15 βιβλία που θα κρατήσουν καλή παρέα στους έφηβους το φετινό καλοκαίρι

Ψάξαμε και προτείνουμε τα δεκαπέντε πιο ενδιαφέροντα εφηβικά βιβλία για αυτό το καλοκαίρι που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο... απαιτητικούς αναγνώστες.

shutterstock_1164191944.jpg

Ας μην κρυβόμαστε μεταξύ μας: οι έφηβοι είναι μια ιδιαίτερα απαιτητική ομάδα αναγνωστών. Δεν τους κερδίζεις εύκολα και χρειάζεται πραγματική "μαεστρία" από τον συγγραφέα για να καλλιεργηθεί η αναγνωστική τους υπομονή. Εδώ, έχουμε συγκεντρώσει τις καλύτερες προτάσεις εφηβικών βιβλίων για το φετινό καλοκαίρι. Διαλέξτε το κατάλληλο θέμα για τον έφηβο σας και όλα θα πάνε καλά!

1. Ένα διαλυμένο κορίτσι (εκδόσεις Μεταίχμιο)

DialimenoKoritsi

H Charlotte Davis είναι κομμάτια. Στα δεκαεπτά της, έχει ήδη χάσει περισσότερα απ’ όσα οι άνθρωποι χάνουν σε μια ολόκληρη ζωή. Προσπαθεί να μην σκεφτεται τον πατέρα της, τον ποταμό, την καλύτερη της φίλη, την μητέρα της. Πού βρίσκει διαφυγή; Σε ένα κομμάτι σπασμένο γυαλί που την βοηθάει να ξεχνάει και να διώχνει την θλίψη της. Κάθε καινούργια ουλή σκληραίνει λίγο ακόμα την καρδιά της Charlie, κι ωστόσο ακόμα πονάει πάρα πολύ. Ο πόνος της γίνεται τόσο βαρύς που δεν την νοιάζει πια και κάπου μέσα σε αυτό το σκοτάδι, βρίσκεται ο δρόμος της ουσιαστικής επιστροφής: της επιστροφής από τα άκρα. 

Το ντεμπούτο της Kathleen Glasgow με ένα βαθιά συγκινητικό πορτρέτο μιας κοπέλας σ’ έναν κόσμο που δεν της χρωστάει τίποτα, και της έχει πάρει τόσα και τόσα, και της διαδρομής της για να ξαναγίνει καλά. Ένα βιβλίο τόσο για τα θέματα ψυχικής υγείας, που απασχολούν διαχρονικά την εφηβική ηλικία, όσο και για το πόσο σημαντικό είναι τελικά να ζητάμε βοήθεια όταν την χρειαζόμαστε αληθινά. 

2. Με κλειστά μάτια (εκδόσεις Μεταίχμιο)

MeKleistaMatia

Μετά το ατύχημα του καλύτερου φίλου της του Άλεξ, η δεκατετράχρονη Λου παραμένει με κλειστά μάτια. Το γιατί; Άγνωστο. Με κλειστά μάτια θα τη γνωρίσει κι ο εννιάχρονος Ντόντο, που φαίνεται ότι έχει ένα μυστικό σχέδιο τόσο για εκείνη όσο και για τον ίδιο. Κι όταν ο Ντόντο βάλει κάτι στο μυαλό του, είναι αδύνατον να του το βγάλεις όσο κι αν προσπαθήσεις…
Ένας συνταξιούχος ντετέκτιβ, η ιδιοκτήτρια ενός καφενείου συμπόνιας, μια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι ως παιδί είχε συναντήσει έναν άγγελο, ένας γέρος κι ο χήνος του είναι κάποιοι από τους μεγάλους που θα βοηθήσουν τα δυο παιδιά στη λύση του μυστηρίου: ποιος πραγματικά ευθύνεται για το ατύχημα και την εξαφάνιση του Άλεξ;

Περιπέτεια και μυστήριο σε ένα βιβλίο που θα συναρπάσει τους νεαρούς αναγνώστες και θα τους κρατήσει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

