Ασβεστόλακος

Το πρώτο μαρουσιώτικο κουτούκι


Τον «Ασβεστόλακο» τον έφτιαξε ο Σπύρος Ιωαννίδης το 1948 στο υπόγειο του πεθερού του. Σήμερα, μπροστά από το πέτρινο κτίριο τα τραπεζάκια στρώνονται στον πλακόστρωτο πεζόδρομο, το πράσινο περισσεύει, ενώ απέναντι ένα νεοκλασικό μοιάζει σαν να έχει διακτινιστεί από την παλιά Πλάκα… Στα χέρια της τρίτης γενιάς πλέον, η κουζίνα εκσυγχρονίζει τεχνικά τις ελληνικές παραδοσιακές συνταγές, με πιάτα όπως γύρος από κόκορα, λαχματζούν με καυτερό σουτζούκι, κιμά μοσχαρίσιο και σος παντζαριού, φάβα με σύγκλινο Μάνης, καπνιστή πάπρικα και λάδι τρούφας.

Πέντε κυρίως πιάτα –ανάμεσά τους «κανελόνι» από ψαρονέφρι γεμιστό με ρόκα, παρμεζάνα και λάδι τρούφας, κρητικό κοτόπουλο γεμιστό με απάκι, γραβιέρα Κρήτης και πέστο από σταμναγκάθι, μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα από το Ρέθυμνο σιτεμένη 25 μέρες– και άλλα πέντε που εναλλάσσονται –τον Ιούλιο, ας πούμε, σερβίρουν ένα απίστευτα ζουμερό κοντοσούβλι μαριναρισμένο σε 14 συστατικά και τυλιγμένο σε μπόλια– συμπληρώνουν το μενού. Λουκουμάδες κερασμένοι, σοκολατόπιτα, πορτοκαλόπιτα κ.ά. στα επιδόρπια. Kάθε Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο έχου​ν​ live μουσική.

Βασ. Σοφίας & Κοιμήσεως Θεοτόκου 4, Μαρούσι, 2108025298, http://asvestolakos.gr

Ο χάρτης

Βασ. Σοφίας & Κοιμ. Θεοτόκου 4, Μαρούσι

Τηλ. 2108025298

Site: www.asvestolakos.gr

Facebook: https://www.facebook.com/asvestolakos1948/?locale=el_GR


Τα εστιατόρια