Το παιδικό βιβλίο "Η βασίλισσα των πάντων" που έγινε παράσταση στο Μέγαρο

Η βρεφική παράσταση του Λάμπρου Φισφή που βασίστηκε στο βιβλίο της Σάρα Τοσκάνο συνεχίζεται στο Μέγαρο Μουσικής με την ίδια και τον μουσικό Σόλη Μπαρκί.

Η Βασίλισσα των πάντων Απόστολος Ζυγούρης©

Στο παιδικό βιβλίο "Η βασίλισσα των πάντων" η ποιητική, γεμάτη συναίσθημα ιστορία της Σάρας Τοσκάνο συνδυάζεται με τις πλούσιες σε χρώματα και λεπτομέρειες εικονογραφήσεις της Μυρτώς Δεληβοριά και μας βάζουν συνεπιβάτες σε ένα ταξίδι ανακάλυψης για τη σημασία της φαντασίας.


Το βιβλίο αποτελεί πηγή έμπνευσης για την ομώνυμη παράσταση που παίζεται στη Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για δεύτερη χρονιά σημειώνοντας τεράστια επιτυχία, σε σκηνοθεσία του Λάμπρου Φισφή. Η ίδια η συγγραφέας του βιβλίου και χορεύτρια Σάρα Τοσκάνο πρωταγωνιστεί μαζί με τον μουσικό Σόλη Μπαρκί.

Η Βασίλισσα των Πάντων

Η παράσταση απευθύνεται σε βρέφη από 10 μηνών έως παιδιά 3 ετών και τους γονείς τους. Με όχημα τη φαντασία, ταξιδεύει μωρά, παιδιά και γονείς σε έναν κόσμο όπου όλα είναι πιθανά. Μέσα σε 40 λεπτά ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια των θεατών μέρη μαγικά με εξωτικά πουλιά, πολύχρωμα ψάρια, άγριες ζούγκλες, ορμητικά ποτάμια, θορυβώδεις πόλεις, έναστρους ουρανούς και πλούσια παλάτια!

Η βασίλισσα των Πάντων
Απόστολος Ζυγούρης©

Οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους συμμετέχουν ενεργά χρησιμοποιώντας αντικείμενα που βρίσκονται στην ατομική τους σακούλα που τους δίνεται στην είσοδο, τραγουδώντας, χτυπώντας καμπάνες, δημιουργώντας τον άνεμο και ό, τι άλλο χρειάζεται ώστε να βοηθήσουν τη βασίλισσα στο ταξίδι της για την αναζήτηση της πραγματικής ευτυχίας.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου & τις Εκδόσεις Χρονικό.

 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Η βασίλισσα των πάντων

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 45 '

Η παράσταση, με όχημα τη φαντασία, ταξιδεύει μωρά, παιδιά και γονείς σε έναν κόσμο όπου όλα είναι πιθανά. Μέσα σε 40 λεπτά ξεδιπλώνονται μαγικά μέρη με εξωτικά πουλιά, πολύχρωμα ζώα, άγριες ζούγκλες, ορμητικά ποτάμια, θορυβώδεις πόλεις, έναστρους ουρανούς και πλούσια παλάτια. Καθισμένοι σε μαξιλάρια, οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους παρακολουθούν μια ταλαντούχα χορεύτρια-περφόρμερ και έναν χαρισματικό μουσικό κρουστών, που παίζει ποικίλα όργανα από όλο τον κόσμο αλλά και καθημερινά αντικείμενα, και συμμετέχουν ενεργά, χτυπώντας καμπάνες, δημιουργώντας τον άνεμο, φτιάχνοντας ήχους και ό,τι άλλο χρειάζεται ώστε να βοηθήσουν τη Βασίλισσα στο ταξίδι της για την αναζήτηση της πραγματικής ευτυχίας.

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.