Σε ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια του Ρεθύμνου, ένα βενετσιάνικο αρχοντικό του 15ου αιώνα στην καρδιά της Παλιάς Πόλης, το «Veneto Hotel & Restaurant» έχει γράψει ξενοδοχειακή και γαστρονομική ιστορία. Φέτος το ατμοσφαιρικό εστιατόριο, που βγάζει τραπέζια στην εσωτερική αυλή με τις καμάρες και τη ρομαντική αύρα εποχής, υποδέχεται ανανεωμένο την καλοκαιρινή σεζόν. Ο βραβευμένος σεφ Νικόλας Σταυρακάκης επιμελείται ένα ευφάνταστο μενού κρητικής κι ελληνικής κουζίνας με έμφαση στα ξεχωριστά προϊόντα της Μεγαλονήσου.
Οι επιλογές περιλαμβάνουν νέα αλλά και διαχρονικά αγαπημένα πιάτα του εστιατορίου, όπως απάκι με ανθόγαλο και Βισάντο, λιαστό χταπόδι με χούμους φάβας και πετιμέζι, ταμπουλέ φακής με σταφίδες και μους ξινομυζήθρας, ραβιόλες με σφακιανά άγρια χόρτα, νιόκι γραβιέρας με βοδινή ουρά, αρνάκι αμπελουργού σε αμπελόφυλλα, καλαμάρι γεμιστό με πικάντικη γραβιέρα και λαχανικά, cheesecake με φρέσκια φράουλα και ξινομυζήθρα.
TIP Το εστιατόριο είναι πιστοποιημένο από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Κρήτης με το σήμα ποιότητας Cretan Cuisine, ενώ ιδιαίτερη μνεία αξίζει στη βραβευμένη –με χρυσή διάκριση από τη Vinetum– λίστα κρασιών της Αργυρώς Πετράκη.
Επιμενίδου 2-4, Ρέθυμνο, 2831056634, www.veneto.gr, Veneto Hotel & Restaurant Rethymno Crete