Εργαστήριο για μικρούς ζογκλέρ

Ένα ιδιαίτερο εργαστήριο περιμένει τα παιδιά για να γνωρίσουν το σύγχρονο τσίρκο.

Εργαστήριο για μικρούς ζογκλέρ

Ένα ιδιαίτερο εργαστήριο περιμένει τα παιδιά για να γνωρίσουν το σύγχρονο τσίρκο έτσι όπως αυτό προκύπτει μέσα από παιχνίδια δεξιότητας (juggling) και τον χειρισμό αντικειμένων στο εργαστήρι του θεάτρου Πόρτα-Ξένια Καλογερόπουλου, κάθε Σάββατο 11/2 - 16/5.

Εργαστήριο για μικρούς ζογκλέρ - εικόνα 1

Ξεκινώντας, τα παιδιά περιεργάζονται χαρακτηριστικά αντικείμενα του τσίρκου όπως μπάλες, κορίνες, στεφάνια, μπαστούνια, μαντήλια και καπέλα. πειραματίζονται με αυτά και βρίσκουν νέους δημιουργικούς τρόπους για να χρησιμοποιήσουν. Στη συνέχεια μαθαίνουν τα βασικά της ζογκλερικής τέχνης όπως παιχνίδι με τρία αντικείμενα, πετάγματα, ισορροπίες, μεταφορές, πτώσεις. Τελικά, επιλέγοντας τα αντικείμενα που θα χρησιμοποιήσουν, κάνουν τα δικά τους ατομικά και ομαδικά κόλπα. Πολλά τα οφέλη του εργαστηρίου, τα παιδιά καλλιεργούν την αμφιδεξιότητα και την λογικομαθηματική νοημοσύνης ενώ παράλληλα αναπτύσσουν χωροδιατακτική αντίληψη. Το σημαντικότερο όμως είναι η ανάπτυξη της φαντασίας, η καλλιέργεια της ομαδικότητας και η άνοδος της αυτοεκτίμησης.

Στο εργαστήρι διδάσκει ο Γιώργος Σεραφειμίδης. Από το 2002 ασχολείται με το contact juggling καθώς και με άλλες μορφές χειρισμού αντικειμένων. Το 2007 αρχίζει να ερευνά συστηματικά δομές και θεωρίες του graphic manipulation. Το 2011 ολοκληρώνει την έρευνα αναπτύσσοντας τη δική του θεωρία στη νέα αυτή μορφή χειρισμού αντικειμένων. Το ενδιαφέρον του για το σύγχρονο τσίρκο τον ωθεί να ασχοληθεί με τον σύγχρονο χορό και το σωματικό θέατρο παρακολουθώντας μαθήματα και σεμινάρια αποκτώντας έτσι μια πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση. Από το 2006 διδάσκει τεχνικές σύγχρονου τσίρκου και χειρισμού αντικειμένων σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες οργανώνοντας εκπαιδευτικά εργαστήρια και σεμινάρια.

Κόστος: €140

Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα-Ξένια Καλογεροπούλου, Μελίνας Μερκούρη 54, Κολωνάκι, 2103249829

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Θέατρο για παιδιά γεμάτο φαντασία: 80+ παραστάσεις για μικρούς θεατές

Παιδικές θεατρικές παραστάσεις για όλα τα γούστα συναντούν και το 2026 οι μικροί θεατές κάθε ηλικίας στις σκηνές της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
23/01/2026

Small Size Days 2026: Μια παγκόσμια θεατρική γιορτή για παιδιά 0–6 ετών με τη συμμετοχή της Artika

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου η τέχνη αγκαλιάζει τους νεότερους πολίτες του κόσμου μέσα από την τρυφερή παράσταση "Αγάπη είναι"

Κάθε Κυριακή κάνουμε family walks στο Μουσείο Γουλανδρή

Ένας μικρός περίπατος στον μεγάλο κόσμο της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης λαμβάνει χώρα τις Κυριακές με το νέο πρόγραμμα του Μουσείου Γουλανδρή.

Eκπαιδευτικά προγράμματα για κάθε ΣΚ του Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"

Οι Μύθοι του Αισώπου, ο Γύρος του Κόσμου, αλλά και ο εορτασμός των Αποκριών συναντώντας από κοντά τον Βασιλιά Καρνάβαλο περιμένουν τα παιδιά.

Τα παιδιά ανακαλύπτουν το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου παίζοντας με χώμα και νερό

Ξεκινά σήμερα, Κυριακή 18 Ιανουαρίου, το πρώτο εργαστήριο του νέου κύκλου εικαστικών εργαστηρίων "Στον Πύργο του Εργοστασίου" για νέους ηλικίας από 3 ετών.

Μια φάλαινα, ένα σαλιγκάρι και ο χειμωνόσπινος μας περιμένουν στο Μουσείο Γουλανδρή

Η δημιουργική απασχόληση γίνεται οικογενειακή υπόθεση με δράσεις που συνδυάζουν τη διασκέδαση με τη μάθηση της φυσικής ιστορίας.

Τα "Βιβλιοπαιχνίδια" της Εθνικής Βιβλιοθήκης κάνουν παιχνίδι την ανάγνωση για τους μικρούς φίλους

Με τις δράσεις "Κι αν σε χάσω;" και "Βουτιά στα βαθιά" τα παιδιά ηλικίας 7-10 ετών θα γίνουν ήρωες ιστοριών ανακαλύπτοντας τη μαγεία ενός βιβλίου.