Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν εγκαινιάζει ένα "Φυτώριο Τέχνης" για μικρούς και μεγάλους θεατρόφιλους

Το πρωτότυπο φυτώριο θεατρικής γνώσης και εκπαίδευσης υποδέχεται τους φίλους του θεάτρου που επιθυμούν να καλλιεργήσουν την αγάπη, τη γνώση και τη σχέση τους με αυτό.

Φυτώριο τέχνης

Το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν εγκαινιάζει κατά τη φετινή θεατρική περίοδο ένα πρωτότυπο φυτώριο θεατρικής γνώσης και εκπαίδευσης που θα υποδεχτεί κάθε ηλικίας φίλους και φίλες του Θεάτρου Τέχνης, οι οποίοι επιθυμούν να καλλιεργήσουν την αγάπη, τη γνώση και τη σχέση τους με το θέατρο. 

Στο νέο "Φυτώριο Τέχνης", οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την συναρπαστική ιστορία και φιλοσοφία του Θεάτρου Τέχνης αλλά και να έρθουν σε ουσιαστική επαφή τόσο με τις παραστάσεις που απαρτίζουν το ρεπερτόριο της φετινής θεατρικής περιόδου όσο και τις θεματικές που θίγονται. Παράλληλα, τα μέλη του "Φυτωρίου" θα διδάσκονται τις βασικές αρχές της υποκριτικής όπως τις κληροδότησε ο Κάρολος Κουν και τις καλλιέργησαν οι νεότερες γενιές μαθητών του. Σημειώνεται ότι το σύνολο του προγραμματισμού θα ανακοινωθεί τέλη Σεπτεμβρίου, στην παρουσίαση προγράμματος.

Φυτώριο τέχνης

Κατά τη διάρκεια της διδακτικής περιόδου, τα μέλη του "Φυτωρίου", πέρα από τους υπεύθυνους καθηγητές τους, θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και με άλλους καθηγητές/τριες της Δραματικής Σχολής αλλά και σταθερούς καλλιτεχνικούς συνεργάτες/ιδες του Θεάτρου Τέχνης. 

Το "Φυτώριο" ξεκινά φέτος με τέσσερα διαφορετικά τμήματα που θα συγκροτηθούν με ηλικιακά κριτήρια.

Φυτώριο Παιδιών ( για παιδιά Γ΄ Δημοτικού- Α΄ Γυμνασίου)

Διδακτική περίοδος: Νοέμβριος-Μάιος 

Μιάμιση ώρα την εβδομάδα, κάθε Σάββατο 10.00-11.30

Τα παιδιά αφού παρακολουθήσουν (με ελεύθερη είσοδο) τις παιδικές/εφηβικές παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης, θα μελετήσουν τα παραμύθια και τους μύθους από τα οποίους είναι εμπνευσμένες οι παραστάσεις ("Η βασίλισσα του χιονιού", "Τα καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα", "Το γεφύρι της Άρτας"). Στη συνέχεια, με την καθοδήγηση των διδασκόντων και των συντελεστών των παραστάσεων, θα δημιουργήσουν και θα "ζωντανέψουν" τη δική τους εκδοχή πάνω σε αυτά. 

Υπεύθυνος τμήματος: Κωνσταντίνος Ευστρατίου

Εγγραφή 30 ευρώ- Δίδακτρα: 60 ευρώ/ μήνα 

Φυτώριο Εφήβων (για εφήβους Α΄ Γυμνασίου - Β΄ Λυκείου)

Διδακτική περίοδος: Νοέμβριος-Μάιος

Δύο ώρες την εβδομάδα, κάθε Σάββατο 12.00-14.00

Το φετινό εργαστήριο έρχεται σε συνέχεια του πολύ επιτυχημένου εργαστηρίου για εφήβους "Διέξοδος στην Τέχνη", που πραγματοποιήθηκε κατά το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και που είχε στόχο να κεντρίσει το ενδιαφέρον των εφήβων για τον κόσμο του θεάτρου θίγοντας θέματα που τους απασχολούν σήμερα μέσα από μεγάλα έργα και συγγραφείς. Τη φετινή χρονιά, η  δράση επικεντρώνεται στα κείμενα, τις θεματικές και τους συγγραφείς της φετινής θεατρικής περιόδου του Θεάτρου Τέχνης, όπως παρουσιάζονται μέσα από τις παραστάσεις που θα παρακολουθήσουν (με ελεύθερη είσοδο) τα παιδιά. Παραστάσεις που θα αποτελέσουν τροφή για τη δική τους σκέψη/ ιδέες/ ιστορίες.

