Ηλίας Καρελλάς: Τελευταίες παραστάσεις στο Σινέ Γαλάτσι

Τελευταία ευκαιρία για τους μικρούς θεατρόφιλους να παρακολουθήσουν τις δύο καλοκαιρινές παραστάσεις του γνωστού σκηνοθέτη και σκιοπαίκτη «Ερωτόκριτος» και «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες».

Ηλίας Καρελλάς Ερωτόκριτος

"Ερωτόκριτος"

Ραντεβού στο Σινέ Γαλάτσι στις 7 Σεπτεμβρίου για την τελευταία παράσταση του "Ερωτόκριτου", ένα παραμύθι με ζωντανή μουσική, σκιές και ηθοποιούς, βασισμένο στο αριστούργημα του Βιτσέντζου Κορνάρου που σχεδίασε και σκηνοθέτησε ο Ηλίας Καρελλάς. Στη νέα εκδοχή της μεγάλης επιτυχίας που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2008 η Αρετή Κετιμέ, με τη μαγευτική φωνή και το σαντούρι της, καθώς και το δίδυμο εγχόρδων String Demons με τις ανατρεπτικές του διασκευές, δίνουν νέα πνοή στην κρητική μουσική παράδοση και όχι μόνο, χαρίζοντας ξεχωριστή ατμόσφαιρα στην διάσημη ιστορία αγάπης του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας.

Ηλίας Καρελλάς Ερωτόκριτος

Οι Χρύσα Νταή, Ανδρέας Λόντου, Φάνης Παυλόπουλος και Μαρία Μπαλούτσου συμπρωταγωνιστούν με τον Ηλία Καρελλά που ξαναδιαβάζει την ιστορία, σε δικό του κείμενο, σκηνογραφία και φωτισμούς,  με φόντο ένα ευρηματικό σκηνικό, περίτεχνες γιγαντοφιγούρες και σκιές.

Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες
Θοδωρής Βρανάς©

"Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες"

Στις 4 και 10 Σεπτεμβρίου ο Καραγκιόζης συναντά για ακόμη μια φορά τον Ιούλιο Βερν στο πρωτότυπο παραμύθι που έπλασε ο Ηλίας Καρελλάς, αντλώντας έμπνευση από το κλασικό μυθιστόρημα "Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες". Στη δική του εκδοχή ο  θείος του Καραγκιόζη, ο Μπάρμπα-Γιώργος, μαζί με τον πολυμήχανο ανιψιό του, Καραγκιόζη, αναλαμβάνουν τους ρόλους του Φιλέα Φογκ και του Πασπαρτού, αντίστοιχα, και ετοιμάζονται να κάνουν αυτό το ταξίδι πραγματικότητα, με τρένα, καράβια, ελέφαντες και αερόστατα, πηγαίνοντας από την Ευρώπη μέχρι την Ασία και από την Αφρική ως την Αμερική. Πίσω από το μπερντέ ο αγαπημένος σκιοπαίκτης ζωντανεύει με τη φωνή του τους 21 χαρακτήρες του έργου με τους Burger Project να σπάνε τη δισδιάστατη σύμβαση του θεάτρου σκιών με διασκευές μουσικών κομματιών από όλο τον κόσμο.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες

  • Θέατρο Σκιών
  • Διάρκεια: 80 '

Το διαχρονικό μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν μετατρέπεται σε ένα πολύχρωμο παραμύθι γεμάτο χιούμορ, ξεκαρδιστικές ατάκες και τους Burger Project ζωντανά με τις ανατρεπτικές μουσικές τους διασκευές.

Ερωτόκριτος

  • Δραματοποιημένο Έμμετρο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 80 '

Το αριστούργημα του Βιτσέντζου Κορνάρου γίνεται παραμύθι για παιδιά και νέους σε μια παράσταση με ζωντανή μουσική, περίτεχνες γιγαντοφιγούρες, σκιές και ηθοποιούς με φόντο ένα ευρηματικό σκηνικό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/04/2024

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".

"Παραμύθια στο δάσος": Οι Μορφές Έκφρασης έρχονται με 5 παραστάσεις τους στον Διομήδειο Κήπο

Πέντε αγαπημένα έργα της ομάδας που είναι αφιερωμένη στο παιδικό θέατρο θα παιχτούν για ακόμη μια χρονιά κάτω από τη σκιά των δέντρων.

Παγκόσμια Ημέρα Ευχής: Φωταγωγήσεις και περίπατοι σε όλη την Ελλάδα

Το Make-A-Wish γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής με τον καθιερωμένο περίπατο Walk for Wishes.

Τελευταίες παραστάσεις για τον "Ραφτάκο των λέξεων"

Η ιστορία του Αντώνη Παπαθεοδούλου που έγινε θεατρικό από την ομάδα Μικρός Νότος φτάνει στο τέλος της για αυτή τη σεζόν, με μία διπλή παράσταση στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης".