"Διάλεξε τον θάνατό σου, αγάπη μου": Η νουάρ παράσταση μυστηρίου συνεχίζει να συναρπάζει στο Θέατρο "Κάτια Δανδουλάκη"

Το ταλαντούχο δίδυμο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα διασκευάζουν το «Διπλό παιχνίδι» του Ρομπέρ Τομά σε μια καλοπαιγμένη παράσταση ατόφιας ψυχαγωγίας.

Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου

Με επιτυχία συνεχίζεται η παράσταση που παρουσιάζει αυτή τη σεζόν ο θίασος της Κάτιας Δανδουλάκη, ενθουσιάζοντας τους φαν του είδους της νουάρ λογοτεχνίας και όχι μόνο αυτούς. Το έργο στηρίζεται στο "Διπλό παιχνίδι" του μετρ του είδους, Ρομπέρ Τομά, και τη διασκευή όπως και τη σκηνοθεσία υπογράφει το ταλαντούχο δίδυμο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα. Στην υπόθεση παρακολουθούμε μία πάμπλουτη κληρονόμο που επιχειρεί να απαλλαχθεί όσο το δυνατό πιο ανώδυνα από τον σύζυγό της, έναν καταχρεωμένο από τον τζόγο νεαρό άνδρα, ο οποίος εκτός του προικοθηρικού του χαρακτήρα, σχεδιάζει να τη δολοφονήσει.

Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου

Φυσικά, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται κι έτσι ο θεατής αποζημιώνεται με μία ιστορία με σασπένς, συνεχείς ανατροπές και ένα ακόμη πιο αναπάντεχο φινάλε που αιφνιδιάζει ακόμη και τους πιο υποψιασμένους. Το σκηνοθετικό δίδυμο έχει υπογράψει μία καλοκουρδισμένη παράσταση, που αποτυπώνει με ένταση, σωστό συγχρονισμό και αμείωτο ρυθμό το παιχνίδι της αλήθειας και του ψέμματος όπου εμπλέκονται τα πρόσωπα της ιστορίας, τα οποία κρύβουν μυστικές πλευρές ακόμη και όσον αφορά την ταυτότητά τους.

Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου

Αυτούς τους ήρωες ερμηνεύουν πολύ ωραία οι ηθοποιοί του θιάσου, συλλαμβάνοντας τις δραματικές αλλά και τις κωμικές αποχρώσεις που κρύβουν: η Κάτια Δανδουλάκη τη Φρανσουάζ, δηλαδή την πλούσια κληρονόμο που παντρεύτηκε έναν αδίστακτο άνδρα και τώρα πληρώνει το κόστος της επιλογής της. Ο Γιώργος Γεροντιδάκης τον διπλό ρόλο του Πολ, συζύγου της Φρανσουάζ,  και του δίδυμου αδερφού του, Μπερνάρ, που εμφανίζεται ως "από μηχανής θεός" να τη βοηθήσει στο πολυπόθητο διαζύγιο. Η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, τον ρόλο-κλειδί της Αντέλ, της οικονόμου του σπιτιού, η Κοραλία Καράντη, την κωμική Βαρόνη Σαρντονί, ερωμένη του Πολ, και ο Πάνος Σταθακόπουλος, τον "βλάκα" Υποδιευθυντή της Αστυνομίας, που επισκέπτεται τακτικά την έπαυλη για να διερευνήσει μια μυστηριώδη παρουσία που στοιχειώνει τη Φρανσουάζ.

Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου

Μαζί με τις ωραίες ερμηνείες και τη σπιντάτη σκηνοθεσία, τα καλαίσθητα σκηνικά της Αθανασίας Σμαραγδή και κοστούμια της Έβελιν Σιούπη, που αποτυπώνουν  εύστοχα την ευμάρεια της έπαυλης όπου κινούνται τα πρόσωπα, και οι φωτισμοί του Αλέκου Αναστασίου, που ενισχύουν τη μυστηριώδη ατμόσφαιρα, ολοκληρώνουν το πολύ καλό αποτέλεσμα της feelgood παράστασης.

