banner
banner

Γλυκό με φίλους στη βεράντα

Τα καλοκαιρινά απογεύματα γίνονται πιο νόστιμα με λίγη βοήθεια από τη ΓΙΩΤΗΣ

H εποχή που νοσταλγήσαμε είναι εδώ και η βεράντα μας, της πόλης ή της εξοχής, μας καλεί για εκείνα τα γλυκά καλοκαιρινά απογεύματα στο φως του δειλινού, με ένα ποτό ή ένα ποτήρι κρασί, τη μουσική που αγαπάμε, τις χαλαρές κι ανέμελες κουβέντες με τους αγαπημένους που μας έλειψαν...

Κι αλήθεια, δεν χρειάζονται πολλά για να στήσουμε ένα φιλικό κάλεσμα και να ξαναβρεθούμε με τους φίλους των διακοπών μας ή κι εκείνους της πόλης που «χάσαμε» προσωρινά και πεθυμήσαμε. Άλλωστε, όλοι μάθαμε πια να εκτιμάμε το απλό και σπιτικό.

Ένα προσεγμένο mix τυριών και αλλαντικών μπορεί να συνοδέψει έξοχα το κρασί μας, αλλά βεντέτα της βραδιάς θα αναδειχτεί το ολοδικό μας home made γλυκό! Ένα δροσερό Cheesecake «στιγμής» με φράουλα και μασκαρπόνε, ας πούμε, με εντυπωσιακή παρουσίαση μέσα σε ποτήρια, δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο!

Το κυριότερο: γίνεται πανεύκολα όταν υπάρχει η «μαγική βοήθεια» της ΓΙΩΤΗΣ στο ντουλάπι! Που εδώ, μεταφράζεται σ’ ένα φάκελο Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ και ένα φάκελο Garni ΓΙΩΤΗΣ σε γεύση βανίλια. Τόσο απλά! Δοκιμάστε τη συνταγή...

"Cheesecake" στιγμής με μασκαρπόνε και τριμμένο μπισκότο

Cheesecake στιγμής με μασκαρπόνε και τριμμένο μπισκότο

ΥΛΙΚΑ (για 6-8 ποτήρια)

  • 500 γρ. φράουλες
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 1 φάκελος Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ*
  • 1 φάκελος Garni σε γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 50 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 200 ml γάλα
  • 2 κ.σ. Καστανή Ζάχαρη Fytro
  • ½ λεμόνι, τον χυμό και το ξύσμα
  • 2 κ.σ. λικέρ Κουαντρό ή μαστίχα
  • καβουρδισμένο αμύγδαλο (προαιρετικά)

*ανάλογα με τη διάμετρο των ποτηριών, μπορεί να χρειαστεί να αυξήσετε τη δόση του τριμμένου μπισκότου.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες. Χωρίζουμε τις μισές και τις πολτοποιούμε στο μούλτι, μαζί με τον χυμό λεμονιού και τις 2 κ.σ. Καστανή Ζάχαρη Fytro και βάζουμε αυτό το coulis στο ψυγείο. Τις υπόλοιπες τις κόβουμε σε φετάκια ή τέταρτα, τις ραντίζουμε με 2 κ.σ. Κουαντρό ή λικέρ μαστίχα και τις κρατάμε στο ψυγείο.
  2. Χτυπάμε το μασκαρπόνε με σύρμα ή το μίξερ χειρός ν’ αφρατέψει, μαζί με 1 κ.σ. από το coulis φράουλας. Ετοιμάζουμε το Garni σε γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά στο μασκαρπόνε, ανακατεύοντας απαλά να ενσωματωθεί και βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε σ’ ένα μπολ με το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ και το ξύσμα λεμονιού. Διαλέγουμε φαρδιά, μεγάλα ποτήρια και μοιράζουμε το μίγμα του μπισκότου στον πάτο, πιέζοντας να γίνει συμπαγές. Απλώνουμε επάνω μια στρώση κρέμας μασκαρπόνε και σκεπάζουμε με μια στρώση κομματάκια φράουλας. Συνεχίζουμε με κρέμα μασκαρπόνε, φράουλες και τελειώνουμε μοιράζοντας επάνω στα ποτήρια το coulis φράουλας. Γαρνίρουμε με τριμμένο αμύγδαλο ή φυλλαράκια δυόσμου. Κρατάμε τα ποτήρια στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον πριν το σερβίρισμα.