"Ζωγράφισε κι εσύ τι ονειρεύεται η Καρυάτιδα" στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος προσκαλούν παιδιά ηλικίας 5 – 12 ετών και τους γονείς τους να ζωγραφίσουν σε μια ανοιχτή γιορτή συμμετέχοντας στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής #3.191 km project.

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης σε συνεργασία με τον αγαπημένο συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Βαγγέλη Ηλιόπουλο, προσκαλεί στις 19/3 (9.30 π.μ) παιδιά ηλικίας 5 – 12 ετών και τους γονείς τους, να ζωγραφίσουν, με αφορμή το τελευταίο βιβλίο του κ. Ηλιόπουλου, "Τα βράδια ονειρεύομαι ότι είμαι σπίτι μου" από τις εκδόσεις Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής, # 3.191 km project.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον συγγραφέα και να μάθουν πως γεννήθηκε η ιδέα του βιβλίου. Στη συνέχεια θα ζωγραφίσουν το όνειρο της Καρυάτιδας που βρίσκεται στο Λονδίνο και ονειρεύεται να επιστρέψει στην Ελλάδα για να βρει τις αδερφές της. Με μέσο την Τέχνη και οδηγό τα συναισθήματα, τα παιδιά θα γνωρίσουν την ιστορία της Καρυάτιδας που βρίσκεται αποκομμένη βίαια από το οικοδόμημά της με την ελπίδα της επιστροφής εκεί όπου ανήκει. Για τη (δωρεάν) συμμετοχή στο εικαστικό εργαστήρι που υλοποιεί η Αθανασία Σκληρού, επιμελήτρια ΜΕΠΤ, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση στοιχείων και συγκατάθεση γονέα ενώ όλα τα υλικά παρέχονται από το Μουσείο.

Απαραίτητη προϋπόθεση η συμπλήρωση ηλεκτρονικής φόρμας  ΕΔΩ. | Εργαστήριο 1: 10 π.μ -11 π.μ | Εργαστήριο 2: 11 π.μ-12 μ.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".

"Παραμύθια στο δάσος": Οι Μορφές Έκφρασης έρχονται με 5 παραστάσεις τους στον Διομήδειο Κήπο

Πέντε αγαπημένα έργα της ομάδας που είναι αφιερωμένη στο παιδικό θέατρο θα παιχτούν για ακόμη μια χρονιά κάτω από τη σκιά των δέντρων.

Παγκόσμια Ημέρα Ευχής: Φωταγωγήσεις και περίπατοι σε όλη την Ελλάδα

Το Make-A-Wish γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής με τον καθιερωμένο περίπατο Walk for Wishes.