιθέατρο "Θανάσης Βέγγος" 8/9).

"Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον"

Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον

"Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον", της νομπελίστριας Σέλμα Λάγκερλεφ, από τον θίασο Μαγικές Σβούρες, είναι ένα παραμύθι που μαθαίνει στα παιδιά τις αξίες της οικολογίας και της αλληλοβοήθειας. Το έργο, που γράφει και σκηνοθετεί ο Δημήτρης Αδάμης, αφηγείται την ιστορία του ατίθασου Νιλς, ο οποίος μεταμορφώνεται σε νάνο και πετά πάνω στα φτερά μιας χήνας πάνω από θάλασσες, βουνά και πολιτείες. Αφού έχει περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα, η οικολογική ιστορία επιστρέφει στην Αττική και, συγκεκριμένα, στο Θέατρο "Αλίκη Βουγιουκλάκη" στα Βριλήσσια 31/8.

"Το καρναβάλι των ζώων"

Το καρναβάλι των ζώων
© Gridfox

Η παράσταση, που αποτελεί μια θεατρική εκδοχή της ομώνυμης σουίτας του Καμίγ Σεν-Σανς (πρωτότυπος τίτλος "Le Carnaval des animaux") είναι ένα ταξίδι σε έναν φανταστικό ζωολογικό κήπο. Συνδυάζοντας ζωντανή μουσική, χορό, θέατρο σκιών και διαδραστικό παιχνίδι, το αγαπημένο αυτό μουσικό παραμύθι, που σκηνοθετεί ο Χρήστος Τριπόδης, θα συνεχίσει να μαγεύει τους μικρούς μας φίλους και στο υπόλοιπο της καλοκαιρινής του περιοδείας (3/9 στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι και στην υπόλοιπη Ελλάδα).

"Ο δράκος των χρωμάτων"

Ο δράκος των χρωμάτων

Με αφορμή έναν λιχούδη δράκο που καταπίνει όλα τα χρώματα στο δάσος, η Άννα Σεβαστή Τζίμα και η ομάδα Μορφές Έκφρασης εμπλέκουν τα παιδιά σε ένα μοναδικό διαδραστικό παιχνίδι. Μέσα από τη διασκέδαση και την ενεργό συμμετοχή, τα παιδιά πρόκειται να έρθουν σε επαφή και να κατανοήσουν τις έννοιες του σεβασμού και της διαφορετικότητας στη ζωή, σε μία παράσταση γεμάτη χρώματα και πολύ χορό (κάθε Κυριακή από 3/9 έως 8/10 στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους).

"Η μεγάλη γιορτή"

Η μεγάλη γιορτή ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Η Άννα Σεβαστή Τζίμα και οι Μορφές Έκφρασης, έχοντας ως σημείο εκκίνησης γνωστό παραμύθι του Αισώπου ("Το λιοντάρι, το κοράκι και η αλεπού") φέρνουν από την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου και για κάθε Κυριακή έως και τις 8 Οκτωβρίου στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους τη "Μεγάλη γιορτή", ένα μιούζικαλ γεμάτο διάδραση, μουσική, παιχνίδι και χορό. Πώς καταφέρνει άραγε η μικρή αλεπού να αντιληφθεί το πονηρό σχέδιο του λιονταριού; Μα φυσικά, μέσα από την παρατηρητικότητα της! Αυτοπεποίθηση, θάρρος γνώμης και εμπιστοσύνη στην κρίση είναι όλες οι βιωματικές δεξιότητες που επιχειρεί να επικοινωνήσει αυτή η παράσταση-παιχνίδι στα παιδιά.

