"Ζωγράφισε κι εσύ τι ονειρεύεται η Καρυάτιδα" στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος προσκαλούν παιδιά ηλικίας 5 – 12 ετών και τους γονείς τους να ζωγραφίσουν σε μια ανοιχτή γιορτή συμμετέχοντας στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής #3.191 km project.

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης σε συνεργασία με τον αγαπημένο συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Βαγγέλη Ηλιόπουλο, προσκαλεί στις 19/3 (9.30 π.μ) παιδιά ηλικίας 5 – 12 ετών και τους γονείς τους, να ζωγραφίσουν, με αφορμή το τελευταίο βιβλίο του κ. Ηλιόπουλου, "Τα βράδια ονειρεύομαι ότι είμαι σπίτι μου" από τις εκδόσεις Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής, # 3.191 km project.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον συγγραφέα και να μάθουν πως γεννήθηκε η ιδέα του βιβλίου. Στη συνέχεια θα ζωγραφίσουν το όνειρο της Καρυάτιδας που βρίσκεται στο Λονδίνο και ονειρεύεται να επιστρέψει στην Ελλάδα για να βρει τις αδερφές της. Με μέσο την Τέχνη και οδηγό τα συναισθήματα, τα παιδιά θα γνωρίσουν την ιστορία της Καρυάτιδας που βρίσκεται αποκομμένη βίαια από το οικοδόμημά της με την ελπίδα της επιστροφής εκεί όπου ανήκει. Για τη (δωρεάν) συμμετοχή στο εικαστικό εργαστήρι που υλοποιεί η Αθανασία Σκληρού, επιμελήτρια ΜΕΠΤ, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση στοιχείων και συγκατάθεση γονέα ενώ όλα τα υλικά παρέχονται από το Μουσείο.

Απαραίτητη προϋπόθεση η συμπλήρωση ηλεκτρονικής φόρμας  ΕΔΩ. | Εργαστήριο 1: 10 π.μ -11 π.μ | Εργαστήριο 2: 11 π.μ-12 μ.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Τα παιδικά βιβλία των Εκδόσεων Μεταίχμιο που μόλις κυκλοφόρησαν

Βιβλιοπαιχνίδια, βιβλία συμπεριφοράς, βιβλία εικονογραφημένα και μια μικρή βιβλιοθήκη για ανήσυχα πνεύματα συνθέτουν τους νέους τίτλους για παιδιά που μόλις κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

27/03/2023

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι.Ρέντη

Δύο δράσεις στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγ.Ι.Ρέντη για μαθητές Δημοτικού που διοργανώνονται στοπ πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.

Γιορτάζουμε το Πάσχα χωρίς ατυχήματα

Συμβουλές για να αποφύγουμε τα ατυχήματα την περίοδο των πασχαλινών εορτών από το Σωματείο Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος.

"Οδύσσεια": Τελευταία παράσταση από την Κάρμεν Ρουγγέρη στο Christmas Theater

Ένα έργο που δίνει την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να γνωρίσουν μέσα από το θέατρο τον μεγαλύτερο ποιητή της ανθρωπότητας, τον Όμηρο, σε μια παράσταση αποκλειστικά δική τους.

"Είμαστε πάτσι": Ο συγγραφέας της επιτυχημένης παράστασης έρχεται στην Αθήνα

Ο Φόλκερ Λούντβιγκ, συγγραφέας του έργου που παρουσιάζει η Συντεχνία του Γέλιου, έρχεται στην Αθήνα για να παρακολουθήσει την παράσταση και να συζητήσει με το κοινό.

Μάρκος Μπότσαρης και Καραγκιόζης σημειώσατε ένα

Στο Ιστορικό Αρχείο Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς ο καραγκιοζοπαίκτης Κώστας Σπυρόπουλος ζωντανεύει στον μπερντέ γεγονότα της Επανάστασης του 1821.

Πασχαλινά πειράματα στο Μουσείο Πειραμάτων

Γεμίστε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών μέσα από τα κυριακάτικα εργαστήρια του Μουσείου Πειραμάτων.