Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον αρχαίο Κεραμεικό

Κάθε Σάββατο του Μαΐου τα παιδιά ανακαλύπτουν την αρχαία γειτονιά του Κεραμεικού με αφετηρία μια φανταστική ιστορία μυστηρίου και όχημα το θεατρικό παιχνίδι.

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον αρχαίο Κεραμεικό

Ποιοι ζούσαν και εργάζονταν στον Κεραμεικό κατά την αρχαιότητα και με ποιες άλλες λειτουργίες της ζωής και της πόλης συνδεόταν ο αρχαιολογικός χώρος που συναντούμε στις βόλτες μας στο τέρμα της Ερμού; Κάθε Σάββατο του Μαΐου οι ηθοποιοί και θεατροπαιδαγωγοί Ιουλία Πύρρου και Νίκη Καράλη προσκαλούν τα παιδιά να περιπλανηθούν με τη φαντασία τους στην αρχαία Αθήνα καθώς η πόλη ετοιμάζεται για την γιορτή των Παναθηναίων. Με αφετηρία μια ιστορία μυστηρίου και όχημα το θεατρικό παιχνίδι και τις περιπέτειες της φανταστικής ηρωίδας Πραξαγόρας, οι μικροί ταξιδευτές (ηλικίας 8-12 ετών) θα μάθουν για τους κατοίκους και επαγγελματίες της γειτονιάς, τα ταφικά έθιμα και τις θρησκευτικές τους συνήθειες. Οι συναντήσεις είναι αυτοτελείς και έως τις 24/5 πραγματοποιούνται στο Θέατρο Rabbithole, ενώ στις 31/5 το πρόγραμμα κλείνει με κυνήγι θησαυρού στον ιδανικό για ανοιξιάτικους περιπάτους αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού. Πληροφορίες στο 6974465013.

Περισσότερες πληροφορίες

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον Κεραμεικό

  • Παιδί

Με αφετηρία μια ιστορία μυστηρίου και όχημα το θεατρικό παιχνίδι, τα παιδιά ηλικίας 8-12 ετών ανακαλύπτουν τη λειτουργία της γειτονιάς στην αρχαιότητα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και ενήλικες στο Ίδρυμα Θεοχαράκη και τον Ιούνιο

Το ίδρυμα υποδέχεται το καλοκαίρι με ένα πλούσιο πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/05/2024

"Pie in the sky": Γονείς και παιδιά χορεύουν στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Στη νέα παράσταση χορού που συνδυάζεται με εργαστήριο κίνησης εκ χειρός μιας μητέρας και μιας κόρης, "το σώμα γίνεται φωνή κι όλοι οι προορισμοί φαντάζουν πιθανοί".

"Ο ραφτάκος των λέξεων" και οι "Αισωπομαχίες" της ομάδας Μικρός Νότος επανέρχονται

Η θεατρική ομάδα επιστρέφει κι αυτό το καλοκαίρι με δροσερές παραστάσεις, σε φιλόξενους υπαίθριους χώρους, για να ζωντανέψει τις δυο αγαπημένες ιστορίες.

Τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη για παιδιά και ενήλικες

Δημιουργικά εργαστήρια και ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και για ενήλικες και τον Μάιο.

"Ο Θαρροφύλακας" του Διονύση Σταθακόπουλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δεσύλλας

Εικονογραφημένο αριστουργηματικά από τον βραβευμένο Πέτρο Μπουλούμπαση, το βιβλίο αποτελεί μια περιπέτεια που μιλά για το πώς φόβος και γενναιότητα βαδίζουν χέρι-χέρι.

"Ο Πέτρος και ο λύκος" για δύο ακόμα παραστάσεις στην Paraga

Μετά τις sold out παραστάσεις, το μουσικό παραμύθι για παιδιά άνω των 3 που ανέβασε το Κουκλοθέατρο της Αλεξίας Αλεξίου, συνεχίζει στο Paraga για δύο ακόμη εμφανίσεις.

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.