Νέες κυκλοφορίες στην παιδική λογοτεχνία για τις πασχαλινές γιορτές

Φρέσκα παιδικά βιβλία που θα κάνουν τους μικρούς βιβλιόφιλους να διασκεδάσουν διαβάζοντας.

Παιδικά βιβλία

Ενόψει των διακοπών του Πάσχα, σίγουρα η προσοχή των παιδιών είναι στραμμένη στη χαλάρωση και στο παιχνίδι, μακριά από το σχολείο και το διάβασμα. Αυτές οι αναγνωστικές προτάσεις που σας έχουμε, όμως, θα συνεπάρουν το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών και θα κάνουν την ανάγνωση όχι μόνο διδακτική αλλά και ψυχαγωγική.

"Όταν πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας", Phil Earle

βιβλιο - ικαρος

Μια καλογραμμένη ιστορία, εμπνευσμένη από μια πραγματική ιστορία, για την αγάπη, τη φιλία αλλά και για το πώς τα ζώα μπορούν να φέρουν πιο κοντά τους ανθρώπους, ακόμη και στους πιο σκοτεινούς και δυσοίωνους καιρούς. Το βιβλίο απέσπασε το βραβείο "Books Are My Bag Reader’s 2021", βρέθηκε στη βραχεία λίστα του βραβείου "Yoto Carnegie Medal 2022", και ξεχώρισε ως βιβλίο της χρονιάς (2021) από τους "TIMES" και τη "Sunday Independent".
Για παιδιά από 9 ετών.

Εκδόσεις Ικαρος

"Άτλας ποδοσφαίρου", James Buckley

βιβλιο-μεταιχμιο

Η νέα κυκλοφορία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο θα μυήσει τα παιδιά στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Είναι ό,τι πρέπει για αγόρια και κορίτσια που ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό και συγκεκριμένα το ποδόσφαιρο, καθώς μπορούν να γνωρίσουν το παιχνίδι και να απολαύσουν ένα γεμάτο δράση ταξίδι σε όλο τον κόσμο πάνω στο χορτάρι των γηπέδων! Μέσα από το βιβλίο θα μπορέσουν να ανακαλύψουν την ιστορία του όμορφου αυτού αθλήματος, να μάθουν όλα τα βασικά για τα σημαντικότερα τουρνουά και πρωταθλήματα, να ταξιδέψουν στα πιο γνωστά γήπεδα και να  γνωρίσουν μερικές από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου και τους διασημότερους παίκτες του σήμερα και του χθες.

Εκδόσεις Μεταίχμιο 

"Ο άλλος", Μάνος Κοντολέων

βιβλιο-πατακης

Ο γνωστός συγγραφέας υπογράφει ένα ακόμη αξιόλογο μυθιστόρημα για έφηβους αλλά και ενήλικες. "Πίσω από την εξιστόρηση γεγονότων, μα και τις περιγραφές του τρόπου ζωής των νέων της δεκαετίας του ’90, δρουν και επεμβαίνουν οι πράξεις των ενηλίκων, την ίδια ώρα που κι αυτοί οι ίδιοι από τις νέες αντιδράσεις των δικών τους εφήβων βλέπουν τις ζωές τους να αλλάζουν. Γραμμένο σε μια γλώσσα που η λογοτεχνική της ενσάρκωση επιζητά να αγαπηθεί από αναγνώστες διαφορετικών ηλικιών". Αυτό το μυθιστόρημα ενηλικίωσης στο οποίο οι κεντρικοί έφηβοι ήρωες διαμορφώνονται και μεγαλώνουν θα μιλήσει άμεσα στους νεαρούς αναγνώστες που βιώνουν τις ίδιες καταστάσεις.

Εκδόσεις Πατάκη

"Ο Ουίλιαμ Ουέντον και η μυστική πύλη", Μπόμπι Πιρς

βιβλιο-κεδρος

Η συνέχεια του παγκόσμιου μπεστ-σελερ βιβλίου "Ο Ουίλιαμ Ουέντον και ο κλέφτης του λουριδιού" έφτασε! "Ο αποκρυπτογράφος κωδίκων Ουίλιαμ Ουέντον επέστρεψε στο Ινστιτούτο Μετα-ανθρώπινων Ερευνών, όπου όλα δείχνουν να έχουν αλλάξει προς το χειρότερο. Έχουν επιβληθεί νέοι αυστηροί κανόνες, υπάρχουν παντού φρουροί και γίνονται συνεχώς έλεγχοι. Η αιτία για όλα αυτά κρύβεται στο υπόγειο του ινστιτούτου και ονομάζεται Έιμπραχαμ Τάλι.[…] Ο Ουίλιαμ και η καλή του φίλη Ίσκια θα αντιμετωπίσουν για άλλη μια φορά τρομερά ισχυρές σκοτεινές δυνάμεις καθώς ξεκινούν ένα συναρπαστικό όσο και επικίνδυνο ταξίδι σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν τα μυστικά του λουριδίου, αυτού του "έξυπνου" στοιχείου που είναι ικανό να αλλάξει τον κόσμο... Είναι μια ιστορία γεμάτη κώδικες, στοιχεία ρομποτικής, κυβερνητικής και βιοτεχνολογίας, και ήρωες με ασυνήθιστες δυνάμεις".
Για παιδιά από 12 ετών.

Εκδόσεις Κέδρος

"Ο μικρός πρίγκιπας για μικρά παιδιά", Λουίζ Γκριγκ

βιβλιο-ψυχογιος

Το πασίγνωστο σε όλους βιβλίο "Ο Μικρός Πρίγκιπας" διασκευάζεται από τη βραβευμένη ποιήτρια και συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Λουιζ Γκριγκ. Το πρώτο της βιβλίο "Το κουτί της νύχτας" έχει μεταφραστεί σε 10 γλώσσες και ήταν υποψήφιο για το "Kate Greenaway Medal" και το "Waterstones Children's Book Prize". Αυτή η όμορφη διασκευή του πολυαγαπημένου "Μικρού Πρίγκιπα" με την αιθέρια εικονογράφηση της Σάρα Μασίνι θα κερδίσει μια θέση και στην καρδιά των μικρότερων παιδιών.

Εκδόσεις Ψυχογιός

"Τα κορίτσια έχουν το δικαίωμα…", Elisabeth Brami

βιβλιο-διοπτρα

"Τα κορίτσια, όπως και τα αγόρια, έχουν το δικαίωμα να είναι ατημέλητα, αναμαλλιασμένα, γρατζουνισμένα και νευρικά, να διαλέγουν το επάγγελμα που τους αρέσει, να μην είναι κάθε μέρα πριγκίπισσες και να αγαπούν όποιον θέλουν". Τόσο ανθρώπινα και απλά περιγράφει αυτό το βιβλίο που έρχεται να καταρρίψει τα στερεότυπα για τα φύλα. Γιατί… τα κορίτσια, όπως και τα αγόρια, έχουν το δικαίωμα να διαλέγουν ό,τι τα κάνει ευτυχισμένα!
Για παιδιά από 5 ετών.

Εκδόσεις Διόπτρα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.