Καλοκαίρι στο Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής

Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τη μαγεία της κεραμικής τέχνης, θα δημιουργήσουν τα δικά τους κεραμικά, θα μάθουν για τα αγγεία και τις χρήσεις τους, θα παίξουν μουσικοκινητικά παιχνίδια, θα αφηγηθούν παραμύθια και θα γευτούν διαφορετικές τεχνικές και χρώματα.

Summer Camp στο Μουσείο Κεραμεικής

Το Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής διοργανώνει ένα summer camp την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου 26-30/6 γεμάτο κεραμική, μουσική, δημιουργία και παιχνίδι. Στο καλοκαιρινό camp του μουσείου τα παιδιά θα ανακαλύψουν παρέα τη μαγεία της κεραμικής τέχνης, θα πειραματιστούν με πηλό και χρώματα δημιουργώντας τα δικά τους κεραμικά, θα μάθουν για τα αγγεία και τις χρήσεις τους, θα παίξουν μουσικοκινητικά παιχνίδια στη φιλόξενη αυλή του μουσείου, θα αφηγηθούν παραμύθια και θα γευτούν διαφορετικές τεχνικές και χρώματα.

Πρόγραμμα

9-9.30 π.μ. Προσέλευση
9.30-11.30 π.μ. Θεματική ενότητα/Κατασκευές
11.30 π.μ.-1.30 μ.μ. Εργαστήρι κεραμικής
1.30-3 μ.μ. Μουσικοκινητική/ Θεατρικό παιχνίδι/ Παραμύθια

Στο Εργαστήρι κεραμικής τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν μέσω του αγαπημένου τους υλικού, του πηλού, εξασκώντας τη φαντασία και τις συνθετικές τους ικανότητες.

Θεματικές Κεραμικής

1η μέρα Μοντέρνα γλυπτική
2η μέρα Τεχνολογία
3η μέρα Προϊστορικά ζώα
4η μέρα Διάστημα
5η μέρα Θαλάσσιος κόσμος

Συντονίζει η Ευφροσύνη Φιωτάκη, Εικαστικός - Ιστορικός Τέχνης.

Στο Εργαστήρι μουσικοκινητικής αγωγής και θεατρικού παιχνιδιού μέσα από ρυθμικά παιχνίδια, αφήγηση παραμυθιού και παιχνίδια ρόλων, η θεωρία γίνεταιπράξη και τα παιδιά  βιώνουν τη γνώση. Με εργαλείο το σώμα, την ακοή, το λόγο και τα κρουστά, η ομάδα αυτοσχεδιάζει, πειραματίζεται, εκφράζεται κι επικοινωνεί.

Συντονίζει η Αλίκη Ευγενίου, Μουσικοπαιδαγωγός - Εμψυχώτρια δημιουργικής έκφρασης (MEd).

Κόστος: 100€ | Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 6-12 ετών | Οργάνωση – Επιμέλεια προγράμματος: Φωτεινή Κατσαούνη, Εκπαιδευτικός- Μουσειολόγος

Κρατήσεις: 2103318491 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10 π.μ.-3 μ.μ.) και στο kmnk@otenet.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.