Θέατρο, μουσική και σινεμά στο 10ο summer camp για παιδιά και εφήβους από τις Μορφές Έκφρασης

Φέτος οι έφηβοι, μπορούν να επιλέξουν, εάν το επιθυμούν, να συμμετέχουν σε ειδικά τμήματα θεάτρου, μουσικής, κινηματογράφου.

μορφες εκφρασης

Οι καλοκαιρινές διακοπές των παιδιών ξεκινάνε φέτος με δημιουργία, με νέες φιλίες και χαρά κάτω από τη μαγική μπαγκέτα των Μορφών Έκφρασης του Θωμά Κινδύνη, στον Βοτανικό κήπο Διομήδους.

Μουσικές, τραγούδια, χοροί, παραμύθια και μύθοι θα εμπλουτίσουν την πολιτισμική εμπειρία των παιδιών (5-15 ετών), βοηθώντας τα ταυτόχρονα να καταλάβουν και να ανακαλύψουν έννοιες όπως η επικοινωνία, τα συναισθήματα, τα δικαιώματα, η συνύπαρξη με τους ανθρώπους αλλά και να αναπτύξουν την επαφή τους με τη φύση. Επιπλέον, οι έφηβοι μπορούν να επιλέξουν, εάν το επιθυμούν, να συμμετέχουν σε ειδικά τμήματα θεάτρου, μουσικής, κινηματογράφου (Master class θεάτρου, Master class μουσικής, Κινηματογραφικό εργαστήρι).

μορφες εκφρασης

Δράσεις για παιδιά 

1η Εβδομάδα 19-23/6: Το δάσος είναι...

Μέσα από τα μάτια του καλλιτέχνη ανακαλύπτουμε τον ρόλο του δάσους στη ζωή μας, τα ζώα και τα φυτά που συνυπάρχουν σε αυτό, τα δώρα που μας χαρίζει και την έμπνευση για έναν κόσμο πιο κοντά στο οικοσύστημα. Παραμύθια – Μύθοι – Τραγούδια και ποιήματα γίνονται συνοδοιπόροι στην ανακάλυψη μας.

2η Εβδομάδα 26-30/6: Το ταξίδι του ποταμού

Το ποτάμι μας προσκαλεί σ’ ένα μακρύ ταξίδι και μας αποκαλύπτει πόλεις, ανθρώπους, τρόπους ζωής και κατασκευές που παράγουν ενέργεια. Μύθοι και Τραγούδια – πλάσματα της Φύσης και της Φαντασίας.

3η Εβδομάδα 3-7/7: Ένα ατελείωτο σύμπαν

Αστέρια και πλανήτες, εξωγήινοι και διαστημικά ταξίδια, όνειρα και στόχοι των ανθρώπων για τον κόσμο που βρίσκεται εκεί ψηλά στο ατέλειωτο σύμπαν. Η δημιουργία του κόσμου μέσα από μύθους και Τιτάνες.

μορφες εκφρασης

4η Εβδομάδα 10-14/7: Η ζωή του βυθού

Ο κόσμος του βυθού πλούσιος σε χρώματα και σχήματα μας χαρίζει μια ατέλειωτη ποικιλία πλασμάτων και περιπετειών που εξάπτουν τον νου! Ιστορίες για πειρατές και ψαράδες, γοργόνες μας ευαισθητοποιούν και μας κάνουν ενεργούς υποστηρικτές του θαλάσσιου κόσμου.

5η Εβδομάδα 17-21/7: Τα ξωτικά του δάσους

Νεράιδες και Νύμφες, Αρχαίοι Θεοί και μυθικοί Γίγαντες, νάνοι και μικρά ξωτικά, το δάσος είναι γεμάτο παραμύθια και ιστορίες από τα παλιά.

6η Εβδομάδα 24-28/7: Ο κόσμος ανάποδα

Και αν ο κόσμος δεν ήταν έτσι όπως είναι πώς θα ήταν; Ελάτε να φτιάξουμε τον δικό μας κόσμο, εκεί όπου όλοι θα ζούσαν με έναν τρόπο διαφορετικό! Πως θα ήταν τα σπίτια; Τα ρούχα; Το σχολείο; 

μορφες εκφρασης

7η Εβδομάδα 31/7-4/8: Οι άνθρωποι της γης

Χρώματα, συνήθειες, χοροί, και μύθοι. Οι άνθρωποι της γης ,διαφορετικοί σε κάθε τόπο, έχουν τον δικό τους τρόπο να ζούνε. Πώς η Φύση επιρεάζει τη ζωή τους, το χρώμα τους και τα παραμύθια τους. Ινδιάνοι, Κινέζοι και Αυστραλοί Φανταστικοί οι άνθρωποι απ΄ όλη τη γη.

8η Εβδομάδα 28/8-1/9: Συναισθήματα

Τα συναισθήματα πρωταγωνιστούν στον κόσμο των ανθρώπων, στη μουσική και στο τραγούδια, στα χρώματα και στις φιλίες, στις παρέες.

9η Εβδομάδα 4-8/9: Η πόλη πάνω στο δέντρο

Μια πόλη πάνω σ’ ένα δέντρο; Μια πόλη είναι εκεί πάνω σ’ ένα δέντρο και από ψηλά μας μιλάει για όσα βλέπει και ακούει. Ένα παιδί κάνει έναν καινούργιο φίλο και ο κόσμος αλλάζει. Αλλά στ΄ αλήθεια πως;

Κάθε Παρασκευή στις 2 μ.μ. οι γονείς θα είναι καλεσμένοι στην παρουσίαση της εβδομάδας. Τα παιδιά παραμένουν στο camp μετά τις παρουσιάσεις, εφόσον οι γονείς το επιθυμούν έως τις 4 μ.μ. ή μπορούν να τα πάρουν μαζί τους μετά την παρουσίαση.

