"Ροβινσώνας Κρούσος": Έξτρα χριστουγεννιάτικες παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής

Δείτε πρώτα στιγμιότυπα από την παράσταση της Τατιάνας Λύγαρη με τον Λεωνίδα Καλφαγιάννη στον ομώνυμο ρόλο.

'Ροβινσώνας Κρούσος'

Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα του "Ροβινσώνα Κρούσου", της νέας μουσικοθεατρικής εκδοχής του γνωστού μυθιστορήματος του Ντάνιελ Νταφόε για όλη την οικογένεια που σκηνοθετεί η Τατιάνα Λύγαρη με πρωταγωνιστή τον Λεωνίδα Καλφαγιάννη, το Μέγαρο Μουσικής προγραμματίζει επιπλέον παραστάσεις ειδικά για τις μέρες των γιορτών. Οι λάτρεις των μεγάλων θεαμάτων με ζωντανή μουσική και διαδραστικές προβολές μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση στις 25, 26, 27, 28, 29 και 30 Δεκεμβρίου καθώς και στις 4 και 5 Ιανουαρίου, παράλληλα με τις καθιερωμένες που συνεχίζονται κάθε σαββατοκύριακο.

©Patroklos Skafidas

Η εξαιρετική διασκευή του έργου με ευαισθησία και χιούμορ, σε σημερινό λόγο, είναι του Γιώργου Γαλίτη. Η ορχήστρα επί σκηνής, με πιάνο, κιθάρες, πνευστά και καταιγιστικά ντραμς, παρουσιάζει πρωτότυπες συνθέσεις του Μηνά Ι. Αλεξιάδη, ενώ ένας εκλεκτός, πολυμελής θίασος ερμηνεύει, τραγουδά και χορεύει. Τα ευρηματικά σκηνικά και τα φαντασμαγορικά κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ, οι χορογραφίες, οι φωτισμοί, ο σχεδιασμός ήχου και οι εντυπωσιακές προβολές ολοκληρώνουν αυτή την ξεχωριστή θεατρική εμπειρία.

©Patroklos Skafidas

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Έλενα Βακάλη, Γιάννης Βαρβαρέσος, Σταύρος Μπέκας, Λάμπρος Παπαγεωργίου, Μάρθα Τομπουλίδου, Δημήτρης Τσολάκης, Σαμψών Φύτρος, Χρυσαλένα Χριστοπούλου και οι μουσικοί Σπύρος Παναγιωτόπουλος, Δημήτρης Παπαλάμπρου, Άλκηστις Ραυτοπούλου, Εβελίνα Χαρκοφτάκη.

©Patroklos Skafidas

Σημείωμα της σκηνοθέτιδας

"Ο Ροβινσώνας Κρούσος είναι το πολυαγαπημένο ανάγνωσμα  των παιδικών μας χρόνων. Κλείνει φέτος 303 χρόνια ζωής και, αν και γράφτηκε αρχικά για ενήλικες, συνεχίζει να γοητεύει γενιές και γενιές παιδιών σε δεκάδες χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο που ενθουσιάζονται με την εξιστόρηση των περιπετειών του διάσημου ήρωα, τις εξερευνήσεις του σε άγνωστους και εξωτικούς τόπους αλλά και με τη γνωριμία και τη συμπόρευσή του με τον πιστό του υπηρέτη Παρασκευά. 
Στη μουσικοθεατρική μεταφορά του έργου για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η ευφάνταστη διασκευή του Γιώργου Γαλίτη έχει χιούμορ, αναφορές σημερινές και λόγο σύγχρονο. Διανθίζεται με πολλά και διαφορετικά μουσικά ακούσματα σε πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Μηνά Αλεξιάδη, με ορχήστρα επί σκηνής και τραγούδια που μεταφέρουν με ευχάριστο και ψυχαγωγικό τρόπο διαχρονικά μηνύματα από τον πολυμελή θίασο. Οι εντυπωσιακές προβολές μαζί με τα σκηνικά και τα κοστούμια μάς μεταφέρουν στην εποχή και το ερημικό περιβάλλον του "Νησιού της Απόγνωσης”, όπως ονομάζει ο αγαπημένος ήρωας το μικρό νησί του και απογειώνουν το αισθητικό αποτέλεσμα. 
Το έργο είναι ένας "οδηγός επιβίωσης”, με παιδαγωγικές αξίες για τους μικρούς θεατές  και με ρεαλισμό για τους ενήλικες. Η αγαστή σχέση του ανθρώπου με τη φύση, η εργατικότητα, η υπομονή, η επιμονή, η πειθαρχία, η διαχείριση της μοναξιάς και η χαρά της επικοινωνίας, η εφευρετικότητα, η πίστη, η ελπίδα αλλά και η συνεργασία και συνύπαρξη ανθρώπων με διαφορετικές καταβολές και πολιτισμικές αντιλήψεις προβάλλονται στην παράσταση σε μία διασκεδαστική και συναρπαστική ατμόσφαιρα εξωτικής περιπέτειας".

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ροβινσώνας Κρούσος

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 120 '

Μουσικοθεατρική εκδοχή του πολυμεταφρασμένου έργου του Ντάνιελ Ντεφόε με ζωντανή μουσική που περιγράφει τις περιπέτειες του ομώνυμου ναυαγού, ο οποίος παρέμεινε 28 ολόκληρα χρόνια σε ένα τροπικό νησί στην Καραϊβική.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.