Εργαστήρια για παιδιά τον Μάιο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Οι δράσεις και τα εργαστήρια συνεχίζονται στο νέο χώρο του Μουσείου, στην Πλάκα.

Εργαστήρια για παιδιά τον Μάιο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης © shutterstock

Tο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης μεταφέρθηκε σε νέο κτίριο στην οδό Αγίας Φιλοθέης 17 στην Πλάκα, αλλά οι δράσεις και τα εργαστήρια του που τόσο αγαπήσατε συνεχίζονται.

Παραμυθοσάββατα

Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών
Ένα βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών  που θα εισάγει τους μικρούς μας φίλους στον κόσμο της τέχνης και της δημιουργίας. Γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία θα μας ταξιδεύουν κάθε Σάββατο στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μέσα από ομαδικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι, messy και sensory play αλλά και μοναδικές κατασκευές τα παιδιά έρχονται σε πρώτη επαφή με σύνθετες έννοιες ενώ παράλληλα καλλιεργούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Σάββατο 21 Μαΐου στις 12 μ.
"Μία τίγρη στον κήπο", της της Lizzy Stewart
Στον κήπο της πρωταγωνίστριας τους βιβλίου, της μικρής Νόρας, θα συμβούν πολλά παράξενα και συναρπαστικά γεγονότα. Και στα αλήθεια η Νόρα θα ανακαλύψει μια τίγρη στον κήπο… ‘Η μήπως δεν είναι αληθινή; Ελάτε να διαβάσουμε την ξεχωριστή αυτή ιστορία, σε ένα εργαστήρι γεμάτο χρώματα και φαντασία.

Σάββατο 28 Μαΐου στις 12 μ.
"Το σποράκι ταξιδεύει", του Eric Carle
Η ιστορία ενός ηλιοτρόπιου που φύτρωσε από ένα μικρούτσικο σποράκι… Το εργαστήρι περιλαμβάνει ομαδικά παιχνίδια, αφήγηση παραμυθιού και διασκεδαστικά φυτέματα λουλουδιών!

Κόστος Συμμετοχής: 12€ | Οι θέσεις είναι περιορισμένες | Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ (στη συνέχεια θα σας αποσταλούν μέσω email οι τρόποι πληρωμής) | Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή | Έκπτωση 10% για αδέρφια | Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο | Διάρκεια 60 λεπτά | Σχεδιασμός-εμψύχωση: Aναστασία Ιορδάνη-Έλλη Λαμπαδαρίδου

Λιλιπούτειες Εξερευνήσεις

Εργαστήρι για βρέφη 18 –28 μηνών με στοιχεία messy και sensory play
Το νέο εργαστήρι για βρέφη 18-28 μηνών από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης!  Ένα άκρως βιωματικό, διασκεδαστικό εργαστήρι βασισμένο στο παιχνίδι, με στόχο την αισθητηριακή ανάπτυξη των παιδιών.

Κυριακή 22 Μαΐου, στις 11 π.μ.
Μέλισσες
Κυψέλες, βουητά και μέλι θα είναι κάποια από τα υλικά που θα επεξεργαστούμε στο παιχνίδι μας.

Κόστος Συμμετοχής: 12€ | Οι θέσεις είναι περιορισμένες | Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ (στη συνέχεια θα σας αποσταλούν μέσω email οι τρόποι πληρωμής) | Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή | Έκπτωση 10% για αδέρφια | Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο | Διάρκεια 60 λεπτά | Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Μαρίζα Τσάρη

STEAMing Experiments: Πειράματα στον "Ατμό" των εξελίξεων

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φυσικών Επιστημών για παιδιά 5-10 ετών
Ένα νέο εργαστήρι περιμένει τους μικρούς φίλους του Μουσείου Σχολικής Ζωής κι εκπαίδευσης. Ένα εργαστήρι γεμάτο Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική και ρομποτική θα καταπλήξει τους επίδοξους επιστήμονες και θα τους οδηγήσει σε επιστημονικά μονοπάτια με πυξίδα την Τέχνη και οδηγό τις βασικές αρχές της STEAM εκπαίδευσης.

Κυριακή 22 Μαΐου, στις 11 π.μ.
Το ηλιακό ρόλο από την αρχαιότητα έως σήμερα
Λίγο πριν υποδεχτούμε τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού σας περιμένουμε για να ανακαλύψουμε τις ιδιότητες του ήλιου και να κατασκευάσουμε το δικό μας ηλιακό ρολόι.

Κυριακή 29 Μαΐου, στις 11 π.μ.
Ο Κρόνος και άλλοι πλανήτες
Στο τελευταίο εργαστήριο του Μαΐου σας περιμένουμε για ανακαλύψουμε μαζί τον μακρόκοσμο και τους πλανήτες. Θα περιηγηθούν στις επιφάνειες άλλων πλανητών, θα ανακαλύψουμε το βάρος μας σε αυτούς τους πλανήτες και θα κατασκευάσουμε το δικό μας μοντέλο του πλανήτη Κρόνου.

