Τι διαβάζουν οι έφηβοι τον Ιανουάριο με το Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος";

«Θέλω να γίνω συγγραφέας»: Με αυτό το βιβλίο - σύνθημα κλείνει ο πρώτος χρόνος για την Εφηβική Λέσχη του ΚΠΙΣΝ.

βιβλίο 03

Το βιβλίο "Θέλω να γίνω συγγραφέας" της Πάολα Τζανόνερ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Κέδρος", είναι η επόμενη ανάγνωση που περιμένει τους έφηβους βιβλιόφιλους στην Εφηβική Λέσχη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Τι συμβαίνει όταν μια δεκατριάχρονη ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας; Και πώς το ημερολόγιο της, που έγραφε ως παιδί στέκεται ως πηγή έμπνευσης; Η διαδικτυακή συνάντηση (μέσω zoom) για εφήβους δώδεκα έως δεκαέξι ετών έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 30 Ιανουαρίου (και ώρα 11:00 π.μ.) και περιμένει να τους εμπνεύσει για να ξεκινήσουν ίσως και μια δική τους συγγραφική αναζήτηση!

βιβλίο

Η Μία είναι μια δεκατριάχρονη έφηβη με συγγραφικές ανησυχίες. Έτσι, δεν θα χάσει την ευκαιρία όταν μια σχολή δημιουργικής γραφής προκηρύσσει διαγωνισμό. Ένα παλιό ημερολόγιο, γεμάτο παιδικά γράμματα, θα σταθεί η αφορμή για να πλάσει το παρόν της με εικόνες και αναμνήσεις από το παρελθόν και να φτιάξει την δική της πρωτότυπη ιστορία. Τον κόσμο της Μίας, θα μοιραστούν και οι έφηβοι ακροατές και συμμετέχοντες της Λέσχης, με τη φαντασία τους. 

Συντονίστρια της συνάντησης θα είναι η συγγραφέας, μεταφράστρια και παράλληλα εκπαιδεύτρια εφήβων και ενηλίκων και συνιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού "Women On Top" που δραστηροποιείται στον χώρο της γυναικείας επιχειρηματικότητας, Στέλλα Κάσδαγλη, επίσης συνιδρύτρια του δικτύου "Mentorkids" και της online λέσχης ανάγνωσης "Bookworm". Μαζί της οι έφηβοι θα "εισέλθουν" στον κρυφό κόσμο της Μίας και θα ανακαλύψουν πώς το παρελθόν μπορεί να εμπνεύσει το παρόν και αντίστροφα.

Για τη συμμετοχή στη Λέσχη απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει προηγηθεί (μερική η ολική) ανάγνωση του βιβλίου. Ισχύει δωρεάν ελεύθερη συμμετοχή, με ηλεκτρονική προεγγραφή, για έως 30 συμμετοχές (οι προεγγραφές έχουν ανοίξει). 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών για Πολύ Νεαρό Κοινό Ηλικίας 0 έως 6 χρονών

Στόχος του φεστιβάλ είναι να φέρει στο προσκήνιο το κοινό των παιδιών που βρίσκονται στην προσχολική ηλικία, να αναδείξει την ανάγκη του ανθρώπου να έρχεται σε επαφή με την τέχνη από την αρχή της ζωής του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/11/2022

"Circus Show 2" στο θέατρο Αυλαία στον Πειραιά

Μετά από την περσινή της επιτυχία η παράσταση επανέρχεται για 2ο χρόνο με καινούρια εντυπωσιακά νούμερα.

Στις γιορτινές εκδηλώσεις από τα "ΔΡώΜΕΝΑ" τα παιδιά αποκτούν βιωματική γνώση

Μια σειρά από γιορτινά δρώμενα περιμένει τους μικρούς μας φίλους με εργαστήρια και δημιουργικές δράσεις που θα τους μείνουν αξέχαστα.

Μη χάσετε τα νέα προγράμματα STEM στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών!

Οι πρωτότυπες δράσεις για παιδιά 6-12 χρονών συστήνουν τους συμμετέχοντες στον μαγευτικό κόσμο της μηχανικής αλλά και της μουσικής.

O "Ερωτόκριτος" του Βιτσέντζου Κορνάρου στην Παιδική - Εφηβική Σκηνή του Θεάτρου "Τζένη Καρέζη"

Η παράσταση που ως σήμερα έφερε σε επαφή 80.000 παιδιά και εφήβους με ένα από τα σπουδαιότερα έργα της κρητικής λογοτεχνίας και συνολικά της λαϊκής μας παράδοσης, ανεβαίνει ανανεωμένη.

Κερδίστε συλλεκτικά δώρα από την ταινία "Λάιλ, ο Φίλος μου ο Κροκόδειλος"

Μπείτε στην κλήρωση και διεκδικήστε τα μοναδικά δώρα από την οικογενειακή περιπέτεια που εξασφάλισε το "α" για τους αναγνώστες του.