banner
banner
Δροσερή κρέμα μασκαρπόνε με κεράσι

Το καλοκαίρι όλα γίνονται πιο χαλαρά και η ζωή μας θέλουμε να κυλάει περισσότερο έξω, παρά στο σπίτι. Αναζητάμε την απλότητα και την ευκολία στις γευστικές απολαύσεις, χωρίς όμως ν’ απαρνιόμαστε τη δροσιά ενός σπιτικού, καλοκαιρινού γλυκού, που θέλουμε να βρίσκεται στο ψυγείο μας.

Καθόλου δύσκολο! Αρκεί μια μικρή οργάνωση με «έξυπνα» υλικά που υπάρχουν στο ντουλάπι μας και μια απλή συνταγή, που δεν θα μας κουράσει. Ένα γλυκό ψυγείου προσφέρεται για κάθε περίσταση, σαν επιδόρπιο μετά το γεύμα ή σαν κέρασμα στην απογευματινή παρέα του καφέ, στην πόλη ή στην εξοχή.

Η Γιώτης μας προσφέρει ένα πολύτιμο χέρι βοήθειας και κάνει απλές τις συνταγές μας, με προϊόντα που μπορούμε να έχουμε πάντα στην κουζίνα, έτοιμα για χρήση. Όπως η Γιώτης Crème, που μετατρέπεται σε αφράτη σαντιγί μέσα σε λίγα λεπτά, ή το αγαπημένο Φρουί Ζελέ Γιώτης, στη γεύση του φρούτου που θέλουμε.

Αυτά τα δυο υλικά χρησιμοποιούμε κι εμείς, για να φτιάξουμε μια εντυπωσιακή κρέμα mascarpone με ζελέ κεράσι: ένα εύκολο γλυκό που, αν δεν έχουμε χρόνο, μπορεί να ετοιμαστεί και τμηματικά. Επιπλέον, προσφέρεται για πειραματισμούς και παραλλαγές με άλλα φρούτα, αλλά και πολλές εκδοχές, όπως τούρτα ή cheesecake σε φόρμα, με μια βάση από Τριμμένο Μπισκότο Γιώτης!

Δροσερή κρέμα mascarpone, με ζελέ και φρέσκα κεράσια

Δροσερή κρέμα mascarpone, με ζελέ και φρέσκα κεράσια

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. τυρί mascarpone
  • 1 συσκευασία Γιώτης Crème
  • 1 συσκευασία Φρουί Ζελέ Γιώτης με γεύση κεράσι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 16-20 φρέσκα κεράσια
  • Φαρδιά διάφανα ποτήρια για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βγάζουμε το mascarpone από το ψυγείο.
  2. Πλένουμε τα κεράσια και, αν θέλουμε, αφαιρούμε προσεκτικά το κουκούτσι αφήνοντάς τα ολόκληρα.
  3. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός την Γιώτης Crème προσθέτοντας 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί, και την αφήνουμε στο ψυγείο.
  4. Αδειάζουμε το mascarpone σε μπολ και το δουλεύουμε με το σύρμα προσθέτοντας 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη, μέχρι να γίνει μια κρέμα λεία και ομοιογενής. Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. από την έτοιμη σαντιγί και ανακατεύουμε το μείγμα καλά με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε προσθέτοντας μια-μια κουταλιά από τη σαντιγί στο μείγμα mascarpone, ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι μέχρι να ενσωματωθεί και ομογενοποιηθεί. Θα χρησιμοποιήσουμε τα 3/4 περίπου από τη σαντιγί που ετοιμάσαμε.
  5. Μοιράζουμε την κρέμα mascarpone στα ποτήρια γεμίζοντάς τα μέχρι τη μέση και αφήνουμε στο ψυγείο.
  6. Ετοιμάζουμε το Φρουί Ζελέ Γιώτης και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι ν’ αρχίσει πολύ ελαφρά να πήζει. Μοιράζουμε τότε το ζελέ στα ποτήρια επάνω στην κρέμα και τοποθετούμε μέσα από ένα-δυο ολόκληρα κεράσια.
  7. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον πριν το σερβίρισμα.
  8. Εναλλακτικά, μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στο ζελέ κομμένα κεράσια (πριν το αδειάσουμε στα ποτήρια) και να γαρνίρουμε με μια ροζέτα από τη σαντιγί που περίσσεψε.