Κόστος Συμμετοχής: 12€ | Οι θέσεις είναι περιορισμένες | Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ (στη συνέχεια θα σας αποσταλούν μέσω email οι τρόποι πληρωμής) | Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή | Έκπτωση 10% για αδέρφια | Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο | Διάρκεια 60 λεπτά | Σχεδιασμός, Επιστημονική επιμέλεια & Εμψύχωση: Χαρίκλεια Θεοδωράκη

ΠειραματίΖΩμαι

Εργαστήρι εξερεύνησης και πρώτα παιχνίδια ρόλων για παιδιά 3-5 ετών
Οι διαδραστικές αφηγήσεις, τα αισθητηριακά παιχνίδια μέσα σε μικρόκοσμους, οι πειραματισμοί με ποικίλα υλικά, και η παρατήρηση 'μεταμορφώσεων', είναι τα βασικά ερεθίσματα και οι τεχνικές που θα βοηθήσουν τα παιδιά, αλλά και θα τα προτρέψουν να απολαύσουν το παιχνίδι μας, πάντα μέσα στην ασφάλεια της ομάδας που όλοι μαζί θα δημιουργήσουμε. 

Κυριακή 22 Μαΐου, στις 12.15 μ.μ. 
Παγκόσμια ημέρα μέλισσας
Παίζουμε με ανοιχτά υλικά και τα αφήνουμε να δημιουργήσουν μια κυψέλη, ένα λουλούδι και ποιος ξέρει τι άλλο!

Κόστος Συμμετοχής: 12€ | Οι θέσεις είναι περιορισμένες | Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ (στη συνέχεια θα σας αποσταλούν μέσω email οι τρόποι πληρωμής) | Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή | Έκπτωση 10% για αδέρφια | Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο | Διάρκεια 60 λεπτά | Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Μαρίζα Τσάρη

Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4-8 ετών
Κυριακή 22  Μαΐου στις 11.30 π.μ.
Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης από το Μουσείο Σχολικής Ζωής! H κουκουβάγια η Σοφία, μια απ΄τις πολλές που ζουν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα στη γειτονιά της Πλάκας, θα  βοηθήσει τα παιδιά να ξετυλίξουν τους μύθους και να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβουν τα αρχαία μνημεία της πόλης!

Πριν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης τα παιδιά με τη βοήθεια της κουκουβάγιας Σοφίας, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις ιστορίες που κρύβουν σημαντικά εκθέματα του μουσείου όπως ο Τρισώματος, ο Μοσχοφόρος, οι Καρυάτιδες, η Μέδουσα, ο Ιππέας, η Σφίγγα και τόσοι άλλοι θησαυροί του μουσείου. Η κουκουβάγια θα βοηθήσει τα παιδιά να σκεφτούν για τη ζωή των αρχαίων Ελλήνων, τα υλικά, τα χρώματα, την τέχνη και τη φιλοσοφία τους!

Στο Μουσείο θα ακολουθήσουμε συγκεκριμένη διαδρομή, όπου θα σταματήσουμε σε επιλεγμένα εκθέματα και μέσα από μικρές δράσεις η ομάδα θα ενεργοποιηθεί  και θα φωτίσουμε  λίγο παραπάνω αυτό που κάθε μνημείο έχει να πει στα παιδιά που σήμερα επισκέπτονται το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Έξω από το μουσείο θα χαρούμε όλοι μαζί τον Αττικό ουρανό και το κάθε παιδί θα φτιάξει τη δική του κούκλα-κουκουβάγια!

Σημείο Συνάντησης: Είσοδος Μουσείου Ακρόπολης | Διάρκεια Δράσης: 1,5 ώρα | Κόστος συμμετοχής: 15 € /παιδί | (Δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου για τους ενήλικες στο Μουσείο της Ακρόπολης, οι γονείς δεν συνοδεύουν το γκρουπ των παιδιών κατά την διάρκεια του προγράμματος στο Μουσείο της Ακρόπολης) | Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ (στη συνέχεια θα σας αποσταλούν μέσω email οι τρόποι πληρωμής) | Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή | Σχεδιασμός-εμψύχωση: Σπυριδούλα Χρόνη, Παιδαγωγός-Εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων | Πληροφορίες: 2103250341 info@ekedisy.gr
 

Κανόνες συμμετοχής προς περιορισμό της διασποράς του COVID-19 

✔ Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.
✔ Απαραίτητη η χρήση προστατευτικών μασκών καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος.
✔ Οι συμμετέχοντες οφείλουν να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας και να τηρούν όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.
✔ Οι γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά οφείλουν να επιδεικνύουν κατά την είσοδο ένα από τα παρακάτω έγγραφα:
-πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τους τελευταίους τρεις μήνες
✔ Τα παιδιά (5-11 ετών) που συμμετέχουν στα εργαστήρια θε πρέπει να έχουν κάνει self test και να έχουν μαζί τους το σχετικό έγγραφο από στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.