Villa Grigio 46

Wine bar αλά ιταλικά


Tο καινούργιο ιταλικό στέκι της πόλης λέγεται «Villa Grigio 46» βρίσκεται στο Παλαιό Φάληρο και είναι αδελφάκι του εστιατορίου «Da Bruno». Πρόκειται για ένα aperitivi e vino bar μέσα σε έναν έξοχο, καταπράσινο, ανθισμένο και δροσερό κήπο, περίκλειστο από ψηλά δέντρα, με διάσπαρτα τραπεζάκια που φτιάχνουν γωνιές για χαλάρωση αλλά και με τεχνολογικές ευκολίες όπως το wi-fi και οι battery banks σε ολόκληρο το χώρο.

Η σάλα στεγάζεται σε ένα κομψά ανακαινισμένο αστικό κτίσμα του 1930 σε ήσυχες γκρι αποχρώσεις (εξ ου και το όνομα) και αφαιρετικό ύφος, μεγάλη μπάρα, ξύλινο πάτωμα και φωτισμό από θεατρικούς προβολείς. Καφές, aperitivi, μια εξαιρετική wine list (85 ετικέτες επιλεγμένων ιταλικών και ελληνικών κρασιών και με το ποτήρι), πολλές γκράπες, λιμοντσέλο Villa Massa, κοκτέιλ ιταλικής έμπνευσης (Sgroppino, Bicicletta, Svegliato), κλασικά (negroni, aperol spritz, rossini, bellini) αλλά και in house συνταγές όπως Sangria Bianca, Plaza Fontana, Don Corleone κ.λπ. που όλα συνοδεύονται –χωρίς χρέωση– από φινετσάτα ιταλικά fingerfood όπως tramezzini με ντοματίνια και μοτσαρέλα, με προσούτο και μαριναρισμένο αχλάδι, φοκατσίνια με μελάνι σουπιάς κ.ά.

Το brunch κάθε Κυριακή φέρνει την Μπότα στο πιάτο μας, ενώ καθημερινά μουσική από DJ σε funky, jazz και swing ρυθμούς συνοδεύει την ιταλική μας εμπειρία στο μικροσύμπαν αυτού του γοητευτικού κήπου.

Αγίου Αλεξάνδρου 46 & Ναϊάδων, Παλαιό Φάληρο, 2109818959, www.villagrigio46.gr, Facebook: villagrigio

Ο χάρτης

Αγίου Αλεξάνδρου 46 & Ναϊάδων, Παλαιό Φάληρο

Τηλ. 2109812080

Site: http://www.villagrigio46.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/villagrigio/


Τα εστιατόρια