Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως

3

Μία ευκαιρία να γνωρίσει κάποιος και να απολαύσει βιωματικά ένα όχι και τόσο γνωστό πεζογράφημα και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι μία αξιοσημείωτη πρόταση αναβίωσης της λογοτεχνίας στο σανίδι.

Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως

Ένα ακτοπλοϊκό ταξίδι από τον Πειραιά προς τη Νάπολη, κατά τη διάρκεια του οποίου ξετυλίγεται μια άδοξη ερωτική ιστορία, δίνει στον Κώστα Παπακωνσταντίνου την ευκαιρία να συνεχίσει τη δουλειά του –με τη χαρακτηριστική αφηγηματική σφραγίδα– με τη λογοτεχνία. Η ανάλαφρη και χαρίεσσα παράσταση –μικρότερης κλίμακας σε σύγκριση με τις προηγούμενες της ομάδας («Χαλασοχώρηδες», «Μαζώχτρα»)– ζωντανεύει το διήγημα με ανεπιτήδευτη αλλά άκρως εκφραστική υποκριτική ερμηνεία, κυρίως όμως χάρη στην ευκρίνεια και τη ζωντάνια με την οποία μεταδίδει τον πλούσιο σε εικόνες κι αισθήσεις λόγο του Βιζυηνού.

Να μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσει κάποιος και να απολαύσει βιωματικά ένα όχι και τόσο γνωστό πεζογράφημα και, βέβαια, να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι αυτήν την αξιοσημείωτη πρόταση αναβίωσης της λογοτεχνίας στο σανίδι – ιδανική να την παρακολουθήσουν και μαθητές/έφηβοι. Ο θίασος (Ελ. Βλάχος, Χ. Δημητριάδη, Αγγ. Μαρίνου, Κ. Παπακωνσταντίνου) επιδίδεται με ζήλο στο εγχείρημα, ο πιανίστας που συνοδεύει τη δράση προσθέτει αποφασιστικά στην ευφορία που μεταδίδει η παράσταση (Ν. Κολλάρος), το ίδιο και ο φροντισμένος, αν και λιτότατος σκηνικός διάκοσμος (Μ. Καραθάνου).

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ - ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι, 2107282333. Διάρκεια: 80΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως

  • Δραματοποιημένο Διήγημα
  • Διάρκεια: 80 '

Το κατάστρωμα ενός πλοίου γίνεται το σκηνικό για να αναπτυχθεί ένας νεανικός έρωτας και να αποδείξει ότι μπορεί να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια. Στο πλαίσιο του θεσμού «Θέατρο στη Βιβλιοθήκη».

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.