Χριστούγεννα από την Περιφέρεια Αττικής: Εκδηλώσεις στο Πεδίον του Άρεως και πλωτό χριστουγεννιάτικο χωριό στο Τρίτση

Πεδίον_του_Άρεως


"Το Πεδίο του Άρεως και το Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης ντύνονται γιορτινά και περιμένουν όλους τους πολίτες στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις μας", δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης για την έναρξη του εορταστικού προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο διαφέρει εν μέρει από άλλες χρονιές. "Από την καρδιά της Αθήνας, δίνουμε ξεχωριστό χρώμα και ζωή στον εμβληματικό χώρο του Πεδίου του Άρεως, το οποίο φιλοδοξούμε να μετατρέψουμε για είκοσι δύο ημέρες σε μια απέραντη γιορτινή σκηνή, όπου θα εναλλάσσονται ποικίλα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα, που θα ικανοποιούν όλα τα γούστα, για κάθε ηλικία, ενώ ταυτόχρονα καλούμε τους πολίτες να επισκεφθούν το πάρκο Τρίτση για ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο θέαμα".

Δεν είναι τυχαίο που εντάσσεται το Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης στο εορταστικό πρόγραμμα: το τελευταίο διάστημα η Περιφέρεια Αττικής έχει πραγματοποιήσει μια σειρά παρεμβάσεων στον τεράστιο –και μάλλον άγνωστο– πνεύμονα της Αθήνας, ειδικά όσον αφορά τη διαχείριση των υδάτινων καναλιών, που για χρόνια ρήμαζαν. Την ανανεωμένη ζωντανή εικόνα τους αξιοποιεί η τώρα για να προσφέρει μια απρόσμενη πρόταση επ’ αφορμή των εορτών: βαρκάδα στην κεντρική λίμνη.

Συγκεκριμένα, στη λίμνη νο5 (όπως υποδεικνύει η επίσημη χαρτογράφηση του πάρκου) έχει στηθεί ένα χριστουγεννιάτικο πλωτό χωριό με σημείο αναφοράς το κεντρικό στολισμένο δένδρο του, ένα πλωτό παγόβουνο με πιγκουίνους, αλλά και το πλωτό παραμύθι του Hans Christian Andersen του μολυβένιου στρατιώτη με την μπαλαρίνα στο "χάρτινο" καράβι του. Επίσης, θα υπάρχει τουριστικό τρενάκι για όσους θέλουν να κάνουν τη βόλτα τους οδικώς στα δρομάκια του πάρκου.

Κατά τα άλλα, το πάρκο που αποτελεί κλασικά την καρδιά του εορτασμού και γενικά των πολιτιστικών προγραμμάτων της Περιφέρειας, το Πεδίον του Άρεως, στολίζεται και λαμποκοπά, συνοδεύοντας όσους το επισκεφθούν με μια σειρά προσφερόμενων προγραμμάτων, από παιδικές θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες έως ταχυδακτυλουργικά σόου και εργαστήρια για παιδιά. "Η δύσκολη εποχή που βιώνουμε απαιτεί διεξόδους ευφορίας και αισιοδοξίας, εργαζόμαστε όλοι μαζί με πίστη και συνέπεια για ένα καλύτερο αύριο", δήλωσε η η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Μαίρη Βιδάλη.

Πάρκο Αντώνης Τρίτσης

"Μια γιορτή για όλη την Αττική" ξεκινάει στο Πεδίον του Άρεως

Στο Πεδίο του Άρεως η αυλαία για τις εκδηλώσεις ανοίγει την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου (7 μ.μ.), με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, παρουσία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα και με τη σύμπραξη της Υψιφώνου Μυρσίνης Μαργαρίτη. Έκτοτε, κάθε ημέρα το μεσημέρι και το απόγευμα έως τις 7 Ιανουαρίου, στη σκηνή του πάρκου θα λάβουν χώρα ποικίλα θεάματα δωρεάν για το κοινό, από παραστάσεις κουκλοθέατρου, παιδικά θεατρικά, μουσικές συναυλίες, ταχυδακτυλουργικά σόου κι άλλες μικρές εκπλήξεις, που σίγουρα θα ανταμείψουν όσους επιλέξουν το όμορφο πάρκο του κέντρου για τις βόλτες τους.

Έναρξη για το πλωτό χριστουγεννιάτικο χωριό στο Πάρκο Τρίτση

Μια ημέρα νωρίτερα από το Πεδίο, την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, θα γίνει η επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου και των δραστηριοτήτων στο Πάρκο Τρίτση. Είναι προγραμματισμένος αγώνας δρόμου Santa run για παιδιά, με δώρα για τους μικρούς φίλους του πάρκου, καθώς και ένα χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Φορέα Διαχείρισης που ακούει στο όνομα "Χριστουγεννιάτικες ιστορίες": χριστουγεννιάτικες ιστορίες ζωντανεύουν και οι ήρωές του κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Ο μολυβένιος στρατιώτης συναντά το κοριτσάκι με τα σπίρτα αλλά και τον Αη Βασίλη που μπήκε φυλακή… Όλα αυτά υπό τους ήχους σαξόφωνου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Δύο εμπνευσμένες παιδικές δράσεις ξεκινά η ομάδα Flux for Art

"Πλανήτης SOS-η αποστολή των πουλιών" και "Της Πλάκας μυστικά - Μάντεψε ποιος ζει στη γειτονιά" είναι οι τίτλοι των δύο οικογενειακών δράσεων για παιδιά από 4 έως 10 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/09/2025

Πώς προστατεύουμε τα παιδιά από τα ατυχήματα με ζώα;

Δείτε εντός όλες τις οδηγίες ασφαλείας από το σωματείο "Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος".

Ο Γιώργος Χατζηπιερής μας ταξιδεύει με τον "Τεμπέλη Δράκο" στο Ηρώδειο

Για 20 χρόνια, ο Γιώργος Χατζηπιερής και ο "Τεμπέλης Δράκος" αποτελούν φαινόμενο του παιδικού τραγουδιού, γεφυρώνοντας λογική και φαντασία με μουσικές που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Στις 11 Σεπτεμβρίου το Ηρώδειο υποδέχεται τον Δράκο με Ελένη Τσαλιγοπούλου, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Φοίβο Δεληβοριά και άλλους· διαβάστε όσα μας είπε.

Δύο νέα παιδικά βιβλία για τα ζώα από το Καλειδοσκόπιο

Τα παιδικά βιβλία "Η αρκούδα που αγαπούσε τα δέντρα" και οι "Τρεις φίλοι στο ποτάμι" μόλις κυκλοφόρησαν σε συνεργασία με τον Αρκτούρο.

Νέα παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Πατάκη

Νέοι τίτλοι για τους μικρούς αναγνώστες, από βιβλία λογοτεχνίας μέχρι γνώσεων και δραστηριοτήτων.

Halloween στην Τεχνόπολη και το Kids Radio Spooky Festival

Η πιο spooky, fun και οικογενειακή γιορτή της χρονιάς επιστρέφει για ένα χορταστικό διήμερο.

Νέα παιδικά -και όχι μόνο- βιβλία από το Μεταίχμιο

Κυκλοφόρησαν μόλις από τις εκδόσεις Μεταίχμιο βιβλία δραστηριοτήτων, εκπαιδευτικά βιβλία ανάγνωσης αλλά και ημερολόγιο-οδηγός εκπαιδευτικού κι ένα βιβλίο για γονείς.