Το καλοκαίρι δεν σηκώνει πολλές ώρες στην κουζίνα με πολύπλοκα μαγειρέματα και μπελαλίδικα φαγητά: ο χρόνος που απαιτούν, ξοδεύεται καλύτερα με βουτιές στη θάλασσα, βόλτες στην εξοχή, ή ακόμη και χαλαρές εξόδους στην πόλη, που μας έχει λείψει. Απ’ την άλλη, βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι θα στερηθούμε το καλό και νόστιμο φαγητό! Γιατί ακόμα και «φασαριόζικες» συνταγές, όπως αυτές που απογειώνονται με μια αφράτη μπεσαμέλ, για παράδειγμα, υπάρχει τρόπος να γίνουν άνετα και γρήγορα, με λίγη βοήθεια από την ΓΙΩΤΗΣ.
Ας μιλήσουμε λοιπόν για Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, που μας λύνει τα χέρια γιατί γίνεται στη στιγμή κι έχει υπέροχη γεύση: Από τη στιγμή που την έχουμε στο ντουλάπι μας, ακόμα και μπελαλίδικα φαγητά σαν το παστίτσιο γίνεται παιχνιδάκι, όμως επειδή ο καιρός ζητά πιάτα χορταστικά μεν, ανάλαφρα δε, υπάρχουν και απλές παρασκευές που, με την βοήθεια της Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, μεταμορφώνονται σε πλουσιοπάροχα πιάτα ό,τι πρέπει για το καθημερινό, ή το ξεχωριστό μας τραπέζι.
Για παράδειγμα, τα γκρατέν φούρνου με λαχανικά σαν το μπρόκολο, τα κολοκυθάκια, ή τις πατάτες που αρέσουν σε όλους, με μια συσκευασία Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ στο πλάι τους, δεν χρειάζονται παρά λίγα απλά υλικά ακόμη, για να μας χαρίσουν ένα πλούσιο, απολαυστικό, αλλά και άκρως καλοκαιρινό γεύμα.
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