"Μικροί Κύριοι - Μικρές Κυρίες: Η δύναμη της φιλίας"

​​​​Μικροί Κύριοι Μικρές Κυρίες - Η δύναμη της φιλίας

Η δημοφιλής σειρά παιδικών βιβλίων, "Μικροί Κύριοι - Μικρές Κυρίες", μετατρέπεται σε μία παιδική παράσταση που προάγει τις αξίες της ευγένειας και της ενσυναίσθησης με διασκεδαστικό τρόπο, μέσα από τις ιστορίες των γνωστών χαρακτήρων, τα τραγούδια τους και τη συμμετοχή των παιδιών. Η παράσταση αφορά τη μικρή Σοφία, η οποία είχε μια δύσκολη μέρα στο σχολείο και με τη βοήθεια των φίλων της, του κυρίου Κατσούφη, της κυρίας Γελαστούλας, του κυρίου Πολυλογά, του κυρίου Δυνατού αλλά και των παιδιών που παρακολουθούν την παράσταση θα βρει και πάλι τη χαρά με τη δύναμη της φιλίας (Θερινός Κινηματογράφος Αττικόν Άλσος 28/8, Alex Cinema 29/8).

"Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων"

Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων

Μία ξεχωριστή εμπειρία στους μικρούς θεατές πρόκειται να χαρίσει η παράσταση του Γιάννη Παπαθανασίου "Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων" που χρησιμοποιεί την πρωτότυπη τεχνοτροπία 3D mapping projection και 3D sound. Το ομώνυμο κλασικό έργο παιδικής και φανταστικής λογοτεχνίας του Βρετανού συγγραφέα Λιούις Κάρολ με λεπτή φαντασία και παιδικό αυθορμητισμό περιγράφει τις περιπέτειες ενός κοριτσιού, της Αλίκης, και μεταφέρει στα παιδιά τις αξίες της πίστης, της επιμονής, της δύναμης, της θέλησης, της φιλίας, της ομαδικότητας (Τριανόν Cinemax 1/9, Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου 2/9, Κηποθέατρο Νίκαιας 9/9).

"Ο Θησαυρός της Βαγίας"

Ο θησαυρός της Βαγίας
Michael Annousis©

Η αναζήτηση για τον θησαυρό της Βαγίας συνεχίζει στις 17 Σεπτεμβρίου στο Βεάκειο, σε μία παράσταση σε σκηνοθεσία της Αθανασίας Καλογιάννη, η οποία, με εξαμελή θίασο και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση της μοναδικής μουσικοσυνθέτριας και σολίστ ακορντεόν, Ζωής Τηγανούρια, μεταφέρει με μοναδικό τρόπο την υπέροχη περιπέτεια μιας παρέας παιδιών στο όμορφο νησί της Αίγινας. Το ομότιτλο μυθιστόρημα της Ζωρζ Σαρή, στο οποίο βασίζεται η παράσταση, γράφτηκε το 1969 με υλικό γεγονότα από την πραγματική ζωή της συγγραφέα, με όλα τα μέρη που αναφέρει να είναι υπαρκτά.

Διαβάστε Επίσης

"Τικ και Τέλα: Ο καινούργιος φίλος"

Τικ και Τέλα: Ο καινούργιος φίλος

H παράσταση κουκλοθέατρου "Τικ και Τέλα: Ο καινούργιος φίλος" (για παιδιά 2-5 ετών) ζωντανεύει το ομώνυμο βιβλίο του Άξελ Σέφλερ και επιστρέφει στον Βοτανικό Κήπο για τρεις μοναδικές παραστάσεις στις 28 και 30 Αυγούστου και την 1 Σεπτεμβρίου, εμπλέκοντας διαδραστικά τα παιδιά και ζωντανεύοντας με απλότητα, ευαισθησία και πολύ χιούμορ μια ιστορία για την αληθινή φιλία και την αξία του μοιράσματος. Η Μαρία και η Σπυριδούλα Παραγεωργίου γεμίζουν με άμμο τη μαγική βαλίτσα της Παραμυθοχώρας και με χειροποίητες κούκλες, χρωματιστά σκηνικά, μουσική και πολλή φαντασία παρουσιάζουν μια άκρως καλοκαιρινή ιστορία.