Υπεύθυνος τμήματος: Τάσος Πυργιέρης 

Εγγραφή 30 ευρώ. Δίδακτρα: 65 ευρώ/μήνα

Φυτώριο Νέων (για νέους 17-24 ετών)

Διδακτική περίοδος: Νοέμβριος-Ιούνιος

Τρεις ώρες την εβδομάδα, κάθε Κυριακή 17.00-20.00

Είναι ένα τμήμα που απευθύνεται σε νέους και νέες που αγαπούν το θέατρο και θέλουν να το γνωρίσουν καλύτερα. Δεν πρόκειται για τμήμα προπαρασκευαστικό της Δραματικής Σχολής αλλά για ένα τμήμα όπου γίνεται εισαγωγή στις βασικές αρχές της υποκριτικής μέσα από ανάλυση- υποκριτική προσέγγιση των κειμένων που ανεβαίνουν φέτος στη Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης. Τα μέλη του τμήματος θα παρακολουθήσουν (με ελεύθερη είσοδο) όλες τις παραστάσεις και θα γνωρίσουν τους συντελεστές τους. Τους τρεις τελευταίους μήνες θα επινοήσουν και θα αφηγηθούν σκηνικά "τις δικές τους" ιστορίες. 

Υπεύθυνοι τμήματος: Θοδωρής Αμπαζής, Γιάννης Καλαβριανός.

Εγγραφή 30 ευρώ- Δίδακτρα: 70 ευρώ/ μήνα 

Φυτώριο Φίλων: (από 24+ ετών)

 

Διδακτική περίοδος: Νοέμβριος-Ιούνιος

Τρεις ώρες την εβδομάδα, κάθε Κυριακή 11.00-14.00 

Πρόκειται για ένα τμήμα που απευθύνεται σε θεατές άνω των 24 ετών που επιθυμούν να έρθουν σε ουσιαστικότερη επαφή με το θέατρο και να δοκιμάσουν να ανέβουν στη σκηνή, χωρίς να επιθυμούν να γίνουν επαγγελματίες καλλιτέχνες. Τα μέλη του τμήματος παρακολουθούν (με ελεύθερη είσοδο) όλες τις παραστάσεις και γνωρίζουν από κοντά τους καλλιτεχνικούς συντελεστές τους, συζητούν μαζί τους και μαθαίνουν για τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν. Παράλληλα διδάσκονται τις βασικές αρχές της Υποκριτικής μέσα από σκηνές των έργων της φετινής θεατρικής περιόδου. 

Υπεύθυνος τμήματος: Δημήτρης Δεγαΐτης. 

Εγγραφή 30 ευρώ- Δίδακτρα: 75 ευρώ/ μήνα

Οι αιτήσεις-εγγραφές για όλες τις ομάδες του Φυτωρίου, ξεκινούν 10 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν έως τις 10 Οκτωβρίου. Τα τμήματα θα είναι ολιγομελή. Για την εγγραφή στα τμήματα "Παιδιών" και "Εφήβων" θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Στα τμήματα "Νέων" και "Φίλων", σε περίπτωση μεγάλου αριθμού ενδιαφερομένων, θα γίνει επιλογή από τους διδάσκοντες/ουσες μέσα από σύντομες συνεντεύξεις. Στόχος είναι να συγκροτηθούν ομάδες ανθρώπων που έχουν κοινή επιθυμία να συνεργαστούν με δημιουργικό και γόνιμο τρόπο κατά τη διάρκεια της χρονιάς. 