3. Τα φαντάσματα του Ντέμιν (εκδόσεις Καστανιώτη)

Veniamin2

Μπορεί στην πόλη του Ντένιμ να έγινε η μεγαλύτερη μαζική αυτοκτονία στην ιστορία της Γερμανίας κατά τα τέλη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά για την Λάρι (Λαρίσα) είναι ένα και μόνο πράγμα πάνω από όλα: Βαρετή! Ονειρεύεται να φύγει το συντομότερο δυνατό και να γίνει πολεμική ανταποκρίτρια. Παράλληλα, η ηλικιωμένη γειτόνισσά της να ετοιμάζεται να μετακομίσει στο γηροκομείο. Όταν η Λάρι αρχίζει να ξεδιαλέγει τα πράγματα που βρισκόταν μια ζωή στο σπιτικό της, θυμάται τις συνέπειες του πολέμου στο Ντένιμ και παίρνει μια απόφαση με πολύ σοβαρές συνέπειες.

Ποιός έφηβος δεν έχει ονερευτεί έναν κόσμο διαφορετικό από αυτόν που ξέρει ως τώρα; Ποιός δεν έχει απαρνηθεί την ταυτότητά του σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει τον εαυτό που από την αρχή; Η Βερένα Κέσλερ αφηγείται με ελαφρότητα και ευστροφία την θλίψη και τη μοναξιά, τη φιλία και τον πρώτο έρωτα, σε ένα σκηνικό που περιβάλλεται από σημαντικά ιστορικά γεγονότα. 'Ενα μυθιστόρημα που καταπιάνεται με τις αναπόφευκτες συγκρούσεις μεταξύ των γενεών, την έλλειψη επικοινωνίας ανάμεσα τους αλλά και, τελικά, τη δυνατότητα υπέρβασής τους.

4. Ήμασταν ψεύτες (εκδόσεις Διόπτρα)

Pseftes

Η οικογένεια Σινκλέρ αποφασίζει να περάσει τις διακοπές της στο ιδιωτικό νησί Μπίτσγουντ. Μια ομάδα τεσσάρων πλούσιων νεαρών, οι "ψεύτες", διασκεδάζουν ανέμελα ώσπου το τέλειο σκηνικό διαλύεται. Τι συμβαίνει με την οικογένεια Σινκλέρ; Τι συμβαίνει όταν το ειδυλλιακό τοπίο μετατρέπεται σε αληθινή τραγωδία; Τι θα απογίνουν οι επαναστάτες, οραματιστές ήρωες του; 

Η Emily Lockhart, με το φλογερό, γεμάτο αγωνία μυθιστόρημά της, κατάφερε να "σκαρφαλώσει" στο νούμερο 1 της λίστας των μπεστ-σέλερ των New York Times. Ένα βιβλίο που ακουμπά τον συναισθηματισμό και την ένταση των εφήβων και που όποιος πιάσει στα χέρια του, δεν θα μπορέσει να το αφήσει. 

5. Τετράγωνα κύματα, Ιπτάμενες μέδουσες (εκδόσεις Κέρδος)

koukias_tetragona_kimata_iptamenes_meduses

"2042.Ο κόσμος έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, τους δικτυομάχους, που θεωρούν ότι το διαδίκτυο έχει πλέον μετατραπεί σε έναν ανεξέλεγκτο αόρατο δικτάτορα, και τους δικτυολάτρες, που επιθυμούν τη συγχώνευση του ανθρώπινου μυαλού με την τεχνητή νοημοσύνη. Ο πόλεμος αρχίζει.
2062. Η Νέα Κοινωνία ανακοινώνει τον εξοστρακισμό πενήντα εφήβων από τους κόλπους της, πράγμα που σημαίνει πενήντα θέσεις ανοιχτές ξανά προς διεκδίκηση. Πενήντα εισιτήρια για την κοινωνία της απόλυτης γνώσης και της αιώνιας ευτυχίας. Το όνειρο για κάθε έφηβο του παλιού κόσμου και ο διακαής πόθος για κάθε γονιό.
Η διαδικασία της Επιλογής προκρίνει τους καλύτερους. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει ο Άργος, το πιο προηγμένο νευρωνικό δίκτυο του πλανήτη. Ένας νοήμων ηλεκτρονικός υπερυπολογιστής που καθορίζει τι θα σπουδάσεις, ποιο επάγγελμα θα ακολουθήσεις, αλλά και ποιον θα ερωτευτείς. Γιατί σε γνωρίζει καλύτερα απ’ ό,τι εσύ τον εαυτό σου. Γιατί ο Άργος είναι μία μηχανή και οι μηχανές σπάνια κάνουν λάθη..."

