Ο Μπομπ Σφουγγαράκης επιστρέφει στο Christmas Theater για τέσσερις παραστάσεις

Τον Μάιο η ελληνική εκδοχή του πολυβραβευμένου μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ που υπογράφει η Θέμις Μαρσέλλου ανεβαίνει ξανά στη σκηνή.

Μπομπ Σφουγγαράκης The musical

Με διπλές παραστάσεις το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου επαναλαμβάνεται το "Μπομπ Σφουγγαράκης The musical” που μας συνεπήρε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο στη σκηνή του Christmas Theater. Η ελληνική εκδοχή του ιδιαιτέρως απαιτητικού όσο και εντυπωσιακού  πολυβραβευμένου μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, σε απόδοση και σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου, επιστρέφει με τον λαμπερό 21μελή θίασο ηθοποιών, χορευτών και τραγουδιστών με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Λάφη, Αντιγόνη Ψυχράμη, Βασίλη Αξιώτη, Θοδωρή Γιαννόπουλο, Βασίλη Παπαδημητρίου και Χρήστο Ζαν Μπατιστ. 

Το  πρώτο θεματικό θέατρο της Αθήνας μεταμορφώνεται για άλλη μια φορά στον Βυθό του Μπικίνι, έτσι όπως τον γνωρίσαμε μέσα από την ομώνυμη σειρά κινουμένων σχεδίων του Στίβεν Χίλενμπεργκ και το κανάλι της Nickelodeon, με εντυπωσιακά σκηνικά, κοστούμια, προβολές και ειδικά εφέ. Το αθεράπευτα αισιόδοξο σφουγγάρι και η ανεπανάληπτη παρέα του, Πάτρικ, Σάντυ, Καλαμάρης, Κύριος Καβούρης και Πλαγκτόν έρχονται αντιμέτωποι με τη διαταγή που τους θέλει όλους να κλειστούν στα σπίτια τους, καθώς ένα ηφαίστειο είναι έτοιμο να εκραγεί και να αφανίσει το Βυθό του Μπικίνι. Ο Μπομπ, απογοητευμένος από το αφεντικό του τον κύριο Καβούρη που δεν πιστεύει καθόλου σ' αυτόν, αποφασίζει να σώσει την πόλη με όπλα το μυαλό, το θάρρος, το χαμόγελο, το χιούμορ και την αισιοδοξία του.

Μπομπ Σφουγγαράκης The musical

Μια μεγάλη ζωντανή ορχήστρα θα ερμηνεύσει τα πρωτότυπα τραγούδια που έγραψαν ειδικά για το αμερικάνικο μιούζικαλ παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες όπως οι Ντέιβιντ Μπόουι, Σίντι Λόπερ, Στίβεν Τάιλερ και Τζόι Πέρι των Aerosmith, Panic! At the Disco, T.I., Τζον Λέτζεντ κ.ά., καθώς και οι Τομ Κένι και Άντι Πάλεϊ.

Κι αν δεν ξέρετε πως ξεκίνησε το ιδιαίτερα επιτυχημένο ταξίδι του, ο Μπομπ Σφουγγαράκης εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη μικρή οθόνη στις 17 Ιουλίου 1999, όντας η νούμερο ένα παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων τα τελευταία 17 χρόνια. Μέχρι σήμερα έχει μεταφερθεί με μεγάλη επιτυχία εκτός από την τηλεόραση και το θέατρο και στον κινηματογράφο, παίζεται σε πάνω από 170 χώρες, ενώ έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες.

Μπομπ Σφουγγαράκης The musical

Στην ελληνική εκδοχή σε απόδοση κειμένου (από το πρωτότυπο σενάριο του Κάιλ Τζάροου) και στίχων της Θέμιδας Μαρσέλλου, τις χορογραφίες υπογράφει ο Αλέξανδρος Γιαννής, τα κοστούμια η Παναγιώτα Κοκκορού, τα σκηνικά η Μαίρη Τσαγκάρη, τους φωτισμούς η Μελίνα Μάσχα και τις βιντεοπροβολές ο Κάρολος Πορφύρης.

Συμπρωταγωνιστούν οι Μαρία Βασιλάτου, Βαρβάρα Νεμπή, Ιουλίτα Μωσαΐδου, Ντόρα Γκέγκα, Μάρα Τζίμα, Άννα Μαρία Κόρνια, Ζέτα Ξαφάκη, Στέλιος Κέλλερης, Μάριος Μαριόλος, Γιώργος Μαρτίνος, Φαίδων Φαρίντ, Μάριος Χατζηαντώνης, Στέργιος Περτσινίδης, Γεράσιμος Παπικινός και Πέγκυ Μανωλά.

Προπώληση viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Μπομπ Σφουγγαράκης The musical

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 120 '

Η ελληνική εκδοχή της μεγάλης επιτυχίας του Μπρόντγουεϊ που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με 21μελές καστ και ζωντανή ορχήστρα, βασίζεται στην ομώνυμη δημοφιλή σειρά κινουμένων σχεδίων του Στίβεν Χίλενμπεργκ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.