"Ο Λούλης ο χαρταετός ταξιδεύει"

Λούλης ο χαρταετός

Η μουσικοθεατρική παιδική παράσταση "Ο Λούλης ο χαρταετός ταξιδεύει", σε σκηνοθεσία του Χρήστου Κάλλοου, αποτελεί μία διασκευή του ομώνυμου βιβλίου της Ρένας Σιγάλα και θα ανέβει στο Τριανόν Cinemax στη Σαρωνίδα στις 28 Αυγούστου. Οι μικροί θεατές μέσα από την παράσταση έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν διασκεδάζοντας ιστορικά μέρη και αρχαιολογικούς τόπους της Ελλάδας, μέσα από τραγούδια και ήρωες χρωματιστούς που ονειρεύονται, ταξιδεύουν και πιστεύουν στη φιλία και την αγάπη.

"Το λεωφορείο του Καραγκιόζη"

Το λεωφορείο του καραγκιόζη

Με όχημα ένα παλιό λεωφορείο και οδηγό τον Καραγκιόζη, ο σκηνοθέτης και σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς μάς προσκαλεί στις 3 και 17 Σεπτεμβρίου στο Σινέ Γαλάτσι, σε μια ολοκαίνουργια μουσική κωμωδία, για μικρούς και μεγάλους, εμπνευσμένη από την επικαιρότητα και ταξιδεύοντας σε διαφορετικούς προορισμούς της Ελλάδας, συστήνοντας ιστορίες και έθιμα του κάθε τόπου. Μουσικοί συνοδοιπόροι του Ηλία Καρελλά θα είναι η επταμελής ανατρεπτική μπάντα πνευστών Hasta Brassta, που θα μας ταξιδέψει μέσα από απίστευτα ηχοχρώματα σε pop, disco, balkan και Ελληνικούς ρυθμούς και η Χαρά Τσαλπαρά με το ακορντεόν και τη φωνή της θα μας μαγέψει με αγαπημένα παραδοσιακά και όχι μόνο τραγούδια.

Διαβάστε Επίσης

"Χέι Χοπ! Παιχνίδια στη φάρμα"

Χέι-Χοπ! Παιχνίδια στη φάρμα - Μορφές Έκφρασης

Μια καινούργια μέρα ξεκινά σε μια όμορφη φάρμα… Όμως πού πήγαν τα ζωάκια; Η δημιουργός της παράστασης "Χέι Χοπ! Παιχνίδια στη φάρμα" για βρέφη από 18 μηνών και μικρά παιδιά έως 5 ετών, Άννα Σεβαστή Τζίμα, μας προσκαλεί στους αγρούς για να παίξουμε όλοι μαζί και να βρούμε τα άτακτα ζωάκια της φάρμας. Η παράσταση θα παίζεται στον Βοτανικό κήπο Διομήδους από την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου και κάθε Κυριακή έως και τις 8 Οκτωβρίου 2023 στις 11:00 πμ.

"O πειρατής Μπου!"

Ο πειρατής Μπου!

Ο φοβητσιάρης πειρατής, ο Μπου, ξεκινάει ένα ταξίδι γεμάτο μουσική, παιχνίδι και περιπέτεια για να βρει έναν καλά κρυμμένο θησαυρό στην παιδική θεατρική παράσταση που θα ανέβει στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους στις 2 και 9 Σεπτεμβρίου στις 6 μ.μ., στις 16 και 23 Σεπτεμβρίου στις 5.30 μμ. και στις 30 Σεπτεμβρίου και 7 Οκτωβρίου στις 5 μ.μ. Η παράσταση θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με μουσικά όργανα και ζωντανή μουσική, να μάθουν για τα συναισθήματα, να γνωρίσουν τα πλάσματα που ζουν στον βυθό της θάλασσας και να ανακαλύψουν πώς μπορούν να βοηθήσουν τα θαλάσσια πλάσματα να επιβιώσουν.

"Κού-κου! Μια βόλτα στο δάσος..."

