Άδολο

Η μοντέρνα όψη της θάλασσας


Το ανάλαφρα κομψό βόρειο τέκνο της οικογένειας των «Ψαράδων» και του «Barba Lazaros» έχει την ελληνικότητα και την αγάπη για τη θάλασσα στο... DNA του. Ζωγραφίζοντας με εκφραστικά χρώματα, αρώματα και υφές στον καμβά της ψαροφαγίας, κι έχοντας για συνοδό μια λίστα κρασιών που φτάνει τις 100 ετικέτες και ισάριθμα αποστάγματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, το μενού του Βασίλη Τσατσάκη είναι γεμάτο πρωτότυπες ιδέες.

Για τα tartar, τα ceviche και τα tiradito του, ο ταλαντούχος σεφ αντί για wasabi προτιμά φύκια Γραμβούσας και κρίταμα και αντί για jalapenos ντόπιες καυτερές πιπεριές. Φτιάχνει έναν «άλλο» ντάκο με ψητό καλαμάρι και, παίζοντας με την ιδέα του λαχματζούν, ένα «λαχματούν», μια ροδίτικη λαδόπιτα δηλαδή κεντημένη με κιμά τόνου, φρέσκια ντομάτα, κρεμμύδι και καλαθάκι Λήμνου. Όσο για τη συνέχεια, προτείνει κριθαρότο με σουπιές με το μελάνι τους με σπανάκι, ντοματίνια και πούδρα από αβγοτάραχο, μυρωδάτη πεσκανδρίτσα φρικασέ και άλλα πολλά.

TIP Μην παραλείψετε μια βόλτα μέχρι την εντυπωσιακή χτιστή ψαριέρα δίπλα στο μπαρ – για μια έξτρα δόση ατόφιας θάλασσας.

Ελαιών & Εχίνου 1, Νέα Κηφισιά, 2106205015, ΑΔΟΛΟ Εστιατόριο

Ο χάρτης

Ελαιών & Εχίνου 1, Ν. Κηφισιά

Τηλ. 2106205015

Site: http://www.adolo-restaurant.gr

Facebook: https://www.facebook.com/adoloresto/photos/a.576087682783713/589683544757460/?type=1&theater


Τα εστιατόρια