Το βιβλίο του Θοδωρή Κούκια είναι σκέτη απόλαυση. Ουτοπικές καταστάσεις και περιπετιώδεις λύσεις συνθέτουν την πλοκή ενός μυθιστορήματος που πραγματεύεται με φαντασία και χιούμορ ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα της σύγχρονης εποχής: την σχέση ανθρώπου και τεχνολογίας. 

6. Σχολή κατασκόπων (εκδόσεις Κλειδάριθμος)

SxoliKataskopwn

Ο Μπεν Ριπλεϊ είναι ο καλύτερος μαθητής της τάξης του. Το ερώτημα όμως είναι: Γιατί τον επέλεξε η CIA για τη μυστική ακαδημία υπερκατασκόπων του μέλλοντος; Μήπως επειδή είναι άσος στα Μαθηματικά; Ή μήπως επειδή είναι ο μόνος που (δεν) μπορεί να αναλάβει μια επικίνδυνη αποστολή; Τελικά, μπορεί ένας σπασίκλας να μεταμορφωθεί σε αστέρι της κατασκοπείας; 

Γρήγορη πλοκή, ανατρεπτικές καταστάσεις και ατελείωτο χιούμορ διακρίνουν το μυθιστόρημα του Stuart Gibbs, το πρώτο βιβλίο μιας πολύ αγαπημένης εφηβικής σειράς. Δροσερό, ανέμελο και περιπετειώδες, ό,τι πρέπει για καλοκαίρι!

7. Οι Κατερίνες (εκδόσεις Ψυχογιός)

OiKaterines

Ο τύπος του Κόλιν Σίγκλεντον; Οι κοπέλες με το όνομα Κατερίνα. Μέχρι στιγμής έχει κάνει σχέση με 19 Κατερίνες. Και έχει χωρίσει με όλες. Μετά από το φιάσκο με την Κατερίνα νούμερο 19, το παιδί- θαύμα που λατρεύει τους αναγραμματισμούς, ξεκινά με τον Χασάν, τον υπερβάρο κολλητό του που έχει αδυναμία στην Δικαστή Τζούνι, ένα ταξίδι. Με ένα σεβαστό ποσό στην τσέπη κι ένα αγριογούρουνο να τον κυνηγάει, ο Κόλιν σκοπεύει να ανακαλύψει ένα μαθηματικό θεώρημα- που τι θα κάνει; Μα φυσικά θα προβλέπει το μέλλον οπιασδήποτε σχέσης (και θα τον γλιτώνει απ' τις χυλόπιτες).

Και ποιός έφηβος δεν έχει ταυτιστεί με τον Κόλιν που πιστεύει ότι ο κόσμος αποτελείται από  δύο είδη ανθρώπων: από τα Άτομα που Ρίχνουν Άκυρο κι από τα Άτομα που Τρώνε Ακυρο; Το συναρπαστικό μυθιστόρημα του Τζον Γκριν κεντρίζει το ενδιαφέρον κάθε εφήβου και του υπόσχεται πως θα περάσει πολύ καλά έχοντας το για παρέα στις καλοκαιρινές διακοπές. 