Κούκου, μια βόλτα στο δάσος

Συνδυάζοντας το θέατρο με τη μουσική, τη φαντασία και την περιπέτεια, η παράσταση της Άννας Σεβαστής Τζίμα "Κού-κου! Μια βόλτα στο δάσος" ζωντανεύει ξανά στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους από την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου και κάθε Κυριακή έως και τις 8 Οκτωβρίου στις 12:15 πμ. (για βρέφη από 18 μηνών και παιδιά έως 5 ετών). Η παράσταση – παιχνίδι υπόσχεται να γεμίσει χαμόγελα τα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα τα μυεί στη μελωδία, στον ρυθμό και σε άλλες ιδιότητες της μουσικής.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μικροί Κύριοι - Μικρές Κυρίες: Η δύναμη της φιλίας

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 75 '

Η δημοφιλής βραβευμένη σειρά παιδικών βιβλίων, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1971 και στην πορεία έγινε σειρά κινουμένων σχεδίων αλλά και μουσειακή έκθεση στο Παρίσι, γίνεται διαδραστική παράσταση με μασκότ των αγαπημένων πολύχρωμων ηρώων, μουσική και τραγούδι. Σύμφωνα με την υπόθεση, η μικρή Σοφία είναι πολύ λυπημένη γιατί μιλάει πολύ και δεν χαμογελάει ποτέ, με αποτέλεσμα να μην έχει φίλους. Εμφανίζεται η κυρία Άμπρα Κατάμπρα, που με την βοήθεια των φίλων της, του κυρίου Κατσούφη, της κυρίας Γελαστούλας, του κυρίου Πολυλογά, του Κυρίου Δυνατού αλλά και των μικρών θεατών μαθαίνουν στην ηρωίδα για τη δύναμη της φιλίας και τις αξίες της ζωής.

Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 80 '

Ήρωας του οικολογικού παραμυθιού είναι ο ατίθασος Νιλς, που, μεταμορφωμένος σε νάνο από ένα ξωτικό, ταξιδεύει μαζί με τον Μάρτιν, τον λευκό χήνο του και ένα σμήνος από αγριόχηνες πάνω από βουνά και θάλασσες, δάση και ποτάμια, χωριά και πολιτείες. Σ΄ αυτό το ταξίδι, ο Νιλς ανακαλύπτει τα μυστικά της φύσης, τη ζωή των ζώων και των πουλιών και μαθαίνει να τα αγαπά, να τα προστατεύει και να τα σέβεται μέσα από περιπέτειες και μοναδικές εικόνες. Παρέα με τη σοφή Αγριόχηνα Άκα, την Αλεπού, τον Αργυροπελεκάνο και την Πουπουλένια αναγνωρίζει την αξία της ομαδικότητας και την αρετή της αλληλοβοήθειας.

Ο θησαυρός της Βαγίας

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 90 '

Μια παρέα παιδιών βρίσκεται στο νησί της Αίγινας για τις καλοκαιρινές διακοπές. Εκεί, οι μικροί ήρωες συναντούν μια οικογενειακή φίλη, η οποία φροντίζει έναν Γερμανό ασθενή, τον Χανς, που πάσχει από αμνησία μετά την έκρηξη μιας νάρκης που πάτησε στην Αίγινα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Από τότε, ο ασθενής επαναλαμβάνει σκόρπιες λέξεις από τις οποίες τα παιδιά προσπαθούν να βγάλουν νόημα. Η αναζήτησή τους τα οδηγεί στη Βαγία και στο σπίτι της οικογένειας Χαλδαίου, όπου έμενε ο Χανς στη διάρκεια του πολέμου. Όταν μαθαίνουν πως εκείνος έχει κλέψει από την οικογένεια χρυσές λίρες, ξεκινούν την αναζήτηση ενός χαμένου θησαυρού, που τα οδηγεί σε συναρπαστικές περιπέτειες.

Το πάρτι της Πέππα

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 75 '

Η επίσημη θεατρική παράσταση της Πέππα φέρνει στη σκηνή μια νέα ιστορία με το αγαπημένο γουρουνάκι και 11 ακόμα χαρακτήρες από την ομώνυμη βραβευμένη τηλεοπτική σειρά «Peppa Pig.», με διάδραση, εντυπωσιακά κοστούμια, μουσική και τέσσερις διαφορετικές εκπαιδευτικές ενότητες. Στην καινούργια ιστορία της η Πέππα έχει γενέθλια και ανυπομονεί να σβήσει τα κεράκια της τούρτας. Μια μεγάλη έκπληξη την περιμένει στο σπίτι της οικογένειας Γουρουνάκη, πρώτα όμως πρέπει να μάθει τους αριθμούς, τα χρώματα και τους δεινόσαυρους, τα φρούτα και τα λαχανικά, πριν το μουσικοκινητικό παιχνίδι που μετατρέπεται σε πάρτι γενεθλίων.

