"Το αερόστατο της ειρήνης" στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης

Η μουσικοθεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια, κατάλληλη για παιδιά από 3 ετών έρχεται και μας προσκαλεί να φωνάξουμε όλοι μαζί υπέρ της ειρήνης σε όλη τη γη.

ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ - ΤΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ 1.jpeg

"Δε χρειαζόμαστε τον πόλεμο και καμιά μορφή βίας στη ζωή μας. Ο πόλεμος βρίσκεται παντού. Στο  σπίτι, το σχολείο, τους φίλους, στη γειτονιά. Και δίπλα του, βρίσκεται πάντα και μια άλλη επιλογή. Αυτή της κατανόησης, της  αγάπης και της επικοινωνίας. Η επιλογή του να έχουμε έναν κοινό σκοπό: Να κάνουμε αυτόν τον κόσμο χαρούμενο!". Οι Μορφές Έκφρασης του Θωμά Κινδύνη απαντούν στη σύγχυση των καιρών μ' ένα παιδικό "Αερόστατο της ειρήνης" , που έχει έναν και μόνο σκοπό: να κάνει τον κόσμο χαρούμενο. Οι δύο ήρωες του έργου χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να τα καταφέρουν. Με πολλή φαντασία, θάρρος κι επιμονή προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.  

ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ - ΤΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ 2.jpeg

Η Άννα Σεβαστή Τζίμα, συγγραφέας και σκηνοθέτης του έργου, σημειώνει για την παράσταση: "Αν κι εσείς, λοιπόν, θέλετε να πείτε "όχι" στον πόλεμο, ελάτε να ενώσουμε τις φωνές μας και να κάνουμε το αερόστατο της ειρήνης να σκορπίσει χαρά σε όλο τον κόσμο. Στην παράστασή μας, παίζουμε πολλή μουσική, τραγουδάμε όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, γιατί, στ’ αλήθεια, η ειρήνη είναι καθήκον όλων μας. Ας ενώσουμε τα χέρια και ας φωνάξουμε δυνατά: "Ειρήνη σ’ όλη τη γη!".

Η πρωτότυπη μουσική είναι του Κωνσταντίνου Ευαγγελίδη και της Παραμυθένιας Ορχήστρας (Δημήτρης Σκούρτης, Άννα Σ. Τζίμα, Κώστας Παπάζογλου). Παίζουν οι Μαρία Ιωάννου, Αντώνης Φλώρος, Δημήτρης Σκούρτης, Αλίκη Ζωγράφου, Κώστας Παπάζογλου.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Το αερόστατο της ειρήνης

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Δύο παράξενα παιδιά αποφασίζουν να ταξιδέψουν με αερόστατο, αλλά μια απρόσμενη συνάντηση θα αλλάξει τα σχέδιά τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη για παιδιά και ενήλικες

Δημιουργικά εργαστήρια και ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και για ενήλικες και τον Μάιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/05/2024

"Ο Θαρροφύλακας" του Διονύση Σταθακόπουλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δεσύλλας

Εικονογραφημένο αριστουργηματικά από τον βραβευμένο Πέτρο Μπουλούμπαση, το βιβλίο αποτελεί μια περιπέτεια που μιλά για το πώς φόβος και γενναιότητα βαδίζουν χέρι-χέρι.

"Ο Πέτρος και ο λύκος" για δύο ακόμα παραστάσεις στην Paraga

Μετά τις sold out παραστάσεις, το μουσικό παραμύθι για παιδιά άνω των 3 που ανέβασε το Κουκλοθέατρο της Αλεξίας Αλεξίου, συνεχίζει στο Paraga για δύο ακόμη εμφανίσεις.

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.