8. Νικ και Τσάρλι (εκδόσεις Διόπτρα)

Nik&Tsarli

Νικ και Τσάρλι. Δύο φίλοι αχώριστοι. Ολοι το ξέρουν αυτό. Τι γίνεται όμως όταν ο Νικ πρέπει να φύγει για το πανεπιστήμιο και να αφήσει μόνο του τον Τσάρλι που δεν έχει τελειώσει ακόμα το σχολείο; Η ώρα του αποχαιρετισμού πλησιάζει με τους δυό τους να αναρωτιούνται αν τελικά η αγάπη τους είναι αρκετά δυνατή για να αντέξει την απόσταση που θα τους χωρίσει. 

'Ισως οι εφηβικοί έρωτες σπάνια κρατούν για πάντα και το βιβλίο αυτό, με τρυφερότητα του μας κάνει να σκεφτούμε για ακόμα μια φορά το αιώνιο (εφηβικό και μη) ερώτημα: είναι η αγάπη από μόνη της ποτέ αρκετή; 

9. Κάθε μέρα άλλος (εκδόσεις Πατάκη)

KatheMeraAllos


"Ονομάζεται Α. Κάθε πρωί ξυπνάει στο σώμα και στη ζωή ενός διαφορετικού ανθρώπου. Ποτέ δεν ξέρει από πριν ποιο θα είναι το άτομο μέσα στο οποίο θα βρεθεί. Αν θα είναι αγόρι ή κορίτσι, λευκός ή μελαμψή, χαρούμενος ή θυμωμένη. Το έχει αποδεχτεί όμως, έχει ορίσει μάλιστα και τους κανόνες: δε δένεται πολύ, μένει διακριτικά στη ζωή των άλλων και δεν ανακατεύεται στην καθημερινότητα που μοιράζεται για μία μόνο μέρα. Ώσπου ένα πρωί ξυπνάει στο σώμα του Τζάστιν και γνωρίζει την κοπέλα του, τη Ριάννον. Τότε νιώθει ότι βρήκε επιτέλους κάποιον με τον οποίο θέλει να είναι μαζί. Κάθε μέρα."

Δεν είμαστε σίγουροι πως υπάρχει έφηβος που δεν έχει νιώσει ξένος μέσα στο σώμα του, που δεν έχει δυσκολευτεί να αποδεχτεί τις αλλαγές που συμβαίνουν σε αυτό, που δεν θα ήθελε να είναι κάτι άλλο από όσα είναι. Είμαστε όμως σίγουροι πως αυτό το συγκινητικό βιβλίο που καταπιάνεται με το δύσκολο ζήτημα της αποδοχής και της αγάπης απέναντι στο σώμα μας, θα γίνει ένα απο τα αγαπημένα μας αυτό το καλοκαίρι. 

10. Ξυπόλυτοι ήρωες (εκδόσεις Πατάκη)

XipolitoiIrwes

Θεσσαλονίκη στα σκοτεινά χρόνια της γερμανικής Κατοχής. Ο Τάκης, η Σταυρούλα, η Αλέγρα, ο Πέπο, ο Άρης, η Ελένη, ο Έκτορας, η Αγγελική και η Λούνα ζουν και αγωνίζονται κατά του ναζισμού και των Γερμανών που προσπαθούν να ταπεινώσουν με κάθε τρόπο την πόλη. Βιώνουν εμπειρίες που τους καθορίζουν και δίνουν μάχη για να ξεφύγουν από τις θανατηφόρες συνθήκες που τους περιβάλλουν. Παράλληλα με τα ιστορικά γεγονότα ξετυλίγονται απεγνωσµένοι έρωτες, αδερφικές φιλίες, πράξεις αυταπάρνησης, επιστροφές από χρωστούµενα του παρελθόντος.

Οι Ξυπόλυτοι ήρωες είναι ένα ιστορικό µυθιστόρηµα για την Κατοχή και την Αντίσταση, για το ξυπόλυτο τάγµα και το ξεκλήρισµα των Εβραίων της πόλης. Μια ιστορία για τους απλούς, καθηµερινούς ανθρώπους που σήκωσαν το ανάστημά τους και έγραψαν ιστορία με τις ηρωικές τους πράξεις. Ένα μυθιστόρημα που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη. 