Ο δράκος των χρωμάτων

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 60 '

Η διαδραστική μουσική παράσταση για τα χρώματα, τη διαφορετικότητα και τον σεβασμό προς τους άλλους, που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα χιλιάδες θεατές, επιστρέφει με πολλή μουσική, τραγούδι και χορό. Πρωταγωνιστής είναι ένας λιχούδης δράκος που τριγυρνούσε στο πολύχρωμο δάσος τόσο πεινασμένος που έφαγε όλα τα χρώματα γιατί του θύμιζαν διαφορετικά γλυκά. Από το 2010 η αγάπη των μελών της ομάδας για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους πάνω σε αυτό το κομμάτι, οδήγησαν στη συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, με επικεφαλή της παιδικής σκηνής την Άννα-Σεβαστή Τζίμα, η οποία υπογράφει τη δραματουργία και την σκηνοθεσία των παραστάσεων.

Ο Λούλης ο χαρταετός ταξιδεύει

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 60 '

Πρόκειται για μια παράσταση με αναφορές σε ιστορικά και αρχαιολογικά μέρη της Ελλάδας. Οι μικροί θεατές θα ανακαλύψουν τι κοινό έχουν ο χαρούμενος χαρταετός Λούλης και η φίλη του η Ήρα, το παράξενο σπουργίτι, με τη Κάρμεν τη χορεύτρια, τον Θρασύβουλο από τη Σπάρτη, τον Διαδούμενο της Δήλου, τον γάτο Ρω στης Ακρόπολης τα μέρη, τον Μινώταυρο της αρχαίας Κνωσού, την Πυθία και τον Πασχάλη τον Τσαγκάρη από την αρχαία Μεσσήνη. Μέσα από τραγούδια και ήρωες χρωματιστούς που ονειρεύονται, ταξιδεύουν και πιστεύουν στη φιλία και την αγάπη, τα παιδιά θα γνωρίσουν διασκεδάζοντας ιστορικά μέρη και αρχαιολογικούς τόπους της χώρας.

Η μεγάλη γιορτή

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 60 '

Ο γνωστός μύθος του Αισώπου «Το λιοντάρι, το κοράκι και η αλεπού» μετατρέπεται σε μια παράσταση-παιχνίδι με ζωντανή μουσική, τραγούδια και χορό, που ενθαρρύνει τα παιδιά να εμπιστεύονται την κρίση, την παρατηρητικότητα και τα ένστικτά τους. Μια φορά κι έναν καιρό, ένα άρρωστο, γέρικο λιοντάρι πεινούσε, μα δεν μπορούσε να κυνηγήσει. Έτσι, με τον πιστό του υπηρέτη, το κοράκι, καταστρώνουν ένα τρομερό σχέδιο που θα φέρει το φαγητό του κατευθείαν στο πιάτο του. Θα καλέσει όλα τα ζώα σε μια μεγάλη γιορτή. Από το 2010 η αγάπη των μελών της ομάδας για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους πάνω σε αυτό το κομμάτι, οδήγησαν στη συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, με επικεφαλή της παιδικής σκηνής την Άννα-Σεβαστή Τζίμα, η οποία υπογράφει τη δραματουργία και την σκηνοθεσία των παραστάσεων.

