Χορέψτε σε hip hop ρυθμούς στο summer camp του El Sistema Greece

Το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα του El Sistema Greece σε συνεργασία με τον Blend Mishkin επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

ESG_School of Hip Hop

Το El Sistema Greece School of Hip Hop Summer Camp, το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα του El Sistema Greece σε συνεργασία με τον Blend Mishkin, επιστρέφει φέτος στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, έναν ελκυστικό σύγχρονο πολιτιστικό χώρο, ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους, από τις 27 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

40 παιδιά και έφηβοι ηλικίας 10-16 ετών, από κάθε σημείο της Αθήνας, χωρίς καμία διάκριση ή περιορισμό, με ή χωρίς μουσικές γνώσεις, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εντελώς δωρεάν για μία ολόκληρη εβδομάδα. Οι μαθητές του ESG School of Hip Hop θα συνεργαστούν με DJs και MCs αλλά και με γνωστούς guest καλλιτέχνες της Hip Hop, όπως ο Anser και ο Taf Lathos, θα δημιουργήσουν και θα ηχογραφήσουν τη δική τους πρωτότυπη μουσική και -ως αληθινοί καλλιτέχνες- θα την παρουσιάσουν στο κοινό σε μία μεγάλη συναυλία.

Στην εβδομαδιαία εκδοχή του summer camp εμπεριέχονται ακόμη εργαστήρια graffiti αλλά και μαθήματα break dance. Ό,τι δηλαδή χρειάζονται τα παιδιά προκειμένου να έρθουν σε επαφή με όλα τα στοιχεία της hip hop (djing, rhymin, break dance, graffiti) και να στήσουν μια ολοκληρωμένη παράσταση.

ESG_School of Hip Hop

Οι εγγραφές ξεκινούν την Τρίτη 21 Ιουνίου (με σειρά προτεραιότητας) και η μεγάλη συναυλία λήξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Ιουλίου στις 19.30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

ESG_School of Hip Hop

Το πρωτότυπο εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα δημιουργήθηκε από το El Sistema Greece σε συνεργασία με τον μουσικό και παραγωγό Blend Mishkin, με στόχο να εισάγει τα παιδιά στον κόσμο της hip hop κουλτούρας, να τα διδάξει πώς να χρησιμοποιούν τεχνικές και εργαλεία ώστε να φτιάξουν τη δική τους μουσική με τον ελάχιστο εξοπλισμό και φυσικά, να τους δώσει την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις μουσικές τους δημιουργίες επί σκηνής.

Αν και η μεθοδολογία του El Sistema Greece βασίζεται κυρίως στην κλασική μουσική, σε αυτό το πρόγραμμα εστιάζει στο συγκεκριμένο είδος καθώς είναι γεγονός ότι ανήκει στα δημοφιλέστερα μουσικά είδη και ελκύει το ενδιαφέρον των ακροατών μικρότερης ηλικίας. Επιπλέον, ως είδος, το hip hop στηρίζεται σε προσωπικές ιστορίες και βιώματα, έχει ευχάριστο ρυθμό και προ(σ)καλεί τα παιδιά να δημιουργήσουν εκφράζοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, ενώ συγχρόνως διασκεδάζουν και έρχονται πιο κοντά.

Το μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece προσφέρει από το 2016 δωρεάν μουσική εκπαίδευση σε παιδιά και νέους/νέες στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως καταγωγής, γλώσσας και θρησκείας. Μέσα από τη συμμετοχή τους σε μουσικά σύνολα τα παιδιά αποκτούν εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον και αναπτύσσουν δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας. Το 2017 δημιούργησε την El Sistema Greece Youth Orchestra, μια πολυπολιτισμική ορχήστρα που έχει συνεργαστεί ήδη με σπουδαίους μουσικούς και σύνολα όπως η Joyce DiDonato, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ κ.α. και έχει εμφανιστεί σε μερικές από τις σημαντικότερες σκηνές της χώρας. Το ESG υλοποιεί από το 2018 το πρωτοποριακό πρόγραμμα Lullaby Project, σε συνεργασία με το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και το ΚΠΙΣΝ, καθώς και πολλά ακόμα μουσικά και εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο την κοινωνική ένταξη παιδιών και νέων και τη δημιουργία μιας πιο δίκαιης κοινωνικής συνείδησης.

Για εγγραφές επικοινωνήστε με τη Λυδία Μάργαρη (lydia@elsistema.gr, 6948246468)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.