11. Όσο λυσσομανά η θύελλα (εκδόσεις Ίκαρος)

OsoLissomanaIThiela

Είναι Σεπτέμβριος του 1939 και ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα ενός μεγάλου πολέμου. Ο Νώε υπόσχεται στον μπαμπά του, που είναι έτοιμος να αναχωρήσει για την μάχη, οτι θα φροντίσει το πολυαγαπημένο σκυλί της οικογένειας και πως θα το κρατήσει ασφαλές πάση θυσία. Ξαφνικά, η κυβέρνηση προτρέπει τον κόσμο να κάνει ευθανασία στα κατοικίδια του, πριν αυτά βρεθούν αντιμέτωπα με το χάος του πολέμου. Εκατοντάδες άνθρωποι υπακούν. Όχι όμως ο Νώε που το σκάει μαζί με δύο φίλους του για να σώσει, όχι μόνο το σκυλί του αλλά και όσα περισσότερα ζώα μπορεί. 

'Ενα αστείο, τρυφερό, συγκινητικό μυθιστόρημα για την δύναμη της φιλίας και της αγάπης προς τα ζώα. Ένα μυθιστόρημα που θυμίζει σε κάθε αναγώστη πως το πιο σημαντικό πράγμα μέσα σε δύσκολους καιρούς είναι η αλληλεγγύη και η ουσιαστική αγάπη. 

12. Ο Mr Chem και η απόλυτη επιστημονική πρόκληση (εκδόσεις Κλειδάριθμος)

mr_chem_kai_h_apolyth_episthmonikh_proklhsh

Τι γίνεται όταν τρεις φίλοι, ο Παντελής, η Έλενα και ο Φίλιππος αποφασίζουν να γίνουν ομάδα και προσπαθούν να υλοποιήσουν τα 10 πειράματα-έκπληξη του αγαπημένου τους επιστήμονα; Με τον χρόνο να τους πιέζει συνεχώς, οι αναγωνίστριες ομάδες κυνηγούν το έπαθλο του διαγωνισμού και τότε ο Μίλτος από την αντίπαλη ομάδα και η Έλενα κάνουν την ανατροπή: αποφασίζουν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον.

Η αξία της φιλίας και της συνεργασίας αναδύονται μέσα από το πιο πρωτότυπο επιστημονικό ταξίδι που έχει γίνει ποτέ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! O Δημήτρης Κουλουμάσης, ο δημοφιλής Mr Chem, έχει χιλιάδες ακόλουθους στο κανάλι του στο TikTok. Ένα challenge που θα συναρπάσει ανεπανάληπτα τους νεαρούς αναγνώστες, μεταφέροντάς τους την μαγεία των φυσικών επιστημών.

13. Ποτέ πιο πριν… (εκδόσεις Πατάκη)

Ποτέ πιο πριν - Κοντολέων

Η Ανίκα γεννήθηκε σε μια μακρινή χώρα της Ανατολής αλλά εδώ και δεκαπέντε χρόνια ζει μαζί με τον πατέρα και την θεία της σε μια χώρα του Βορρά. 'Ενα τραγικό γεγονός που της συνέβη όταν ήταν μόλις δύο χρονών, ανάγκασε την ίδια και την οικογένειά της να μεταναστεύει και να μετακομίζει όσο γίνεται πιο βόρεια. Η έφηβη κοπέλα παλεύει να απελευθερωθεί από τα αυστηρά ήθη της πατρίδας της που οι δικοί της προσπαθούν να της επιβάλουν και να εκπληρώσει τα προσωπικά της όνειρα ενώ παράλληλα στην ζωή της μπαίνει και ο έρωτας... Και ενώ η Αννίκα προσπαθεί να βρει τα πατήματά της, ένα παλιό οικογενειακό μυστικό της θυμίζει πως σε κάποιες περιοχές της γης, η ελεύθερη έκφρασητων συναισθημάτων είναι κάτι απαγορευμένο.