Περισσότερες πληροφορίες

Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Διασκευή του νουάρ μυστηρίου «Το διπλό παιχνίδι» του Ρομπέρ Τομά. Η Φρανσουάζ Κορμπάν, ζάπλουτη κληρονόμος, ζει στην βίλα της μαζί με τον νεότερο σύζυγό της Πολ και την αφοσιωμένη οικονόμο της Αντέλ. Τα χρέη του Πολ στα χαρτιά και η πίεση που ασκεί στη Φρανσουάζ για την αποπληρωμή τους κορυφώνουν ακραία την ένταση και την τριβή στην σχέση του ζευγαριού. Η ατμόσφαιρα βαραίνει όταν νυχτερινοί θόρυβοι ταράζουν την ηρεμία της βίλας – θόρυβοι μιας παρουσίας που ούτε ο ίδιος ο αστυνομικός διευθυντής δεν μπορεί να εξηγήσει. Η ξαφνική επίσκεψη της Βαρόνης Σαρντονί και αυτά που έχει να πει, μπερδεύουν ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

42 θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζονται μετά το Πάσχα

Σημαντικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, η ελληνική δραματουργία σε πολλές διαφορετικές εκφάνσεις, ερευνητικό θέατρο, δικαστικό δράμα και μυστήριο, θέατρο έξω από το θέατρο και ιστορίες αληθινών προσώπων που ενέπνευσαν θεατρικά έργα. Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στο σύνολο των θεατρικών παραστάσεων που συνεχίζονται μετά το Πάσχα, δίνοντάς μας μια ακόμα ευκαιρία για ανοιξιάτικες εξορμήσεις στη θεατρική Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
10/05/2024

"If I can not dance, I will not be a part of your revolution" δηλώνει η Μαρία Κολιοπούλου στο νέο της έργο

Στο νέο της χορογραφικό έργο μεγάλης κλίμακας, το ιδρυτικό μέλος της ομάδας Πρόσχημα συμπράττει με ερμηνεύτριες διαφορετικών ηλικιών και ικανοτήτων αναζητώντας την βαθιά απόλαυση της στιγμής.

"The last lunch" σερβίρει το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στην Ελλάδα

Το Theatre of the No, μετά την επιτυχία της παράστασης "Περιμένοντας τον Γκοντό", παρουσιάζει τη μουσική κωμωδία του Γιόελ Γούλφχαρτ σε σκηνοθεσία του Μάνου Τσότρα.

"Ηλικία και διακρίσεις" είναι το νέο θέμα του κύκλου συζητήσεων του Εθνικού

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που πυροδοτεί τον διάλογο για φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, έρχεται μία νέα συζήτηση με ελεύθερη είσοδο, όπου θα μιλήσουν μεταξύ άλλων η Μαριάννα Κάλμπαρη, η Αλίκη Αλεξανδράκη και ο Θέμης Πάνου.

To 3ο Φεστιβάλ σύγχρονου καλλιτεχνικού καμπαρέ έρχεται στο Red Jasper Cabaret Thatre

Το φεστιβάλ της καμπαρέ θεατρικής σκηνής της Κυψέλης είναι και πάλι εδώ για να προσφέρει στο κοινό δέκα ημέρες με παραστάσεις θεάτρου, χορού, cabaret acts, music performances, aerial acrobatics, drag performances και πολλά ακόμη.

"Τότε, τώρα, πάντα": Πότε ξεκινά η νέα επιθεώρηση από τον Σταμάτη Φασουλή στο Θέατρο Άλσος

Ο μετρ του είδους θα ξεκαλοκαιριάσει στο Θέατρο Άλσος με νέα επιθεώρηση και ταλαντούχους συνεργάτες.

"The philanthropist": Οι Dirty Granny Tales επιστρέφουν με τη νέα τους παράσταση

Το Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" υποδέχεται ξανά το μουσικοθεατρικό σχήμα που αφηγείται σκοτεινά παραμύθια χρησιμοποιώντας μουσική, χορό, κουκλοθέατρο και animation.