banner
banner

Καλοκαιρινό brunch για όλη την οικογένεια

Οι οικογενειακές συναντήσεις στο πρωινό τραπέζι γίνονται πιο νόστιμες με λίγη βοήθεια από τη ΓΙΩΤΗΣ

Πρωινό ξύπνημα σε διακοπές... ή όχι και τόσο «πρωινό»; Μια υπέροχη καλοκαιρινή μέρα αρχίζει με το κάθε μέλος της οικογένειας να ξυπνάει -επιτέλους- την ώρα που θέλει, και όλους να συναντιούνται μαζί στο τραπέζι του, ίσως για μοναδική φορά μέσα στην ημέρα, καθώς τα σχέδια και τα προγράμματα διαφέρουν… Ευκαιρία, λοιπόν, να ενωθούμε στο τραπέζι με ένα απολαυστικό brunch, που, επιπλέον είναι η λύση που θα μας «κρατήσει» δυνατούς και ορεξάτους στις ατελείωτες ώρες της παραλίας και της διασκέδασης, μέχρι να δύσει ο ήλιος.

Brunch είπαμε; Ναι, αυτό το πλούσιο «πρωινό-lunch», με τις εκπλήξεις που όλοι λατρεύουμε και που, με λίγη φαντασία και οργάνωση, καθόλου δύσκολο δεν είναι να στηθεί: ο καφές και οι χυμοί που αγαπάει ο καθένας, κρουασάν από τον φούρνο, μερικά «έξυπνα» σαντουιτσάκια, brownies, pancakes με μέλι ή κρέπες με μαρμελάδα, φρουτοσαλάτα με σαντιγί, κι ένα «στιβαρό» πιάτο σε ρόλο κεντρικού πρωταγωνιστή.

Όλα γίνονται πιο εύκολα απ’ όσο νομίζει κανείς, όταν έχει στο ντουλάπι τις κατάλληλες λύσεις -κι εδώ έρχεται η μαγική βοήθεια της «ΓΙΩΤΗΣ»! Έχουμε φροντίσει για το κατάλληλο Μίγμα από τη σειρά «1·2·Bake!» για να φτιάξουμε πανεύκολα pancakes, κρέπες ή brownies, και βέβαια δεν λείπει ποτέ ένα Garni ΓΙΩΤΗΣ: μ’ ένα απλό χτύπημα δίνει την αφράτη κρέμα που μετατρέπει τη φρουτοσαλάτα μας σε ποίημα…

Και κατόπιν, ένα «παιχνιδιάρικο» ζεστό πιάτο, που θα ευχαριστηθούν όλοι: κροκέτες κοτόπουλου με κρέμα τυριού, με βάση την πλούσια Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, που την ενισχύουμε με νόστιμο τυρί - ένα brunch-έπος, που μόνο εσείς ξέρετε πόσο εύκολα ετοιμάστηκε!

Και το καλύτερο; Η συνταγή που σας προτείνουμε, μπορεί να έχει ετοιμαστεί ώρες πριν!

Κροκέτες κοτόπουλου σε κρέμα τυριού με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ

Κροκέτες κοτόπουλου σε κρέμα τυριού με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 3 φλ. τσ. βρασμένο ή ψητό στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 230 ml γάλα
  • 1 φλ. τσ. γραβιέρα τριμμένη
  • 2+1 αβγά
  • 2 φλ. τσ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
  • Αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα μπεσαμέλ τυριού

  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 γρ. γάλα πλήρες
  • ¾ φλ. τσ. κασέρι (ή άλλο τυρί που λιώνει) τριμμένα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Φτιάχνουμε τις κροκέτες: λιώνουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο μίγμα. Προσθέτουμε τότε το γάλα ζεστό και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει το μίγμα σαν αλοιφή. Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν μισοκρυώσει προσθέτουμε τα 2 αβγά χτυπημένα και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε στο μίγμα το κοτόπουλο, τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, τη σκόνη μουστάρδας και την πάπρικα, ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε το μίγμα σε κροκέτες με βρεγμένα δάχτυλα, τις αραδιάζουμε σε ταψάκι καλυμμένο με λαδόκολλα και τις αφήνουμε σκεπασμένες με μεμβράνη στο ψυγείο για 2 ώρες.
  2. Φτιάχνουμε τη σάλτσα μπεσαμέλ τυριού: χτυπάμε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου. Τη ζεσταίνουμε ελαφρά και προσθέτουμε το τυρί, το μοσχοκάρυδο και ανάλογο αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Τοποθετούμε σε χωριστά μπολ τα ψίχουλα του ψωμιού, το αλεύρι και το 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο. Περνάμε κάθε κροκέτα διαδοχικά από τα ψίχουλα, από το αβγό και μετά από το αλεύρι και την τινάζουμε. Τοποθετούμε ξανά κάθε κροκέτα στο ταψάκι συνεχίζοντας μέχρι να τελειώσει το μείγμα και τις αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένες με μεμβράνη για μισή ώρα ακόμα.
  4. Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε λίγες-λίγες τις κροκέτες μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα. Τις μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Όταν τελειώσουν, καθαρίζουμε το τηγάνι από το λάδι και ρίχνουμε την μπεσαμέλ. Τη ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά και τοποθετούμε μέσα τις κροκέτες. Τις αφήνουμε στη σάλτσα 4-5 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας, αν θέλουμε, με φρέσκα μυρωδικά.