Χριστούγεννα από την Περιφέρεια Αττικής: Εκδηλώσεις στο Πεδίον του Άρεως και πλωτό χριστουγεννιάτικο χωριό στο Τρίτση

Πεδίον του Άρεως


"Το Πεδίο του Άρεως και το Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης ντύνονται γιορτινά και περιμένουν όλους τους πολίτες στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις μας", δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης για την έναρξη του εορταστικού προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο διαφέρει εν μέρει από άλλες χρονιές. "Από την καρδιά της Αθήνας, δίνουμε ξεχωριστό χρώμα και ζωή στον εμβληματικό χώρο του Πεδίου του Άρεως, το οποίο φιλοδοξούμε να μετατρέψουμε για είκοσι δύο ημέρες σε μια απέραντη γιορτινή σκηνή, όπου θα εναλλάσσονται ποικίλα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα, που θα ικανοποιούν όλα τα γούστα, για κάθε ηλικία, ενώ ταυτόχρονα καλούμε τους πολίτες να επισκεφθούν το πάρκο Τρίτση για ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο θέαμα".

Δεν είναι τυχαίο που εντάσσεται το Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης στο εορταστικό πρόγραμμα: το τελευταίο διάστημα η Περιφέρεια Αττικής έχει πραγματοποιήσει μια σειρά παρεμβάσεων στον τεράστιο –και μάλλον άγνωστο– πνεύμονα της Αθήνας, ειδικά όσον αφορά τη διαχείριση των υδάτινων καναλιών, που για χρόνια ρήμαζαν. Την ανανεωμένη ζωντανή εικόνα τους αξιοποιεί η τώρα για να προσφέρει μια απρόσμενη πρόταση επ’ αφορμή των εορτών: βαρκάδα στην κεντρική λίμνη.

Συγκεκριμένα, στη λίμνη νο5 (όπως υποδεικνύει η επίσημη χαρτογράφηση του πάρκου) έχει στηθεί ένα χριστουγεννιάτικο πλωτό χωριό με σημείο αναφοράς το κεντρικό στολισμένο δένδρο του, ένα πλωτό παγόβουνο με πιγκουίνους, αλλά και το πλωτό παραμύθι του Hans Christian Andersen του μολυβένιου στρατιώτη με την μπαλαρίνα στο "χάρτινο" καράβι του. Επίσης, θα υπάρχει τουριστικό τρενάκι για όσους θέλουν να κάνουν τη βόλτα τους οδικώς στα δρομάκια του πάρκου.

Κατά τα άλλα, το πάρκο που αποτελεί κλασικά την καρδιά του εορτασμού και γενικά των πολιτιστικών προγραμμάτων της Περιφέρειας, το Πεδίον του Άρεως, στολίζεται και λαμποκοπά, συνοδεύοντας όσους το επισκεφθούν με μια σειρά προσφερόμενων προγραμμάτων, από παιδικές θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες έως ταχυδακτυλουργικά σόου και εργαστήρια για παιδιά. "Η δύσκολη εποχή που βιώνουμε απαιτεί διεξόδους ευφορίας και αισιοδοξίας, εργαζόμαστε όλοι μαζί με πίστη και συνέπεια για ένα καλύτερο αύριο", δήλωσε η η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Μαίρη Βιδάλη.

Πάρκο Αντώνης Τρίτσης

"Μια γιορτή για όλη την Αττική" ξεκινάει στο Πεδίον του Άρεως

Στο Πεδίο του Άρεως η αυλαία για τις εκδηλώσεις ανοίγει την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου (7 μ.μ.), με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, παρουσία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα και με τη σύμπραξη της Υψιφώνου Μυρσίνης Μαργαρίτη. Έκτοτε, κάθε ημέρα το μεσημέρι και το απόγευμα έως τις 7 Ιανουαρίου, στη σκηνή του πάρκου θα λάβουν χώρα ποικίλα θεάματα δωρεάν για το κοινό, από παραστάσεις κουκλοθέατρου, παιδικά θεατρικά, μουσικές συναυλίες, ταχυδακτυλουργικά σόου κι άλλες μικρές εκπλήξεις, που σίγουρα θα ανταμείψουν όσους επιλέξουν το όμορφο πάρκο του κέντρου για τις βόλτες τους.

Έναρξη για το πλωτό χριστουγεννιάτικο χωριό στο Πάρκο Τρίτση

Μια ημέρα νωρίτερα από το Πεδίο, την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, θα γίνει η επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου και των δραστηριοτήτων στο Πάρκο Τρίτση. Είναι προγραμματισμένος αγώνας δρόμου Santa run για παιδιά, με δώρα για τους μικρούς φίλους του πάρκου, καθώς και ένα χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Φορέα Διαχείρισης που ακούει στο όνομα "Χριστουγεννιάτικες ιστορίες": χριστουγεννιάτικες ιστορίες ζωντανεύουν και οι ήρωές του κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Ο μολυβένιος στρατιώτης συναντά το κοριτσάκι με τα σπίρτα αλλά και τον Αη Βασίλη που μπήκε φυλακή… Όλα αυτά υπό τους ήχους σαξόφωνου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.