Στο Kids Dream Festival θα περάσουν "ονειρικά" παιδιά κάθε ηλικίας

Ένα ονειρεμένο τριήμερο φεστιβάλ για παιδιά κάθε ηλικίας, με δεκάδες δράσεις και τη συμμετοχή αγαπημένων καλλιτεχνών έρχεται στο Άλσος Στρατού, στο Γουδή.

Kid's Dream Festival

Το Kids Dream Festival, με έμφαση στην ψυχαγωγία, το ευ ζην, τις τέχνες και τη δημιουργία, έρχεται για να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους, με έναν ξεχωριστό τρόπο από τις 17 έως και τις 19 Ιουνίου στο Άλσος Στρατού στο Γουδή.

Για πρώτη φορά στο κέντρο της Αθήνας, δημιουργείται ένας πολυδιάστατος χώρος παιχνιδιού, φαντασίας και τέχνης, με πλούσιο πρόγραμμα, που καλεί μικρούς και μεγάλους να παίξουν, να πειραματιστούν, να μάθουν και να εξελιχθούν.

Κουκλοθέατρο

Το Kids Dream Festival είναι μια ιδέα της ηθοποιού Μαρίας Παπαλάμπρου που θα γίνει θεσμός. Στον καταπράσινο χώρο του Άλσους Στρατού, το τριήμερο θα φιλοξενηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, αφηγήσεις παραμυθιών, προβολές ταινιών, βιωματικό παιχνίδι και δεκάδες άλλες δράσεις. Η Κάρμεν Ρουγγέρη, η Ζέτα Δούκα και άλλοι αγαπημένοι καλλιτέχνες, θα είναι εκεί για να μας ταξιδέψουν στο χώρο της τέχνης ενώ το πλανητάριο και η εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Στις γωνιές δημιουργικής απασχόλησης θα ζωγραφίσουμε, θα κάνουμε κατασκευές, θα ανακαλύψουμε κρυμμένους θησαυρούς, θα μαγειρέψουμε, στο εργαστήρι καλλυντικών και βοτάνων θα φτιάξουμε τα δικά μας καλλυντικά και θα μάθουμε τα βότανα, στο χώρο άσκησης και χορού θα ασχoληθούμε με τη yoga και το tai chi, θα κάνουμε βιωματικό παιχνίδι.

Πλανητάριο

Ακόμα, ειδικοί χώροι για παιδιά προσχολικής ηλικίας, αλλά και γωνιές για ενημέρωση και ψυχαγωγία γονέων, θα καλύψουν και τα πιο απαιτητικά γούστα. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε μια…. γιγάντια σαπουνόφουσκα στο εντυπωσιακό bubble show ενώ διασκέδαση και ξέφρενο χορό υπόσχεται το stage του φεστιβάλ με DJs και χορογράφους που θα ξεσηκώσουν μικρούς και μεγάλους. Και κάθε βράδυ… disco party. Τέλος, από το πρόγραμμα δεν θα λείψει ατέλειωτο παιχνίδι με καφασο-αναρρίχηση, τοξοβολία, mini tennis, τα παιχνίδια της αλάνας και πολλά ακόμα.

Το φεστιβάλ που πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής θα πλαισιώσουν εργαστήρια τέχνης, εκδοτικοί οίκοι, η Παραολυμπιακή επιτροπή, ο Αρκτούρος, το πρόγραμμα Green City της περιφέρειας Αττικής, το δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού και άλλοι φορείς. 

Προπώληση  εισιτηρίων: viva.gr |  kidsdreamfestival.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.