Χέι Χοπ! Παιχνίδια στη φάρμα

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 50 '

Μια παράσταση από τη γνωστή ομάδα παιδικού θεάτρου, γεμάτη ζωντανή μουσική, τραγούδι και παιχνίδι, η οποία συστήνει στα παιδιά τον κόσμο και τα ζώα της φάρμας. Εκπληρώνοντας παράλληλα την παιδαγωγική της προσέγγιση, η παράσταση στοχεύει στη δημιουργία ενός ξεχωριστού πρώτου βιώματος με το θέατρο, που ενεργοποιεί τη φαντασία, την αίσθηση της περιπέτειας και της κατανόησης των μικρών παιδιών. Από το 2010 η αγάπη των μελών της ομάδας για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους πάνω σε αυτό το κομμάτι, οδήγησαν στη συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, με επικεφαλή της παιδικής σκηνής την Άννα-Σεβαστή Τζίμα, η οποία υπογράφει τη δραματουργία και την σκηνοθεσία των παραστάσεων.

Παραμύθι χωρίς όνομα

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 100 '

Στο βασίλειο των Μοιρολάτρων, ο Αστόχαστος γιος του βασιλιά Συνετού, διαδέχεται τον πατέρα του στον θρόνο. Ο νέος βασιλιάς ενδιαφέρεται μόνο για διασκέδαση και καλοπέραση. Όπως είναι φυσικό σε λίγο καιρό το βασίλειο καταρρέει. Το θησαυροφυλάκιο αδειάζει. Η χώρα δανείζεται συνέχεια και ο τόπος ερημώνει. Μην αντέχοντας αυτή την κατάσταση, ο γιος του βασιλιά αποφασίζει να δράσει. Με βοηθό την μικρή του αδερφή και μετά από πολλές περιπέτειες θα κατορθώσει να εμπνεύσει πίστη και εμπιστοσύνη στον λαό του ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουν να ανορθωθεί η χώρα. Το έργο πρόκειται να διασκεδάσει τα παιδιά αλλά και να τους δείξει την αξία της συλλογικότητας.

Τριγωνοψαρούλης The Musical

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 75 '

Ο αγαπημένος ήρωας της παιδικής λογοτεχνίας, που φέτος κλείνει 25 χρόνια ζωής, μπαίνει σε νέες περιπέτειες σε μια παράσταση με τα γνωστά τραγούδια της ομώνυμης σειράς, εντυπωσιακά σκηνικά, κοστούμια και ακροβατικά. Με φόντο τον ύφαλο της Αουρέλια εξελίσσεται το ευφάνταστο μιούζικαλ που μιλάει για τη φιλία, την αγάπη και τη διαφορετικότητα, όπου έχει ξεσπάσει πανθαλάσσιος πόλεμος. Ο Τριγωνοψαρούλης παρέα με τους φίλους του, την κυρία Σουπιά, τον Αστερία και τη Γλώσσα θα παλέψουν για να νικήσουν για ακόμη μια φορά τον Αχινό σε έναν μεγάλο τελικό ψαρόσφαιρου.

Κού-κου! Μια βόλτα στο δάσος

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Παράσταση-παιχνίδι για πολύ παιδιά από 2,5 έως 5 ετών

Το καρναβάλι των ζώων

  • Μουσικό Παραμύθι
  • Διάρκεια: 70 '

Η παράσταση, που αποτελεί μια θεατρική εκδοχή της ομώνυμης χιουμοριστικής σουίτας του Καμίγ Σεν-Σανς, ταξιδεύει τους μικρούς θεατές σε έναν φανταστικό ζωολογικό κήπο, συνδυάζοντας μουσική, τραγούδι, χορό, θέατρο σκιών και διαδραστικό παιχνίδι. Πρόκειται για ένα από τα διασημότερα μουσικά παραμύθια που έχουν γραφτεί για παιδιά. Το έργο γράφτηκε για ιδιωτική παράσταση για δύο πιάνα και ένα σύνολο δωματίου. Ο συνθέτης απαγόρευσε τη δημόσια εκτέλεσή του κατά τη διάρκεια της ζωής του, πιστεύοντας ότι η επιπολαιότητά του θα έβλαπτε τη θέση του ως σοβαρού συνθέτη. Η σουίτα εκδόθηκε το 1922 μετά τον θάνατό του και γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Αποσπάσματά του έχουν χρησιμοποιηθεί ως μουσική επένδυση σε πολύ γνωστές ταινίες.

Ο πειρατής Μπου!

