Τα δωρεάν εργαστήρια ντοκιμαντέρ για εφήβους του Exile Room συνεχίζονται και τον Μάιο

Το δεύτερο μέρος του προγράμματος «Planet G(reece)» επικεντρώνεται στη θεματική «Ακτιβισμός & Ντοκιμαντέρ».

PlanetG

Τα δωρεάν εργαστήρια ντοκιμαντέρ του Exile Room συνεχίζονται τον Μάιο και απευθύνονται σε εφήβους, από13 έως 19 ετών, κάθε εθνικότητας. Η συμμετοχή στο εργαστήριο δεν απαιτεί κινηματογραφικές γνώσεις, ενώ ο εξοπλισμός – εκτός από τα κινητά– παρέχεται από το Exile Room. Η μικρού μήκους ταινία που θα γυριστεί θα μονταριστεί και θα δημοσιευτεί σε διάστημα ενός μήνα μετά τη λήξη του εργαστηρίου. Η διδασκαλία θα γίνει στα ελληνικά, ενώ θα υπάρχει διερμηνέας για επιπλέον γλώσσες.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων εργαστηρίων, θα προβληθούν στιγμιότυπα από ντοκιμαντέρ που εστιάζουν στον ακτιβισμό, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε οικολογικές ομάδες ενώ οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να χρησιμοποιούν την κάμερα και θα φτιάξουν ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος. 

Planet G

Μπορεί το ντοκιμαντέρ να μας βοηθήσει να σώσουμε τον πλανήτη; Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή μέσα από τις εικόνες; Σε αυτό το εργαστήριο οι έφηβοι εξερευνούν τι σημαίνει να είσαι ακτιβιστής και πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ντοκιμαντέρ για να υψώσουμε φωνές που υπερασπίζονται την κοινωνική δικαιοσύνη, ψάχνοντας σε κάθε γωνιά της πόλης για επαναστατικές οικολογικές λύσεις και ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη σωτηρία του πλανήτη.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το Planet G(reece): Μέρος Β [εργαστήρια 3 έως 7] έχουν ανοίξει και θα παραμείνουν ανοιχτές για όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει συμμετοχή για ένα μόνο από τα εργαστήρια.

Info: Exile Room | Αθηνάς 12, Μοναστηράκι | 3ος όροφος | Σάββατα 7, 14, 21 & 28 Μαΐου 2022 | 11- 3 μ.μ. | Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα τηλέφωνα 210 3223395-6 (12-5 μ.μ.) και στο workshops.exile@gmail.com

Το Β' Μέρος του Planet G(reece) υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund.

Οι κανόνες

1. Πρέπει να είσαι από 13 έως 19 χρόνων.
2. Πρέπει να αγαπάς το σινεμά.
3. Δεν είναι απαραίτητο να μιλάς ελληνικά.
4. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
5. Πρέπει να είσαι στην ώρα σου και να έχεις όρεξη για δουλειά.
6. Πρέπει να έχεις πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης Covid-19, ή αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ τελευταίου 24ώρου.
7. Πρέπει να φοράς μάσκα καθ' όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Λίγα λόγια για τους εκπαιδευτές

Ο Στέργιος Ντινόπουλος είναι απόφοιτος οπτικών σπουδών και παραγωγής κινηματογράφου από το Harvard University. Είναι σκηνοθέτης, διευθυντής φωτογραφίας και φωτογράφος. Κάνει ταινίες μυθοπλασίας, βίντεο χορού, installation και ντοκιμαντέρ. Έχει διδάξει φωτογραφία και storytelling σε εφήβους, συμπεριλαμβανομένων σεμιναρίων φωτογραφίας σε έφηβους πρόσφυγες στο πλαίσιο της ομάδας "The Unmentionables", καθώς και εργαστήρια τέχνης για μικρά παιδιά στο ΠΙΚΠΑ, στη Λέσβο. Τον ενδιαφέρουν οι συλλογικές πρακτικές, τα περιβαλλοντικά ζητήματα και η πολιτική των ψηφιακών και φυσικών κοινών χώρων.

Η Ευδοκία Νούλα είναι κοινωνική ανθρωπολόγος (MA, University of Manchester), με υπόβαθρο στις Διεθνείς Σχέσεις (ΒΑ, Πανεπιστήμιο Πειραιώς). Για το έτος 2021-2022 διεξάγει μετα-μεταπτυχιακή έρευνα στο πλαίσιο του προγράμματος Collective Practices – Symbiotic Organizations, στο Royal Institute of Art της Στοκχόλμης. Τα πεδία του ενδιαφέροντός της περιλαμβάνουν τα περιβαλλοντικά ζητήματα, τη ριζοσπαστικότητα στη θάλασσα και τη χρονικότητα. H ερευνητική της πρακτική συνδυάζει κυρίως συγκεντρώσεις, γραφή, φωτογραφία και βίντεο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.