Οδηγός Παιδιού

Χριστούγεννα από την Περιφέρεια Αττικής: Εκδηλώσεις στο Πεδίον του Άρεως και πλωτό χριστουγεννιάτικο χωριό στο Τρίτση

Πεδίον του Άρεως


"Το Πεδίο του Άρεως και το Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης ντύνονται γιορτινά και περιμένουν όλους τους πολίτες στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις μας", δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης για την έναρξη του εορταστικού προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο διαφέρει εν μέρει από άλλες χρονιές. "Από την καρδιά της Αθήνας, δίνουμε ξεχωριστό χρώμα και ζωή στον εμβληματικό χώρο του Πεδίου του Άρεως, το οποίο φιλοδοξούμε να μετατρέψουμε για είκοσι δύο ημέρες σε μια απέραντη γιορτινή σκηνή, όπου θα εναλλάσσονται ποικίλα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα, που θα ικανοποιούν όλα τα γούστα, για κάθε ηλικία, ενώ ταυτόχρονα καλούμε τους πολίτες να επισκεφθούν το πάρκο Τρίτση για ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο θέαμα".

Δεν είναι τυχαίο που εντάσσεται το Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης στο εορταστικό πρόγραμμα: το τελευταίο διάστημα η Περιφέρεια Αττικής έχει πραγματοποιήσει μια σειρά παρεμβάσεων στον τεράστιο –και μάλλον άγνωστο– πνεύμονα της Αθήνας, ειδικά όσον αφορά τη διαχείριση των υδάτινων καναλιών, που για χρόνια ρήμαζαν. Την ανανεωμένη ζωντανή εικόνα τους αξιοποιεί η τώρα για να προσφέρει μια απρόσμενη πρόταση επ’ αφορμή των εορτών: βαρκάδα στην κεντρική λίμνη.

Συγκεκριμένα, στη λίμνη νο5 (όπως υποδεικνύει η επίσημη χαρτογράφηση του πάρκου) έχει στηθεί ένα χριστουγεννιάτικο πλωτό χωριό με σημείο αναφοράς το κεντρικό στολισμένο δένδρο του, ένα πλωτό παγόβουνο με πιγκουίνους, αλλά και το πλωτό παραμύθι του Hans Christian Andersen του μολυβένιου στρατιώτη με την μπαλαρίνα στο "χάρτινο" καράβι του. Επίσης, θα υπάρχει τουριστικό τρενάκι για όσους θέλουν να κάνουν τη βόλτα τους οδικώς στα δρομάκια του πάρκου.

Κατά τα άλλα, το πάρκο που αποτελεί κλασικά την καρδιά του εορτασμού και γενικά των πολιτιστικών προγραμμάτων της Περιφέρειας, το Πεδίον του Άρεως, στολίζεται και λαμποκοπά, συνοδεύοντας όσους το επισκεφθούν με μια σειρά προσφερόμενων προγραμμάτων, από παιδικές θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες έως ταχυδακτυλουργικά σόου και εργαστήρια για παιδιά. "Η δύσκολη εποχή που βιώνουμε απαιτεί διεξόδους ευφορίας και αισιοδοξίας, εργαζόμαστε όλοι μαζί με πίστη και συνέπεια για ένα καλύτερο αύριο", δήλωσε η η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Μαίρη Βιδάλη.

Πάρκο Αντώνης Τρίτσης

"Μια γιορτή για όλη την Αττική" ξεκινάει στο Πεδίον του Άρεως

Στο Πεδίο του Άρεως η αυλαία για τις εκδηλώσεις ανοίγει την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου (7 μ.μ.), με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, παρουσία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα και με τη σύμπραξη της Υψιφώνου Μυρσίνης Μαργαρίτη. Έκτοτε, κάθε ημέρα το μεσημέρι και το απόγευμα έως τις 7 Ιανουαρίου, στη σκηνή του πάρκου θα λάβουν χώρα ποικίλα θεάματα δωρεάν για το κοινό, από παραστάσεις κουκλοθέατρου, παιδικά θεατρικά, μουσικές συναυλίες, ταχυδακτυλουργικά σόου κι άλλες μικρές εκπλήξεις, που σίγουρα θα ανταμείψουν όσους επιλέξουν το όμορφο πάρκο του κέντρου για τις βόλτες τους.

Έναρξη για το πλωτό χριστουγεννιάτικο χωριό στο Πάρκο Τρίτση

Μια ημέρα νωρίτερα από το Πεδίο, την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, θα γίνει η επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου και των δραστηριοτήτων στο Πάρκο Τρίτση. Είναι προγραμματισμένος αγώνας δρόμου Santa run για παιδιά, με δώρα για τους μικρούς φίλους του πάρκου, καθώς και ένα χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Φορέα Διαχείρισης που ακούει στο όνομα "Χριστουγεννιάτικες ιστορίες": χριστουγεννιάτικες ιστορίες ζωντανεύουν και οι ήρωές του κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Ο μολυβένιος στρατιώτης συναντά το κοριτσάκι με τα σπίρτα αλλά και τον Αη Βασίλη που μπήκε φυλακή… Όλα αυτά υπό τους ήχους σαξόφωνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

14 πολιτιστικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στη γειτονιά της Κυψέλης

Ο Δήμος Αθηναίων φέρνει τον "Πολιτισμό στις Γειτονιές" μέσα από έναν πολλά υποσχόμενο κύκλο εκδηλώσεων.

10/05/2022

"Ηχοτοπίο Άσκοπης Μετακίνησης σε 8 μέρη": Μια ελεγεία πάνω στις "άσκοπες" μετακινήσεις.

H ηχητική περιπατητική εμπειρία που προτείνει η Μελίσσα Κωτσάκη ισορροπεί ανάμεσα στο audio book, στην ραδιοφωνική εκπομπή, στο μιξτέιπ, στο podcast και στην performance.

Δωρεάν προβολή του πολυβραβευμένου "Αγαπητοί Σύντροφοι!" του Αντρέι Κοντσαλόφσκι

Ο θερινός κινηματογράφος "Στέλλα" ανοίγει τη θερινή σεζόν με μια σημαντική προβολή εκτός προγράμματος.

Παράταση για την έκθεση "Ίππος: Το Άλογο στην Αρχαία Αθήνα"

Μετά τη μεγάλη ζήτηση και την αυξημένη προσέλευση επισκεπτών η έκθεση τέχνης και επιστήμης που διοργανώνει η Αμερικανική Σχολή Κλασικών παρατείνεται έως την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022.

"Νουάρ" πρώτη περιήγηση στην Αθήνα με φόντο την ιστορία

Η Περιφέρεια Αττικής και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης μας προσκαλούν στον πρώτο από μια σειρά εκπαιδευτικών περιπάτων που διοργανώνουν.

Δωρεάν προβολές των ταινιών που διεκδικούν βραβείο LUX

Δύο από τις υποψήφιες ταινίες για το αγαλματίδιο του Ευρωκοινοβουλίου και των Ευρωπαίων πολιτών προβάλλονται για δύο μέρες στην Αθήνα.

"Όλοι Μαζί Μπορούμε": Δράση συγκέντρωσης βοήθειας προς την Ουκρανία από την Περιφέρεια Αττικής και 50 Δήμους της Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής, το "Όλοι Μαζί Μπορούμε" και 50 Δήμοι της Αττικής, δημιουργούν μια ισχυρή αλυσίδα με στόχο τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τον Ουκρανικό λαό και για τους πρόσφυγες που καθημερινά έρχονται στην Ελλάδα.