Τα highlights της τελετής απονομής των βραβείων OSCAR® 2019

Παρακολουθήσαμε ζωντανά από την COSMOTE TV την 91η Τελετή Απονομής των OSCAR και σημειώνουμε όλα όσα ξεχωρίσαμε.

Τα highlights της τελετής απονομής των βραβείων OSCAR® 2019

Η ώρα έδειχνε 23.00 όταν το COSMOTE CINEMA 1HD έμπαινε και επίσημα στους φετινούς ρυθμούς των OSCAR με την σπέσιαλ εκπομπή OSCARS' NIGHT. Έτσι κι εμείς που συντονιστήκαμε να παρακολουθήσουμε τις προβλέψεις του Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλου και των καλεσμένων του, αλλά και τις πρώτες συνδέσεις με το κόκκινο χαλί του Dolby Theater, όπου ο απεσταλμένος της COSMOTE TV, o ολόλευκα ντυμένος Γιώργος Σατσίδης ετοιμαζόταν για τις πρώτες δηλώσεις των σταρ. Μεταφέροντάς μας παράλληλα τη λάμψη του διασημότερου χαλιού του Χόλιγουντ, αλλά και όλο το χάος που δημιουργείται μόλις αρχίσουν να πατούν σε αυτό οι πρώτοι celebrities, ο Γιώργος Σατσίδης συνομίλησε σε live σύνδεση με μεγάλα ονόματα όπως ο λάτρης της Ελλάδας Γουίλεμ Νταφόε και η φαινομενικά σίγουρη για τη νίκη της Γκλεν Κλόουζ, ενώ χάρη στη θέση του δίπλα στους ισπανόφωνους δημοσιογράφους κατάφερε να «κλέψει» λίγες από τις δηλώσεις του Αλφόνσο Κουαρόν, της Γιαλίτζα Απαρίσιο («Ρόμα») και του Χαβιέ Μπαρδέμ.

Από τους πρώτους που πέρασαν από το μικρόφωνο της COSMOTE TV ήταν ο Μιχάλης Παλαιοδήμος, ο Έλληνας διευθυντής φωτογραφίας του υποψήφιου για Όσκαρ μικρού μήκους βρετανικού ντοκιμαντέρ «Black Sheep» αλλά και ο Γιώργος Μαυροψαρίδης, ο υποψήφιος για OSCAR μοντέρ της «Ευνοούμενης» που μίλησε για τις ευκαιρίες που πρέπει να δημιουργηθούν στη χώρα μας ώστε να κρατήσουν τους νέους ταλαντούχους δημιουργούς εντός συνόρων αλλά και για την κινηματογραφική ιδιοφυία του Γιώργου Λάνθιμου.

Τα highlights της τελετής απονομής των βραβείων OSCAR® 2019 - εικόνα 1

Ο Μαυροψαρίδης και η επίσης υποψήφια για Όσκαρ ενδυματολόγος Σάντι Πάουελ ήταν οι μόνοι από τους συντελεστές της «Ευνοούμενης» που μίλησαν στην COSMOTE TV, καθώς ο Λάνθιμος λόγω πένθους επέλεξε να μην μιλήσει σε κανένα τηλεοπτικό κανάλι, ενώ οι πρωταγωνίστριές του αρκέστηκαν σε ένα χαιρετισμό από μακριά. Και ενώ η ώρα πλησίαζε προς την έναρξη της απονομής, ο Γιώργος Σατσίδης πήρε θέση πλάι στην Χριστίνα Μπίθα για τον live σχολιασμό στο COSMOTE CINEMA 1HD, ενώ ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος μαζί με τον Λουκά Κατσίκα παρέμειναν στο στούντιο της COSMOTE TV και ανέλαβαν τον σχολιασμό κατά τη διάρκεια των διαφημίσεων.

40.000 τριαντάφυλλα, 50 και κάτι παρουσιαστές και μηδέν οικοδεσπότες ήταν τα νούμερα της 91ης τελετής απονομής η οποία ξεκίνησε στις 03.00 ακριβώς (ώρα Ελλάδας) χωρίς να καταφέρει να εντυπωσιάσει, διαγράφοντας τελικά μια φλατ πορεία διάρκειας 3 ωρών και 15 λεπτών. Το πρώτο «καλωσόρισμα» ήρθε από τους Queen που μαζί με τον Άνταμ Λάμπερτ αντικατέστησαν τον καθιερωμένο μονόλογο του απόντα οικοδεσπότη ερμηνεύοντας live τα «We will rock you» και «We are the champions» -κι αν οι σταρ των πρώτων σειρών ρόκαραν με την ψυχή τους κάτω από τη σκηνή, χρειάστηκε να περάσει αρκετή ώρα για να ξεσηκωθούν ξανά…

