Χορέψτε σε hip hop ρυθμούς στο summer camp του El Sistema Greece

Το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα του El Sistema Greece σε συνεργασία με τον Blend Mishkin επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

ESG_School of Hip Hop

Το El Sistema Greece School of Hip Hop Summer Camp, το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα του El Sistema Greece σε συνεργασία με τον Blend Mishkin, επιστρέφει φέτος στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, έναν ελκυστικό σύγχρονο πολιτιστικό χώρο, ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους, από τις 27 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

40 παιδιά και έφηβοι ηλικίας 10-16 ετών, από κάθε σημείο της Αθήνας, χωρίς καμία διάκριση ή περιορισμό, με ή χωρίς μουσικές γνώσεις, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εντελώς δωρεάν για μία ολόκληρη εβδομάδα. Οι μαθητές του ESG School of Hip Hop θα συνεργαστούν με DJs και MCs αλλά και με γνωστούς guest καλλιτέχνες της Hip Hop, όπως ο Anser και ο Taf Lathos, θα δημιουργήσουν και θα ηχογραφήσουν τη δική τους πρωτότυπη μουσική και -ως αληθινοί καλλιτέχνες- θα την παρουσιάσουν στο κοινό σε μία μεγάλη συναυλία.

Στην εβδομαδιαία εκδοχή του summer camp εμπεριέχονται ακόμη εργαστήρια graffiti αλλά και μαθήματα break dance. Ό,τι δηλαδή χρειάζονται τα παιδιά προκειμένου να έρθουν σε επαφή με όλα τα στοιχεία της hip hop (djing, rhymin, break dance, graffiti) και να στήσουν μια ολοκληρωμένη παράσταση.

ESG_School of Hip Hop

Οι εγγραφές ξεκινούν την Τρίτη 21 Ιουνίου (με σειρά προτεραιότητας) και η μεγάλη συναυλία λήξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Ιουλίου στις 19.30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

ESG_School of Hip Hop

Το πρωτότυπο εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα δημιουργήθηκε από το El Sistema Greece σε συνεργασία με τον μουσικό και παραγωγό Blend Mishkin, με στόχο να εισάγει τα παιδιά στον κόσμο της hip hop κουλτούρας, να τα διδάξει πώς να χρησιμοποιούν τεχνικές και εργαλεία ώστε να φτιάξουν τη δική τους μουσική με τον ελάχιστο εξοπλισμό και φυσικά, να τους δώσει την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις μουσικές τους δημιουργίες επί σκηνής.

Αν και η μεθοδολογία του El Sistema Greece βασίζεται κυρίως στην κλασική μουσική, σε αυτό το πρόγραμμα εστιάζει στο συγκεκριμένο είδος καθώς είναι γεγονός ότι ανήκει στα δημοφιλέστερα μουσικά είδη και ελκύει το ενδιαφέρον των ακροατών μικρότερης ηλικίας. Επιπλέον, ως είδος, το hip hop στηρίζεται σε προσωπικές ιστορίες και βιώματα, έχει ευχάριστο ρυθμό και προ(σ)καλεί τα παιδιά να δημιουργήσουν εκφράζοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, ενώ συγχρόνως διασκεδάζουν και έρχονται πιο κοντά.

Το μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece προσφέρει από το 2016 δωρεάν μουσική εκπαίδευση σε παιδιά και νέους/νέες στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως καταγωγής, γλώσσας και θρησκείας. Μέσα από τη συμμετοχή τους σε μουσικά σύνολα τα παιδιά αποκτούν εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον και αναπτύσσουν δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας. Το 2017 δημιούργησε την El Sistema Greece Youth Orchestra, μια πολυπολιτισμική ορχήστρα που έχει συνεργαστεί ήδη με σπουδαίους μουσικούς και σύνολα όπως η Joyce DiDonato, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ κ.α. και έχει εμφανιστεί σε μερικές από τις σημαντικότερες σκηνές της χώρας. Το ESG υλοποιεί από το 2018 το πρωτοποριακό πρόγραμμα Lullaby Project, σε συνεργασία με το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και το ΚΠΙΣΝ, καθώς και πολλά ακόμα μουσικά και εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο την κοινωνική ένταξη παιδιών και νέων και τη δημιουργία μιας πιο δίκαιης κοινωνικής συνείδησης.

Για εγγραφές επικοινωνήστε με τη Λυδία Μάργαρη (lydia@elsistema.gr, 6948246468)

Περισσότερες πληροφορίες

Σεράφειο Δήμου Αθηναίων

Εχελιδών και Πειραιώς 144, Πετράλωνα
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Το μυστήριο της Ανατολής" στο "Εργαστήρι Μαιρηβή" για δύο Σαββατοκύριακα

Η ομάδα Baruti μας παρασύρει σε μια παραμυθένια ιστορία που εξυμνεί την αγάπη με τους όρους του κουκλοθεάτρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

Απόκριες στο Mimi & Mou

Υποδεχτείτε τις αποκριές και διασκεδάστε σε ένα δίωρο δημιουργικό αποκριάτικο εργαστήρι.

Φτιάξτε τις δικές σας αφίσες στο εργαστήριο του Planet G(reece)

Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα μπούνε ακόμα πιο βαθιά στην τέχνη της γραφιστικής, φτιάχνοντας ένα δικό τους έντυπο.

Εκπαιδευτικά προγράμματα Φεβρουαρίου για όλη την οικογένεια στο Μουσείο Κοτσανά

Εκπλήξεις που θα μας μεταφέρουν στη "χώρα των υδάτων", στις αρχαίες ακαδημίες και την τέχνη της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά και στον κόσμο του έρωτα και της ανταλλαγής.

"Σημειωματάριο Mουσικής" στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι.Ρέντη

Τα παιδιά αυτοσχεδιάζουν με τη φωνή τους, συνθέτουν παρτιτούρες με εικόνες και ήχους και μαθαίνουν για τη σημασία της μουσικής με αφορμή το βιβλίο "Imagine" του Τζον Λενον.

Μικρός Νότος: Επιστρέφει με "Αισωπομαχίες" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πέντε διαχρονικοί μύθοι γίνονται αγνώριστοι και έρχονται στο σήμερα μέσα από μια πολύχρωμη παράσταση φτιαγμένη από αγνά χειροποίητα υλικά, ζωντανή μουσική και τραγούδια, χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις.

Ο Καραγκιόζης γιορτάζει το καρναβάλι στις "Φιγούρες & Κούκλες"

Οι απόκριες για τα παιδιά ξεκινάνε με ένα μασκέ πάρτι στον μπερντέ του Τάσου Κώνστα και ένα αποκριάτικο εργαστήριο μάσκας.