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Η αγαπημένη ομάδα θεάτρου για παιδιά ετοίμασε μια διαδραστική παράσταση με ζωντανή μουσική, που μιλάει στα παιδιά για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, το φόβο και το θάρρος μέσα από τις περιπέτειες ενός πειρατή προς αναζήτηση ενός κρυμμένου θησαυρού, το σεντούκι με το «Θάρρος». Από το 2010 η αγάπη των μελών της ομάδας για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους πάνω σε αυτό το κομμάτι, οδήγησαν στη συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, με επικεφαλή της παιδικής σκηνής την Άννα-Σεβαστή Τζίμα, η οποία υπογράφει τη δραματουργία και την σκηνοθεσία των παραστάσεων.

Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 75 '

Διασκευή του αλληγορικού αριστουργήματος με τη φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3D mapping projection, σε πρωτότυπη μουσική και στίχους της μπάντας Αλγίμωτρα, που μιλάει για τις αξίες της πίστης, της επιμονής, της δύναμης της θέλησης, της φιλίας και της ομαδικότητας. Το κλασικό έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας γράφτηκε από τον Βρετανό Λιούις Κάρολ και κυκλοφόρησε σε πρώτη έκδοση το 1865. Περιγράφει με λεπτή φαντασία και παιδικό αυθορμητισμό τις περιπέτειες ενός κοριτσιού, της Αλίκης, η οποία μετά την πτώση της σε μία λαγότρυπα, περιπλανιέται σε ένα φανταστικό κόσμο.

Τικ και Τέλα: Ο καινούργιος φίλος

  • Κουκλοθέατρο
  • Διάρκεια: 50 '

Η καλοκαιρινή κουκλοθεατρική περιπέτεια των δύο αγαπημένων ηρώων, βασισμένη στο αστείο και τρυφερό λογοτεχνικό σύμπαν που δημιούργησε ο Άξελ Σέφλερ, μιλάει για την αξία της αληθινής φιλίας και του μοιράσματος. Στην ιστορία που παρουσιάζουν οι Μαρία και Σπυριδούλα Παπαγεωργίου, ο Τικ και η Τέλα φοράνε τα μαγιό τους, τα καπέλα τους και το αντηλιακό τους και ετοιμάζονται για μια μέρα γεμάτη παιχνίδι στην παραλία! Γεμίζουν τα κουβαδάκια τους, σκάβουν τρύπες στην άμμο, παίζουν με το νερό. Περνάνε τέλεια! Όταν όμως η Τέλα αποκοιμιέται, ο Τικ κάνει έναν καινούργιο φίλο. Η Τέλα νιώθει πολύ μόνη της, δεν της αρέσουν τα παιχνίδια του Τικ και του Ζακ…Όταν όμως πηγαίνουν όλοι για παγωτό, ένας γλάρος θα ανατρέψει τα πάντα!

Το λεωφορείο του Καραγκιόζη

  • Θέατρο Σκιών
  • Διάρκεια: 80 '

Ιστορίες και έθιμα από όλη την Ελλάδα αλλά και η επικαιρότητα εμπνέουν την πρωτότυπη παράσταση-συναυλία για όλες τις ηλικίες με γιγαντοφιγούρες όλων των αγαπημένων ηρώων του θεάτρου σκιών, τον Καραγκιόζη, τα Κολλητήρια, τον Μπάρμπα-Γιώργο, τον Μορφονιό, τον Σταύρακα, τη Βεζυροπούλα, οι οποίοι μας αφηγούνται τις ιστορίες τους. Μουσικοί συνοδοιπόροι του Ηλία Καρελλά θα είναι η επταμελής ανατρεπτική μπάντα πνευστών Hasta Brassta που φέρνει στη σκηνή απίστευτα ηχοχρώματα σε pop, disco, balkan και ελληνικούς ρυθμούς και οι Χαρά Τσαλπαρά και Εύα Μυλωνά με αγαπημένα παραδοσιακά κι όχι μόνο τραγούδια που ερμηνεύουν με όχημα τη φωνή τους και το ακορντεόν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.