"Τα πήρες όλα κι έφυγες": Ο Γιάννης Τσορτέκης μεταμορφώνεται στον Στράτο Διονυσίου

Η μυθιστορηματική ζωή του Στράτου Διονυσίου ζωντανεύει σε μια μεγάλη παραγωγή στο Παλλάς, με τα παιδιά του μεγάλου ερμηνευτή και τον Θανάση Πολυκανδριώτη στο μπουζούκι της ζωντανής ορχήστρας.

Στράτος_Διονυσίου_Τα_πήρες_όλα_ και_έφυγες Πάτροκλος Σκαφίδας©

Στο δεύτερο μισό της νέας σεζόν 2024-25 θα δούμε στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς για πρώτη φορά μια θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από τη μυθιστορηματική και δαιδαλώδη ζωή του Στράτου Διονυσίου. Ο Γιάννης Τσορτέκης θα ερμηνεύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση με τίτλο "Τα πήρες όλα κι έφυγες – Η ζωή του Στράτου Διονυσίου", στην οποία μάλιστα θα τραγουδήσουν ζωντανά τα παιδιά του μεγάλου Έλληνα ερμηνευτή Άγγελος, Διαμαντής και Στέλιος Διονυσίου. Ο ταλαντούχος σκηνοθέτης Βασίλης Μαυρογεωγίου θα ενορχηστρώσει τον πολυμελή θίασο, στον οποίο συμμετέχουν επίσης οι Μαρία Κεχαγιόγλου, Γιάννης Νταλιάνης, Μιχάλης Αλικάκoς, Χρύσα Κλούβα, Δημήτρης Μαχαίρας και δεκαπέντε ακόμη ηθοποιοί. 

Στράτος Διονυσίου Τα πήρες όλα και έφυγες
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Πρόκειται για μια παράσταση-κατάδυση στις πιο εμβληματικές στιγμές της πορείας του ως τραγουδιστή, γεμίζοντας ασφυκτικά τα κέντρα όπου εμφανιζόταν, αλλά και της ζωής του. Θα ακούσουμε επίσης τα ωραιότερα λαϊκά τραγούδια του, εμβληματικά ζεϊμπέκικα, με τον Θανάση Πολυκανδριώτη σολίστ στο μπουζούκι της ζωντανής ορχήστρας. Τη δραματουργική επεξεργασία του κειμένου υπογράφει ο Κωνσταντίνος Σαμαράς. Τα σκηνικά είναι του Γιώργου Γαβαλά και τα κοστούμια της Αλεξίας Θεοδωράκη.

Τα πήρες όλα και έφυγες – Η ζωή του Στράτου Διονυσίου

Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις 12 Μαρτίου.

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τα πήρες όλα κι έφυγες – Η ζωή του Στράτου Διονυσίου

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 140 '

Παράσταση-αφιέρωμα στον μεγάλο Θεσσαλονικιό λαϊκό τραγουδιστή Στράτο Διονυσίου, με τα ωραιότερα λαϊκά τραγούδια του σε ζωντανή εκτέλεση, όπως τα «Πήγαινέ με όπου θέλεις ταξιτζή», «Πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή», «Ο Σαλονικιός», «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου», «Άκου ρε φίλε» κ.ά., που ζωντανεύει τη μυθιστορηματική ζωή του. Με την αυθεντική φωνή και τη δωρική παρουσία του κυριάρχησε στις νυχτερινές πίστες τις δεκαετίες του ‘60, του '70 και του '80, ξεχωρίζοντας με τα ανεπανάληπτα τραγούδια του που παραμένουν διαχρονικά.

Παλλάς

Βουκουρεστίου 5 (City Link)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Cleansed": Ένα από τα θεατρικά talks of the town της φετινής σεζόν

Άνοιξε η προπώληση για τον Μάρτιο – Sold out ο Ιανουάριος, ελάχιστες θέσεις για τον Φεβρουάριο, για την παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/01/2026

O Θανάσης Σαμαράς κυκλοφορεί 'Ελεύθερος' στο Θέατρο Noūs

Ακολουθεί το δρομολόγιο για Κυψέλη και για 5 παραστάσεις.

"Ο Αρχιτέκτων" : Τι συμβαίνει όταν ο δημιουργός παγιδεύεται στο ίδιο του το δημιούργημα ;

Η σουρεαλιστική κωμωδία της Φώφης Τρέζου, ανεβαίνει στο Θέατρο 104 για 10 μόνο παραστάσεις.

Για καμπαρέ στη θρυλική 'Μέδουσα' της Πλάκας

Το ιστορικό στέκι της Πλάκας που συνδέθηκε με τον πολυτάλαντο Γιώργο Μαρίνο, επιστρέφει και ξαναβάζει φωτιά στις νύχτες της Αθήνας.

Το "Μπεν και Ίμο" του Μαρκ Ρέιβενχιλ έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ

Το έργο θα ζωντανέψει για 15 παραστάσεις την αληθινή ιστορία της ταραχώδους σχέσης των σπουδαίων μουσικών Μπέντζαμιν Μπρίττεν και Ίμοτζεν Χολστ.

Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ

Το δράμα του Έντουαρντ Άλμπι παραμένει ένα ανελέητο πορτρέτο συζυγικής φθοράς. Η σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια και οι ερμηνείες φωτίζουν τη βία, την τρυφερότητα και τις ψευδαισθήσεις που συγκροτούν αυτό το διαχρονικό έργο. | Powered by Uber

Ο τελευταίος Γιάνκης

Ένα από τα τελευταία έργα του Άρθουρ Μίλλερ, σε μία παράσταση που φωτίζει με χιούμορ και τρυφερότητα τις προκλήσεις και τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος. | Powered by Uber