Μετανάστευση και αποδοχή, σεξουαλική αφύπνιση, η σημασία της ατομικής ελευθερίας, το δικαίωμα στον έρωτα, η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών και μια σειρά ζητημάτων που αφορούν διαχρονικά την μεταβατική ηλικία της εφηβείας (και όχι μόνο). Μια ιστορία κοινωνικής αφύπνισης και αναζήτησης ενός καλύτερου κόσμου που θα συγκινήσει κάθε αναγνώστη. 

14. Δε με καταλαβαίνεις (εκδόσεις Ψυχογιός)

Δε με καταλαβαίνεις εκδόσεις Ψυχογιός

Οι έφηβες και οι νέες γυναίκες σήμερα είναι αντιμέτωπες με μια πρωτόγνωρη συνθήκη: ποτέ έως τώρα δεν υπήρχαν τόσο μεγάλη ελευθερία και τόσες επιλογές, αλλά και ποτέ έως τώρα δεν υπήρχαν τόσες απαιτήσεις από αυτές – είτε από τρίτους είτε από τις ίδιες.
Απευθυνόμενη στις έφηβες και τις νεαρές γυναίκες, η δρ Τάρα Πόρτερ αξιοποιεί την πολυετή ψυχοθεραπευτική εμπειρία της για να τους προσφέρει τα εργαλεία ώστε να κατανοήσουν τη δική τους ψυχολογία. Από τις εξετάσεις ως τις φιλίες, από τις σχέσεις μες στην οικογένεια ως τον έρωτα, η δρ Πόρτερ συνθέτει όλα όσα έχει μάθει για να δώσει προσιτές εξηγήσεις και συμβουλές σε έφηβες και νέες γυναίκες.

Ενα βιβλίο που μοιάζει δώρο για κάθε νέα γυναίκα κατανοώντας τον τρόπο που βλέπουν τα πράγματα και καθοδηγώντας τες απέναντι στις προκλήσεις που θα βρούν στον δρόμο τους. Μια κλεφτή ματιά στον εσωτερικό τους κόσμο, πέρα από τα νέυρα και τις διαμαρτυρίες "δε με καταλαβαίνεις": ένας απαραίτητος οδηγός και για τους ίδιους τους γονείς.

15. Ασε με, ξέρω τι κάνω (εκδόσεις Ψυχογιός)

Άσε με ξέρω τι κάνω εκδόσεις Ψυχογιός


Δημήτρης, Ευτυχία, Όλγα, Στέλιος και Άδης. Πέντε διαφορετικοί άνθρωποι, πέντε διαφορετικές ζωές που συνδέονται. Επιλογές, λάθη, ενοχές, ευθύνες. Ελπίδα, δύναμη, εμπιστοσύνη, αγκαλιά και συμπαράσταση. Και γύρω από όλα αυτά μερικά γραμμάρια σκόνης.
Τελικά δεν είναι ο καθένας μόνος του, αλλά είμαστε όλοι μέρος ενός μεγαλύτερου συνόλου. Σαν το σκάκι: η κίνηση που κάνει ένα μακρινό πιόνι μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο για κάποιο άλλο.
Κάποιες φορές έρχεται μια στιγμή που βουτάς στα βαθιά. Και αυτή η στιγμή είναι τώρα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο Θαρροφύλακας" του Διονύση Σταθακόπουλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δεσύλλας

Εικονογραφημένο αριστουργηματικά από τον βραβευμένο Πέτρο Μπουλούμπαση, το βιβλίο αποτελεί μια περιπέτεια που μιλά για το πώς φόβος και γενναιότητα βαδίζουν χέρι-χέρι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

"Ο Πέτρος και ο λύκος" για δύο ακόμα παραστάσεις στην Paraga

Μετά τις sold out παραστάσεις, το μουσικό παραμύθι για παιδιά άνω των 3 που ανέβασε το Κουκλοθέατρο της Αλεξίας Αλεξίου, συνεχίζει στο Paraga για δύο ακόμη εμφανίσεις.

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.