Οι Τίνα Φέι, Μάγια Ρούντολφ και Έιμι Πόλερ έδωσαν το πρώτο βραβείο της βραδιάς στην Ρετζίνα Κινγκ (β’ γυναικείου ρόλου) και χάρη στο κωμικό τους ταλέντο απέδειξαν πως η σκηνή τέτοιων event τους ταιριάζει πολύ. Τη θέση τους έδωσαν σε μια σειρά από ντουέτα παρουσιαστών άλλοτε ετερόκλητα (Έλεν Μίρεν-Τζέισον Μομόα), άλλοτε απλώς… πανέμορφα (Τζένιφερ Λόπεζ-Κρις Έβανς) και άλλοτε ξεκαρδιστικά, όπως η Μελίσα ΜακΚαρθι που με ένα φόρεμα γεμάτο με τα… κουνέλια της «Ευνοούμενης» και με κώμη σαν της «Μαίρης της βασίλισσας της Σκωτίας» παρουσίασε το OSCAR κοστουμιών μαζί με τον Μπράιαν Ταϊρί Χένρι («Atlanta»).

Στη σχετικά συντηρητική ροή της βραδιάς, έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι η Σερένα Γουίλιαμς και η Κουίν Λατίφα επιλέχθηκαν να παρουσιάσουν τις ταινίες «Ένα Αστέρι Γεννιέται» και «Ευνοούμενη» αντίστοιχα, την ώρα που η «Παρείσφρηση» και το «Bohemian Rhapsody» παρουσιάστηκαν αντίστοιχα από την Μπάρμπρα Στράιζαντ και το reunion του Μάικλ Μάιερς με τον Ντάνα Κάρβεϊ από τον «Απίθανο Κόσμο του Γουέιν» που δικαίως ενθουσίασαν το κοινό. Στις πιο θετικές εκπλήξεις περιλαμβάνεται και η live ερμηνεία της Μπέτι Μίντλερ στο «The place where lost things go» από το «Η Μαίρη Πόπινς Επιστρέφει», η οποία όμως…ξεχάστηκε λίγο αργότερα, όταν ανέβηκαν στη σκηνή οι σαρωτικοί Lady Gaga και Μπράντλεϊ Κούπερ, κάνοντας την ερμηνεία του βραβευμένου εν τέλει με OSCAR τραγουδιού «Shallow» την κορυφαία στιγμή της τελετής η οποία κέρδισε και το μεγαλύτερο χειροκρότημα.

Τι έγινε όμως με τους νικητές και μεγάλους πρωταγωνιστές της βραδιάς; Παρακολουθήσαμε τον Αλφόνσο Κουαρόν να παραλαμβάνει τρία OSCAR για το «Ρόμα», όσα πήρε τελικά και το «Black Panther». Είδαμε τον Σάμιουελ Τζάκσον να δίνει ενθουσιασμένος το OSCAR καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου στον χειμαρρώδη Σπάικ Λι, ο οποίος ξεσήκωσε το κοινό προτρέποντάς τους να «κάνουν το σωστό» στις επερχόμενες εκλογές. Ακούσαμε τον Ράμι Μάλεκ στον πιο πολιτικό ευχαριστήριο λόγο της βραδιάς, παραλαμβάνοντας το OSCAR α’ αντρικού ρόλου για το «Bohemian Rhapsody» που σημείωσε συνολικά 4 νίκες.

Ενθουσιαστήκαμε με την βράβευση της Ολίβια Κόλμαν (OSCAR α’ γυναικείου ρόλου, το μοναδικό βραβείο για την δεκαπλά υποψήφια «Ευνοούμενη») η οποία γεμάτη συγκίνηση ευχαρίστησε πρώτα-πρώτα τον επίσης συγκινημένο Γιώργο Λάνθιμο σε έναν ειλικρινή και γεμάτο ενθουσιασμό λόγο ο οποίος έκλεισε με την ίδια να στέλνει φιλιά στη Lady Gaga. Και τέλος, είδαμε το «Πράσινο Βιβλίο» να αποσπά τρία OSCAR, ανάμεσά τους και αυτό της καλύτερης ταινίας. Ποιος τελικά έμεινε δυσαρεστημένος; Ίσως μόνο η Γκλεν Κλόουζ που περίμενε πώς και πώς το OSCAR που τελικά πήγε στην Ολίβια Κόλμαν, αλλά και ο Σπάικ Λι, ο οποίος την ώρα που η Τζούλια Ρόμπερτς απέμεινε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο «Πράσινο Βιβλίο», εκείνος προσπάθησε να αποχωρήσει αγανακτισμένος από την αίθουσα, πλάνο που βέβαια δεν είδαμε ποτέ. Το περίφημο κόκκινο χαλί μετρά άλλωστε γύρω στα 300 μέτρα, οπότε γιατί να μην κρύψουμε και κάτι κάτω από αυτό;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.