Κόστος συμμετοχής

Για 1 παιδί: 1  εβδομάδα: 100€ | 2 εβδομάδες: 95€ ανά εβδομάδα για κάθε παιδί | 3 εβδομάδες και άνω: 90€ ανά εβδομάδα για κάθε παιδί

Για 2 αδέλφια: 1 εβδομάδα: 95€ για κάθε παιδί | 2 εβδομάδες και άνω: 85€ ανά εβδομάδα για κάθε παιδί

Για 3 αδέλφια: 1 εβδομάδα: 90€ για κάθε παιδί | 2 εβδομάδες και άνω: 80€ ανά εβδομάδα για κάθε παιδί

Για group (10 άτομα και άνω): 1 εβδομάδα: 90€ για κάθε παιδί | 2  εβδομάδες και άνω: 85€ ανά εβδομάδα για κάθε παιδί

Εγγραφές

Τηλέφωνα: 210 3464903, 210 3464002 | e-mail: morfesekfrasiscamps@gmail.com

Δράσεις για εφήβους

Οι Μορφές Έκφρασης, μετά την διετή επιτυχία του Θερινού Εφηβικού Θεατρικού Masterclass δίνουν χώρο για έκφραση και δημιουργία σε εφήβους στον τομέα της μουσικής και του κινηματογράφου.

Διακεκριμένοι καλλιτέχνες αλλά και νέοι δημιουργοί αγκαλιάζουν το ταλέντο και την ανάγκη για έκφραση των εφήβων, ενώ ταυτόχρονα τους γυμνάζουν και τους καθοδηγούν στα καλλιτεχνικά πεδία που τους ενδιαφέρουν. Όλα τα εργαστήρια θα γίνουν στη Φύση, στον Βοτανικό κήπο Διομήδους, ενώ παρέχεται δυνατότητα σίτισης και μεταφοράς στον χώρο.

Τα εργαστήρια 

19/6-7/7

3ο Θερινό Θεατρικό Master Class (12-16 ετών) William Shakespeare "Δωδεκάτη νύχτα" με την Άννα Σεβαστή Τζίμα, Ζωή Σωτηροπούλου, Δανάη Στεργίου και συνεργάτες.

Οι Μορφές Έκφρασης και η σκηνοθέτης Άννα Σεβαστή Τζίμα προσκαλούν εφήβους (12 – 16 ετών) που αγαπούν το θέατρο, να ανακαλύψουν το παιχνίδι της ζωής και της αγάπης μέσα από τα μάτια του William Shakespeare και την υπέροχη "Δωδεκάτη νύχτα" του. Στο ταξίδι αυτό θα βρίσκονται επίσης η χορογράφος Ζωή Σωτηροπούλου, η μουσικός Δανάη Στεργίου και άλλοι καλλιτέχνες που θα φροντίσουν να ανακαλύψουμε και να καλλιεργήσουμε τους πολλαπλούς τρόπους έκφρασης ενός ηθοποιού.

Η παρουσίαση της παράστασης θα γίνει θα γίνει την Παρασκευή 7 Ιουλίου στις 8.30 μ.μ. στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους.

Ωράριο: Δευτέρα-Παρασκευή 9 π.μ.-4 μ.μ. | Kόστος: 390€ | Για αδέρφια και ομαδικές κρατήσεις (5+ άτομα): 360€

10-28/7

1ο Θερινό Μουσικό Master Class (11-16 ετών) με τον Νίκο Τουλιάτο, Θωμά Κινδύνη, Simone Mongelli και συνεργάτες.

Δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες, μοιράζονται την αγάπη τους για τη μουσική και το λόγο με τη νέα γενιά. Ο ξεχωριστός Νίκος Τουλιάτος που μας ξεσήκωσε με τις φανατασμαγορικές του συνθέσεις στην Ολυμπιάδα του 2004 και ο πάνω απ΄ όλα Δάσκαλος του Θεάτρου, πρωτοπόρος σκηνοθέτης και αγαπημένος ηθοποιός Θωμάς Κινδύνης, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε αυτό το πρώτο και εναρκτήριο εργαστήριο μουσικής και λόγου για εφήβους. Κοντά τους και ο ταλαντούχος Simone Mongelli, Ιδρυτής των "Βodyterranean" που θα μεταμορφώσει το ανθρώπινο σώμα σε μια κινούμενη ορχήστρα. Τέλος, η Δανάη Στεργίου θα μας μεταφέρει με το μέλισμα και το τραγούδι στον αέρινο κόσμο της φωνητικής έκφρασης.

Ωράριο: Δευτέρα-Παρασκευή 9 π.μ.-4 μ.μ. | Kόστος: 390€ | Για αδέρφια και ομαδικές κρατήσεις (5+ άτομα): 360€

19-30/6

1ο Εφηβικό Κινηματογραφικό εργαστήριο (10-15 ετών) (2 εβδομάδες) με την Αντιγόνη Ηλιάδη και συνεργάτες.

Δημιουργία σεναρίου, γύρισμα, ρεπεράζ, υποκριτική. Με σκηνικό το δάσος του Βοτανικού Κήπου Διομήδους και τις αμέτρητες δυνατότητές του και με όπλα τις κάμερες, τα παιδιά θα πειραματιστούν με όλα τα στάδια της δημιουργίας μιας ταινίας.

Ωράριο: Δευτέρα-Παρασκευή 9 π.μ.-4 μ.μ. | Kόστος: 250€ | Για αδέρφια και ομαδικές κρατήσεις (5+ άτομα): 225€

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.