Επιπλέον, η Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης θα δέχεται αιτήσεις για τις εισαγωγικές εξετάσεις στο Α΄ έτος μέχρι και τις 8 Σεπτεμβρίου. Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά στο site του Θέατρου Τέχνης: www.theatro-technis.gr 

Στη Δραματική Σχολή που κλείνει 82 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, το μάθημα της υποκριτικής διδάσκουν φέτος οι (αλφαβητικά): Μυρτώ Αλικάκη, Κάτια Γέρου, Δημήτρης Δεγαΐτης, Μαριάννα Κάλμπαρη, Δημήτρης Καραντζάς, Λυδία Κονιόρδου, Φώτης Μακρής, Λουκία Μιχαλοπούλου, Περικλής Μουστάκης,  Μαρία Πρωτόπαππα, Κωνσταντίνα Τάκαλου. 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3603941 και 210 3222760 (Δευτέρα-Παρασκευή, 12.00 -18.00)

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Γιώργης Κοντοπόδης: "Προσεγγίζω το μεγαλείο του Γιαννούλη Χαλεπά κάθε μέρα"

Λίγο πριν μεταμορφωθεί στον Γιαννούλη Χαλεπά, o ηθοποιός συνομιλεί μαζί μας για τη δημιουργική διαδικασία του απαιτητικού μονολόγου του ενσαρκώνοντας τον Έλληνα γλύπτη, για τη νέα του παράσταση που μας συστήνει ένα άπαιχτο έργο του Νιλ Σάιμον, για τη μοναξιά αλλά και για την αναζήτηση του παραδείσου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΣΟΥΜΗ
01/10/2023

Complicité: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη θρυλική θεατρική ομάδα που έρχεται στη Στέγη

Η βρετανική ομάδα με το γαλλικό όνομα που επινόησε το… θέατρο της επινόησης, ο σκηνοθέτης Σάιμον ΜακΜπέρνι και η τελευταία τους παράσταση, "Οδήγησε το αλέτρι σου πάνω από τα οστά των νεκρών", που θα παρουσιαστεί στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

Οι νέες παραστάσεις που περιμένουμε τη σεζόν 2023-24

Τσέχοφ, Σαίξπηρ, μα και σύγχρονες ελληνικές και ξένες φωνές, κινηματογραφικές επιτυχίες και φιλόδοξες διεθνείς αφίξεις: Χαρτογραφήσαμε τη φετινή χρονιά με τις 115 πρεμιέρες νέων παραγωγών.

"Human Requiem in Eleusis": Οι Jochen Sandig και Sasha Waltz μιλούν για την παράσταση-ύμνο στη θνητότητά μας

Με αφορμή την πολυταξιδεμένη παράσταση που βρήκε το "σπίτι" της στην Ελευσίνα και παρουσιάζεται σε νέα εκδοχή εμποτισμένη με τους μύθους των Ελευσινίων Μυστηρίων, συζητήσαμε με τους δύο σημαίνοντες Γερμανούς καλλιτέχνες για τη δημιουργία της, την επιστροφή στις ρίζες μας και την 30ετή κοινή πορεία τους.

Η "Φρίντα Κάλο, με σπασμένα φτερά" ξαναζωντανεύει στο Μπάγκειον από την Θεατρική Ομάδα 2510

Πρεμιέρα στο Μπάγκειον κάνει ξανά η παράσταση του Ανδρέα Ζαφείρη, ξεδιπλώνοντας σιγά-σιγά το κουβάρι της ζωής της Μεξικάνας ζωγράφου.

Το Circo Orfei Experience υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία για όλους

Το μεγάλο Ιταλικό τσίρκο, μετά την πολύ επιτυχημένη περιοδεία του στην Ευρώπη, έρχεται στο Παλαιό Φάληρο.

Αλεξία Καλτσίκη, Φιντέλ Ταλαμπούκα, πώς επιδρά στην ψυχή μας η βία;

Μια ανάσα από την πρεμιέρα του "Σπιτιού" του Δημήτρη Καραντζά στη Στέγη, οι δύο πρωταγωνιστές της παράστασης μιλούν στο "α" για τις ρουτίνες μας, τις δυσκολίες των προβών και το κατά πόσο ζούμε σε μια πραγματικότητα διαμεσολαβημένη.