Στάση Μετρό Ομόνοια: Το ιστορικό "Θέατρο Άλφα Ληναίος-Φωτίου" περνάει με επιτυχία στη νέα εποχή

Το ιστορικό θέατρο Άλφα Ληναίος-Φωτίου έκλεισε 50 χρόνια ζωής από την αρχή της λειτουργίας του, το 1971, κι από το 2021 μπήκε σε νέα πορεία, αφ’ ότου οι ιδρυτές του, οι σπουδαίοι καλλιτέχνες Στέφανος Ληναίος και Έλλη Φωτίου, έδωσαν τη σκυτάλη του στον Τάσο Ιορδανίδη και τη Θάλεια Ματίκα.

Θέατρο Άλφα

Το ιστορικό θέατρο Άλφα Ληναίος-Φωτίου έκλεισε 50 χρόνια ζωής από την αρχή της λειτουργίας του, το 1971, κι από το 2021 μπήκε σε νέα πορεία, αφ’ ότου οι ιδρυτές του, οι σπουδαίοι καλλιτέχνες Στέφανος Ληναίος και  Έλλη Φωτίου, έδωσαν τη σκυτάλη του στον Τάσο Ιορδανίδη και τη Θάλεια Ματίκα, δύο καλλιτέχνες που ήδη έχουν καταξιωθεί, ερμηνεύοντας μεγάλα κοινωνικά έργα με σύγχρονους προβληματισμούς.

Επιθυμία τους, αναλαμβάνοντας τη λειτουργία του ιστορικού θεάτρου, είναι να συνεχίσουν την ιστορία του και να το ολοκληρώσουν ως ένα καλλιτεχνικό πυρήνα βασισμένο στις αιώνιες ανθρώπινες αξίες, προσαρμοσμένο στο σήμερα και το αύριο, σύμφωνα και με τις προσωπικές τους αναζητήσεις.

Περισσότερα στο Αφιέρωμα Μετρόραμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Studio new star art cinema: Αυτές είναι οι τελευταίες παραστάσεις της θεατρικής σκηνής του Δήμου Αβδελιώδη

Ένα έργο στα αρχαία ελληνικά και μία σύνθεση διηγημάτων του Παπαδιαμάντη είναι οι δύο παραγωγές του χώρου οι οποίες κατεβάζουν σύντομα αυλαία.

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει Βιζυηνό στις τελευταίες Παραβάσεις της σεζόν στο ΚΠΙΣΝ

Η σειρά θεατρικών αναλογίων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" ολοκληρώνεται με τη σκηνική ανάγνωση του έργου - ύμνος του Γεώργιου Βιζυηνού στον άνθρωπο και τη φιλία.

Το "Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς" κατεβάζει αυλαία

Λίγες παραστάσεις απομένουν ακόμη για την επιτυχημένη θεατρική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Χρόνη Μίσσιου στο Σύγχρονο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη.

"Reunion the musical": Μαντώ, Πωλίνα, Βόσσου, Μπίγαλης και Αγγέλου στο νέο μιούζικαλ της Θέμιδος Μαρσέλλου

Η νέα παράσταση της σκηνοθέτριας των λαμπερών παραγωγών έρχεται τον Μάιο στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, με ένα υπέροχο καστ στους ρόλους πέντε διαφορετικών ανθρώπων που ενώνονται από μια διαθήκη.

Έτοιμοι για το Athens Comedy Festival 2024;

Η γιορτή γέλιου της πόλης επανέρχεται στις 30 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος". 4 μέρες σε 4 αίθουσες, με περισσότερες από 30 παραστάσεις και περισσότερους από 80 κωμικούς.