Το παιδικό βιβλίο "Η βασίλισσα των πάντων" που έγινε παράσταση στο Μέγαρο

Η βρεφική παράσταση του Λάμπρου Φισφή που βασίστηκε στο βιβλίο της Σάρα Τοσκάνο συνεχίζεται στο Μέγαρο Μουσικής με την ίδια και τον μουσικό Σόλη Μπαρκί.

Η Βασίλισσα των πάντων Απόστολος Ζυγούρης©

Στο παιδικό βιβλίο "Η βασίλισσα των πάντων" η ποιητική, γεμάτη συναίσθημα ιστορία της Σάρας Τοσκάνο συνδυάζεται με τις πλούσιες σε χρώματα και λεπτομέρειες εικονογραφήσεις της Μυρτώς Δεληβοριά και μας βάζουν συνεπιβάτες σε ένα ταξίδι ανακάλυψης για τη σημασία της φαντασίας.


Το βιβλίο αποτελεί πηγή έμπνευσης για την ομώνυμη παράσταση που παίζεται στη Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για δεύτερη χρονιά σημειώνοντας τεράστια επιτυχία, σε σκηνοθεσία του Λάμπρου Φισφή. Η ίδια η συγγραφέας του βιβλίου και χορεύτρια Σάρα Τοσκάνο πρωταγωνιστεί μαζί με τον μουσικό Σόλη Μπαρκί.

Η Βασίλισσα των Πάντων

Η παράσταση απευθύνεται σε βρέφη από 10 μηνών έως παιδιά 3 ετών και τους γονείς τους. Με όχημα τη φαντασία, ταξιδεύει μωρά, παιδιά και γονείς σε έναν κόσμο όπου όλα είναι πιθανά. Μέσα σε 40 λεπτά ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια των θεατών μέρη μαγικά με εξωτικά πουλιά, πολύχρωμα ψάρια, άγριες ζούγκλες, ορμητικά ποτάμια, θορυβώδεις πόλεις, έναστρους ουρανούς και πλούσια παλάτια!

Η βασίλισσα των Πάντων
Απόστολος Ζυγούρης©

Οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους συμμετέχουν ενεργά χρησιμοποιώντας αντικείμενα που βρίσκονται στην ατομική τους σακούλα που τους δίνεται στην είσοδο, τραγουδώντας, χτυπώντας καμπάνες, δημιουργώντας τον άνεμο και ό, τι άλλο χρειάζεται ώστε να βοηθήσουν τη βασίλισσα στο ταξίδι της για την αναζήτηση της πραγματικής ευτυχίας.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου & τις Εκδόσεις Χρονικό.

 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Η βασίλισσα των πάντων

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 45 '

Μια πρωτότυπη βρεφική διαδραστική παράσταση που ταξιδεύει τους μικρούς θεατές σε μαγικά και εξωτικά μέρη, με όχημα τον χορό και τη μουσική από διαφορετικά μουσικά όργανα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Τα Σαββατοκύριακα δίνουμε ραντεβού στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Δείτε όλα τα παιδικά εκπαιδευτικά προγράμματα που ετοιμάζει το μουσείο τον Απρίλιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/03/2023

Γνώρισε τη μαγεία του Πάσχα στο Replayce Love Easter Camp

Η εκπαίδευση Replayce θα δώσει στα παιδιά τη δυνατότητα να προσλάβουν την έννοια του Πάσχα βιωματικά, μέσω δημιουργικών και διασκεδαστικών δράσεων.

Τα παιδικά βιβλία των Εκδόσεων Μεταίχμιο που μόλις κυκλοφόρησαν

Βιβλιοπαιχνίδια, βιβλία συμπεριφοράς, βιβλία εικονογραφημένα και μια μικρή βιβλιοθήκη για ανήσυχα πνεύματα συνθέτουν τους νέους τίτλους για παιδιά που μόλις κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι.Ρέντη

Δύο δράσεις στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγ.Ι.Ρέντη για μαθητές Δημοτικού που διοργανώνονται στοπ πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.

Γιορτάζουμε το Πάσχα χωρίς ατυχήματα

Συμβουλές για να αποφύγουμε τα ατυχήματα την περίοδο των πασχαλινών εορτών από το Σωματείο Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος.

"Οδύσσεια": Τελευταία παράσταση από την Κάρμεν Ρουγγέρη στο Christmas Theater

Ένα έργο που δίνει την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να γνωρίσουν μέσα από το θέατρο τον μεγαλύτερο ποιητή της ανθρωπότητας, τον Όμηρο, σε μια παράσταση αποκλειστικά δική τους.

"Είμαστε πάτσι": Ο συγγραφέας της επιτυχημένης παράστασης έρχεται στην Αθήνα

Ο Φόλκερ Λούντβιγκ, συγγραφέας του έργου που παρουσιάζει η Συντεχνία του Γέλιου, έρχεται στην Αθήνα για να παρακολουθήσει την παράσταση και να συζητήσει με το κοινό.