Ιδέες για Χριστουγεννιάτικα παιδικά εργαστήρια

Δείτε τις πιο ενδιαφέρουσες αφορμές για χριστουγεννιάτικες δημιουργικές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους.

Γιορτινά εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Με αφορμή τις γιορτές αρκετοί είναι οι πολιτιστικοί οργανισμοί που έχουν διοργανώσει σειρά από παιδικά εργαστήρια, με εμπλουτισμένα εορταστικά προγράμματα, καλλιτεχνικές και διαδραστικές δράσεις αλλά και διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια.

Replayce Xmas Camp 2022

Η ομάδα των Replaycers ετοίμασε για φέτος ένα υπέροχο πρόγραμμα, που θα αποτελέσει μοναδική βιωματική εμπειρία για τα παιδιά. Φέτος, το Xmas Camp θα πραγματοποιηθεί 27 – 30 Δεκεμβρίου και 2 – 5 Ιανουαρίου, ενώ το ωράριο είναι 8 – 9 π.μ. (προσέλευση) με 3 - 4 μ.μ. (αποχώρηση).  

Η εκπαίδευση Replayce θα δώσει στα παιδιά τη δυνατότητα να προσλάβουν την έννοια των Χριστουγέννων βιωματικά, μέσω δημιουργικών και διασκεδαστικών  δράσεων, όπως η δημιουργία φάτνης, η κατασκευή δώρων, η αναπαράσταση του ταξιδιού των 3 Μάγων, κ.α. Επιπλέον, κάνοντας χρήση τεχνικών 12 Ολυμπιακών Αθλημάτων, τα παιδιά μας έχουν την ευκαιρία να μάθουν τον κόσμο που τα περιβάλλει και να τον συνδέουν με τον εαυτό τους με τον πιο δημιουργικό τρόπο, μέσα από το σώμα τους!

Οι συμμετοχές είναι με βάση προτεραιότητας. Περισσότερες πληροφορίες στο  210 2725101.

Γιορτινά εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"

Το Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" υποδέχεται τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και γιορτινή διάθεση. 

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας 4-5 ετών με τους γονείς τους. 

"Ο Γύρος του Κόσμου σε 70 λεπτά..."  Χριστουγεννιάτικη έκδοση | 10/12

Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά θα κάνουν το Γύρο του κόσμου σε 70 λεπτά, βλέποντας πώς περνούν τις γιορτινές αυτές ημέρες τα παιδιά από τη μία άκρη της γης έως την άλλη και ανακαλύπτοντας πού θα τους άρεσε να βρεθούν τα φετινά Χριστούγεννα.

"Xάθηκε ο σάκος του Αϊ- Βασίλη!" | 17/12, 4 μ.μ.

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου οι μικροί επισκέπτες πιάνουν δουλειά γιατί… χάθηκε ο σάκος του Άϊ-Βασίλη! Σε αυτό το εργαστήριο οι μικροί βοηθοί αναλαμβάνουν δράση για να δώσουν λύση στο μυστήριο. Ο Άγιος Βασίλης αναζητά βοηθούς για να λάβουν μέρος σε αυτό το τρελό παιχνίδι ανακάλυψης.

Πληροφορίες: Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά | Κόστος συμμετοχής: 10€ το παιδί και 5€ ο γονέας

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών

"Σαπούνια με άρωμα Χριστουγέννων…" | 11/12, 4 μ.μ.

Δεν τρώγονται, μα μυρίζουν μελομακάρονο και είναι πασπαλισμένα με όλη τη μαγεία των Χριστουγέννων. Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά θα ανακαλύψουν την ιστορία του σαπουνιού καθώς και τις ιδιότητές του και θα κατασκευάσουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα μοσχομυριστά σαπούνια γλυκερίνης!

"Χριστουγεννιάτικοι μπελάδες" | 18 & 26/12

Όλοι ανυπομονούν να έρθουν τα Χριστούγεννα εκτός από τους κατοίκους της  Ζυμαροχώρας. Τι κακό τους βρίσκει κάθε χρόνο! Πόλεμος ξεσπάει στα ζαχαροπλαστεία τους ανάμεσα στα γλυκά, που έχουν τους πιο αστείους αρχηγούς. Χάλια  τα ράφια τους  και οι πάγκοι από τον τσακωμό. Μέλια και ζάχαρη παντού. Πού θα καταλήξει όλο αυτό; Οι  ζαχαροπλάστες έχουν βάλει αγγελία και υπόσχονται την πιο γλυκιά αμοιβή σε όποιον καταφέρει να σταματήσει τον καβγά.

