Kάθεσαι στη βεράντα του, στην κορυφή ενός από τα πιο όμορφα boutique hotels του κέντρου, εκεί όπου η παλιά Αθήνα συναντά τη σύγχρονη και το hype τη νοσταλγία, ενώ η Ακρόπολη, με τα πλακιώτικα στενάκια απλωμένα στα πόδια της, μοιάζει να σου κλείνει το μάτι. Στο «Zillers», το οποίο απέσπασε και φέτος Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, τα πιάτα της Κωνσταντίνας Φάκλαρη, πατώντας στη θαλπωρή της παράδοσης, πλούσια σε γεύση και ταυτόχρονα φινετσάτα, εκφράζουν πολύ γλαφυρά τη φιλική πλευρά του γκουρμέ.
Είναι πολλά εκείνα που αξίζει να δοκιμάσεις: από την πίτα σχάρας με αρωματικά χόρτα και πρόβειο γιαούρτι και τους διαφορετικούς γίγαντες Πρεσπών με αβγοτάραχο και λάιμ μέχρι τα ραβιόλι καπνιστής φέτας με μπούτι χωριάτικου κοτόπουλου και φρέσκια ρίγανη και το κουνέλι στιφάδο με πουρέ καρότου και σκορδαλιά καρυδιού. Συνόδευσέ τα είτε με τα πολύ ωραία κοκτέιλ του Γιάννη Σαμαρά, του Γιώργου Σαρμαντά και της Χρυσάνθης Μπίζιου, που περνούν από μοντέρνο φίλτρο τα classics, είτε με κάποια από τις προτάσεις της λίστας κρασιών.
Η τελευταία αποτυπώνει διαφορετικά στιλ και τερουάρ του ελληνικού αμπελώνα μέσα από καθημερινές και πιο «μεγάλες» ετικέτες, δίνοντας αρκετές επιλογές με το ποτήρι, κι ετοιμάζει το πρώτο της θεματικό αφιέρωμα στο Ασύρτικο – θα διαρκέσει από την άνοιξη μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και θα φωτίσει ένα σταφύλι-αιχμή του δόρατος του ελληνικού αμπελώνα.
TIP Τα γλυκά είναι δυνατό φινάλε. Ιδίως εκείνη η μπάρα σοκολάτας Valrhona, που παίρνει άλλη διάσταση έχοντας δίπλα της ένα αρωματικό παγωτό θυμάρι-λεμόνι.
Ξεν. «The Zillers», Μητροπόλεως 54, κέντρο, 2103222277, www.thezillersathenshotel.com, The Zillers Athens Boutique Hotel
(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
Τηλ. 2103222277
Site: https://thezillersathenshotel.com/
Facebook: https://www.facebook.com/TheZillersAthens/