Έφυγε από τη ζωή ο σκιτσογράφος του "Μικρού Νικόλα", Ζαν-Ζακ Σεμπέ

Ο διάσημος Γάλλος σκιτσογράφος αναγνωρίστηκε για τη δουλειά του τόσο στη σειρά παιδικών βιβλίων του Ρενέ Γκοσινί όσο και για τα σκίτσα του στο The New Yorker αλλά και τους New York Times.

Μικρός Νικόλας

Ο διάσημος Γάλλος σκιτσογράφος Ζαν-Ζακ Σεμπέ έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, όπως ανακοίνωσε η σύζυγός του Μαρτίν Γκοσιό Σεμπέ στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

Ο Σεμπέ έγινε γνωστός με την εικονογράφηση των παιδικών ιστοριών του "Μικρού Νικόλα" του Ρενέ Γκοσινί, καθώς και τις γελοιογραφίες που δημοσίευε στα The New Yorker και τους New York Times από το 1978. Συγκεκριμένα για το The New Yorker, είχε υπογράψει συνολικά πάνω από 100 εξώφυλλα, περισσότερα από κάθε άλλο καλλιτέχνη.

Η καριέρα του ξεκίνησε το 1951, όταν πουλάει το πρώτο του σκίτσο στην εφημερίδα Sud Ouest και αργότερα συνεργάστηκε και με άλλα έντυπα, όπως τα Le Rire, Noir et Blanc, Ici Paris. Η γνωριμία του με τον Ρενέ Γκοσινί το 1960 υπήρξε καθοριστική και οι δυό τους συνυπογράφουν τις πολυδιαβασμένες περιπέτειες του "Μικρού Νικόλα". Η σειρά αγαπήθηκε παγκοσμίως, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 15 εκ. αντίτυπα, ενώ στη συνέχεια οι ιστορίες του ζαβολιάρη Νικόλα μεταφέρθηκαν και στη μεγάλη οθόνη. 

Διαβάστε Επίσης

Το 1957 αρχίζει να εργάζεται για το Paris-Match και πολλά άλλα έντυπα, έχοντας αναγνωριστεί πλέον ως επιτυχημένος σκιτσογράφος. To 1961 εκδίδει το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο "Τίποτα δεν είναι απλό" και ακολουθούν περίπου 30 ακόμα. Εκτός από τον "Μικρό Νικόλα", ο Σεμπέ δημιούργησε τους χαρακτήρες Μαρσελέν Καγιού, Ραούλ Ταμπουρέν και τον Κύριο Λαμπέρ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.