Έτοιμοι για ένα ταξίδι στο Ηλιακό Σύστημα;

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου μας καλωσορίζει σ’ ένα κόσμο μηδενικής βαρύτητας, με πρωταγωνιστές αστεροειδείς και κομήτες.

Έτοιμοι για ένα ταξίδι στο Ηλιακό Σύστημα;

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου μας καλωσορίζει σ’ ένα κόσμο μηδενικής βαρύτητας, με πρωταγωνιστές αστεροειδείς και κομήτες.

Έτοιμοι για ένα ταξίδι στο Ηλιακό Σύστημα; - εικόνα 1

Ετοιμάστε αποσκευές και πάρτε μια βαθιά ανάσα… Ένα συναρπαστικό, διαπλανητικό ταξίδι, ανάμεσα σε αστεροειδείς και κομήτες ξεκινά στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Η απογείωση – προβολή ορίζεται για τις 21 Μαρτίου (6.30 μ.μ. και 8 μ.μ.) και είναι δωρεάν για όλους, αρκεί να προμηθευτείτε εγκαίρως το δελτίο εισόδου από το ταμείο στις 6 μ.μ. της ίδιας μέρας.

Η νέα ψηφιακή πλανηταριακή παράσταση με τίτλο «Ταξιδευτές του Ηλιακού Συστήματος: Αστεροειδείς και Κομήτες» παρουσιάζεται στον τεράστιο θόλο του πλανηταρίου και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, το ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο ξεκινά… Παρακολουθούμε τις διαστημικές αποστολές που πραγματοποιούνται για την εξερεύνηση ουράνιων σωμάτων, όπως αστεροειδών και κομητών, που διατηρούν στο εσωτερικό τους σχεδόν αναλλοίωτα τα αρχέγονα υλικά της δημιουργίας τους, γι’ αυτό και αποτελούν μοναδικό «εργαλείο» για τη μελέτη της γένεσης και των πρώτων σταδίων της εξέλιξης του Ηλιακού συστήματος και δίνουμε απαντήσεις σε πολλά καίρια επιστημονικά ερωτήματα, τα οποία σχετίζονται με την απαρχή του Ηλιακού μας συστήματος, με την προέλευση του νερού, αλλά και των πρώτων πολύπλοκων οργανικών μορίων, τα οποία αποδείχτηκαν καθοριστικά για την απαρχή της ζωής στην Γη, καθώς και με τους πιθανούς τρόπους αποφυγής μίας ενδεχόμενης σύγκρουσής τους με τον πλανήτη μας στο μέλλον.

Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο, 2109469600

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Κάθε Κυριακή κάνουμε family walks στο Μουσείο Γουλανδρή

Ένας μικρός περίπατος στον μεγάλο κόσμο της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης λαμβάνει χώρα τις Κυριακές με το νέο πρόγραμμα του Μουσείου Γουλανδρή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/01/2026

Eκπαιδευτικά προγράμματα για κάθε ΣΚ του Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"

Οι Μύθοι του Αισώπου, ο Γύρος του Κόσμου, αλλά και ο εορτασμός των Αποκριών συναντώντας από κοντά τον Βασιλιά Καρνάβαλο περιμένουν τα παιδιά.

Τα παιδιά ανακαλύπτουν το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου παίζοντας με χώμα και νερό

Ξεκινά σήμερα, Κυριακή 18 Ιανουαρίου, το πρώτο εργαστήριο του νέου κύκλου εικαστικών εργαστηρίων "Στον Πύργο του Εργοστασίου" για νέους ηλικίας από 3 ετών.

Μια φάλαινα, ένα σαλιγκάρι και ο χειμωνόσπινος μας περιμένουν στο Μουσείο Γουλανδρή

Η δημιουργική απασχόληση γίνεται οικογενειακή υπόθεση με δράσεις που συνδυάζουν τη διασκέδαση με τη μάθηση της φυσικής ιστορίας.

Τα "Βιβλιοπαιχνίδια" της Εθνικής Βιβλιοθήκης κάνουν παιχνίδι την ανάγνωση για τους μικρούς φίλους

Με τις δράσεις "Κι αν σε χάσω;" και "Βουτιά στα βαθιά" τα παιδιά ηλικίας 7-10 ετών θα γίνουν ήρωες ιστοριών ανακαλύπτοντας τη μαγεία ενός βιβλίου.

Tα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιανουαρίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα πρώτα εργαστήρια του 2026 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης είναι αφιερωμένα στις μόνιμες εκθέσεις.

Ποια είναι "Η κρυφή συνταγή της γιαγιάς";

Ένα διαδραστικό παιχνίδι γρίφων για παιδιά στο Μουσείο Παιδικής Ηλικίας του Ναυπλίου.