"Ξωτικά εν δράσει" | 29/12, 12 μ.μ.

Η αντίστροφη μέτρηση για την Πρωτοχρονιά έχει ξεκινήσει και τα ξωτικά χρειάζονται τη βοήθεια των μικρών φίλων για να ετοιμάσουν τα δώρα των παιδιών. Φαντασία, κέφι και δημιουργική διάθεση είναι όλα όσα πρέπει να έχουν μαζί τους τα παιδιά για να ξεκινήσει το εργαστήρι παιχνιδιών. 

"Πρωτοχρονιάτικα Σοκολατομαγειρέματα…" | 2/1. 12 μ.μ.

Τι πιο όμορφο από το να ξεκινήσει η φετινή χρονιά με μια "βουτιά" στη σοκολάτα! Πικρή ή γλυκιά, ζεστή ή κρύα ,είναι πάντα λαχταριστή. Οι μικροί ζαχαροπλάστες σηκώνουν τα μανίκια και ετοιμάζουν μοναδικές σοκολατένιες δημιουργίες!

"Κάτι τρέχει στο εργαστήριο πειραμάτων..." | 5/1, 12 μ.μ.

Οι καλικάντζαροι ξαναχτυπούν και αυτή τη φορά τρυπώνουν στο εργαστήριο του επιστήμονα των planet physics και φέρνουν τα πάνω κάτω! Απίθανες εφευρέσεις, πειράματα φυσικής και πειράγματα δεν θα έχουν τελειωμό για τα σκανδαλιάρικα αυτά πλάσματα και τους νέους τους φίλους! Τα πειράματα Φυσικής  που παρουσιάζονται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος  έχουν την επιστημονική επιμέλεια της ομάδας του Planet Physics.

"Μικροί αρωματοποιοί" | 8/1, 12 μ.μ.

Τρεις σταγόνες φαντασία, καλή διάθεση και ένα μείγμα από λουλούδια και μπαχαρικά φτάνουν για να γεμίσουν με όμορφα αρώματα τη νέα χρονιά! Οι "μικροί αρωματοποιοί" θα δημιουργήσουν το δικό τους ξεχωριστό άρωμα και θα ταξιδέψουν στις πιο όμορφες μυρωδιές της ιστορίας. 

Πληροφορίες: Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά, Κόστος συμμετοχής: 10€

Διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια για παιδιά 5-12 ετών από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια για παιδιά 5-12 ετών

Το πρόγραμμα των Διαδικτυακών Εικαστικών Εργαστηρίων του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης για τον Δεκέμβρη & τον Ιανουάριο έχει ήδη ξεκινήσει. Τα παιδιά μέσα από τα εργαστήρια θα γνωρίσουν και θα εμπνευστούν από το έργο των καλλιτεχνών και θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα, δοκιμάζοντας διαφορετικές τεχνικές και διευρύνοντας τις εκφραστικές τους δυνατότητες με την καθοδήγηση των έμπειρων εικαστικών του Μουσείου. Υπεύθυνοι εικαστικοί: Αθανασία Σκληρού, Κατερίνα Κιπενή  - Θαλασσινού.

Το πρόγραμμα

10/12: Χιονονιφάδες αλλά Καμίλ Πισαρό
17/12: Μια γιορτινή κάρτα για τον Ανρί Ματίς
14/1: Παίζω επιτραπέζιο παιχνίδι με τον Πίτ Μόντριαν
21/1: Παράθυρο με θέα, Έντουαρντ Χόπερ
28/1: Συγκάτοικοι με τον Jakup Ferri

Πληροφορίες: Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης | Κόστος εργαστηρίου: 10€ | 5.30 - 7 μ.μ.

Άγγελοι Χριστουγέννων από το εργαστήρι του Γιάννη Μόραλη

Άγγελοι Χριστουγέννων από το εργαστήρι του Γιάννη Μόραλη

Τα παιδιά από 7 έως 10 ετών θα έχουν την ευκαιρία να ξετρυπώσουν τους αγγελιοφόρους των γιορτών από τις βυζαντινές ζωγραφιές, τις σελίδες των παλιών
βιβλίων αλλά και τα έργα του Γιάννη Μόραλη. Υπεύθυνη προγράμματος είναι η εικαστικός και εκπαιδευτικός, Σοφία Δαϊσπύρου.

Πληροφορίες: Μουσείο Ελληνικού Πολιτισμού | Κόστος εργαστηρίου: 40€ | 12 - 2 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Κόδρου 9, Πλάκα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.