To Summer School εφήβων "Κλακέτα, κάμερα, πάμε!" έρχεται στην Τεχνόπολη

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας "Καρπός" συστήνει στους εφήβους την τέχνη του κινηματογράφου.

summer school

Η ομάδα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, σε συνεργασία με την έμπειρη ομάδα του "Καρπού", γεμίζουν το καλοκαίρι των νέων ηλικίας 12-14 ετών με άφθονες δημιουργικές ιδέες, μέσα από ένα summer school που προσφέρει μια πρώτη επαφή με την τέχνη του κινηματογράφου.

To Summer School εφήβων "Κλακέτα, κάμερα, πάμε!" έρχεται από τη Δευτέρα 26 έως την Παρασκευή 30 Ιουνίου καθημερινά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, από τις 9.30 π.μ. έως τις 3 μ.μ., με μια εβδομάδα γεμάτη βιωματικά εργαστήρια. Με τη χρήση ψηφιακών μέσων (εικόνας και ήχου), οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τη δική τους ταινία μικρού μήκους με θέμα την Τεχνόπολη και τη γειτονιά της, αντλώντας έμπνευση από το εργοστάσιο φωταερίου και τη γειτονιά του Γκαζιού. Με οδηγό τη βραβευμένη σκηνοθέτιδα Μαρία Λεωνίδα, οι συμμετέχοντες θα πειραματιστούν με μικρόφωνα και βιντεοκαμέρες, θα εξοικειωθούν με το μοντάζ, θα εκφραστούν δημιουργικά και θα γνωρίσουν την πιο σινεφίλ πλευρά του εαυτού τους.

summer school

Πρόγραμμα

26/6

Την πρώτη ημέρα τα παιδιά θα γνωριστούν μέσα από φωτογραφικά παιχνίδια, θα παρακολουθήσουν ταινίες μικρού μήκους και θα συζητήσουν για τις βασικές αρχές της σκηνοθεσίας τους. Μαζί με την επαγγελματία φωτογράφο Αναστασία Βλαχάκη θα ανακαλύψουν τα μυστικά της φωτογραφικής τέχνης και θα γνωρίσουν από κοντά τον επαγγελματικό φωτογραφικό εξοπλισμό της.

27/6

Τη δεύτερη ημέρα θα εξερευνήσουν τη μαγεία των πλάνων. Θα ανακαλύψουν τα μυστικά της κάμερας, την κίνηση και την αξιοποίησή της, ενώ θα παρακολουθήσουν video tutorials ειδικά για εφήβους, ξεκινώντας έναν πρώτο πειραματισμό με την τεχνική του μοντάζ. 

summer school

28/6

Την τρίτη ημέρα οι έφηβοι δημιουργούν το δικό τους storyboard. Θα ξεκινήσουν με το ρεπεράζ, εξερευνώντας τους κατάλληλους χώρους για γύρισμα μέσα κι έξω από την Τεχνόπολη. Με τον ηθοποιό Χρήστο Χριστόπουλο από την ομάδα θεάτρου "Ανεμόμυλοι", θα συμμετάσχουν σε ένα διαδραστικό εργαστήριο ερμηνείας.

29/6

Την Πέμπτη 29/5 τα παιδιά θα δουν τις λήψεις τους και θα μάθουν από τα λάθη τους και τα απρόοπτα. 

summer school

30/6

Σειρά έχει το μοντάζ. Τα παιδιά θα πειραματιστούν με τις τεχνικές του και θα γνωρίσουν το λογισμικό επεξεργασίας της δική τους ταινίας. 

Κόστος: 125 € | Κρατήσεις στα τηλ. 2130109325, 2130109300

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Θέατρο, μουσική και σινεμά στο 10ο summer camp για παιδιά και εφήβους από τις Μορφές Έκφρασης

Φέτος οι έφηβοι, μπορούν να επιλέξουν, εάν το επιθυμούν, να συμμετέχουν σε ειδικά τμήματα θεάτρου, μουσικής, κινηματογράφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/05/2023

"Το καμπαρέ των ζώων": Μουσική εκδήλωση για παιδιά από δύο ετών στο Children's Books and Μore

Τα παιδιά μαθαίνουν με διασκεδαστικό τρόπο τα γνωρίσματα και τις συμπεριφορές των ζώων καθώς και τα διάφορα είδη ρυθμών και μουσικής.

Το φετινό Summer Camp του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης εμπνέεται από τη φύση

Πέντε μέρες, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, μέσα από μύθους, παιχνίδια, έργα τέχνης, χορό, μουσική και την επαφή με την ίδια τη φύση, τα παιδιά εμπνέονται και δημιουργούν τα δικά τους έργα.

To summer camp της Τεχνόπολης επιστρέφει

Τέσσερις εβδομάδες γεμάτες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, πρωτότυπα εργαστήρια, δημιουργικά παιχνίδια και άλλες απίθανες δράσεις περιμένουν τα παιδιά 6-11 ετών στο κέντρο της πόλης.

Summer Puppet Camp στις "Φιγούρες & Κούκλες"

Μια διαφορετική κατασκήνωση στήνει η Αλεξία Αλεξίου στο αγαπημένο στέκι του θεάτρου σκιών και κούκλας.

6+1 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Ξεχωρίσαμε τις νέες εκδόσεις που θα κρατήσουν συντροφιά στους μικρούς βιβλιοφάγους αυτό το καλοκαίρι.