Όλες οι γενιές μαζί γιορτάζουν τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Δράσεις σχεδιασμένες με σκοπό να έρθουν κοντά οι γενεές, να μοιραστούν συναισθήματα, να μάθουν ο ένας (από) τον άλλο και να έχουν μια χαρούμενη εμπειρία στο μουσείο.

Παιδικό Μουσείο Διεθνής Ημέρα Μουσείων © Shutterstock

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, η δραστήρια ομάδα των βοηθών ερμηνευτών/τριών άνω των 65 ετών του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου με τη συνεργασία και υποστήριξη του Μουσείου και της ΑΝΤΑΜΑ αναλαμβάνει τη λειτουργία του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας και υλοποιεί δράσεις που σχεδίασε με σκοπό να έρθουν κοντά οι γενεές, να μοιραστούν συναισθήματα, να μάθουν ο ένας (από) τον άλλο και να έχουν μια χαρούμενη εμπειρία στο μουσείο.

Σάββατο 13 Μαΐου & Κυριακή 14 Μαΐου | 11 π.μ.-3 μ.μ.

"Όλες οι γενιές... εν δράσει, γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων"
Για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 χρόνων και τις οικογένειές τους.
Τα παιδιά δημιουργούν κατασκευές με κορδέλες, υφάσματα, κοχύλια, κοσμήματα από ανακυκλωμένο χαρτί, οριγκάμι και άλλες πολλές και ξεχωριστές δραστηριότητες εμπνευσμένες από τις συλλογές του μουσείου.

Δευτέρα 15 Μαΐου | 11 π.μ.-1 μ.μ.

"Το Παιδικό Μουσείο μέσα από τα μάτια των μεγάλων… (65+) παιδιών"
Για άτομα άνω των 65 ετών.
Στόχος της δράσης είναι να γνωρίσουν καλύτερα το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας και τις δυνατότητες που προσφέρει για κοινωνική δραστηριοποίηση και παιχνίδια συνάντησης όλων των γενεών!

Απαραίτητος ο προγραμματισμός της επίσκεψης στο 2103312995-6

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων γιορτάζεται και φέτος στα περισσότερα μουσεία της Αθήνας με δράσεις, ξεναγήσεις και ειδικά προγράμματα με ελεύθερη είσοδο. Δείτε την αναλυτική λίστα των μουσείων που συμμετέχουν φέτος στις δράσεις.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.