Στάση Μετρό Ομόνοια: Το ιστορικό "Θέατρο Άλφα Ληναίος-Φωτίου" περνάει με επιτυχία στη νέα εποχή

Το ιστορικό θέατρο Άλφα Ληναίος-Φωτίου έκλεισε 50 χρόνια ζωής από την αρχή της λειτουργίας του, το 1971, κι από το 2021 μπήκε σε νέα πορεία, αφ’ ότου οι ιδρυτές του, οι σπουδαίοι καλλιτέχνες Στέφανος Ληναίος και Έλλη Φωτίου, έδωσαν τη σκυτάλη του στον Τάσο Ιορδανίδη και τη Θάλεια Ματίκα.

Θέατρο Άλφα

Το ιστορικό θέατρο Άλφα Ληναίος-Φωτίου έκλεισε 50 χρόνια ζωής από την αρχή της λειτουργίας του, το 1971, κι από το 2021 μπήκε σε νέα πορεία, αφ’ ότου οι ιδρυτές του, οι σπουδαίοι καλλιτέχνες Στέφανος Ληναίος και  Έλλη Φωτίου, έδωσαν τη σκυτάλη του στον Τάσο Ιορδανίδη και τη Θάλεια Ματίκα, δύο καλλιτέχνες που ήδη έχουν καταξιωθεί, ερμηνεύοντας μεγάλα κοινωνικά έργα με σύγχρονους προβληματισμούς.

Επιθυμία τους, αναλαμβάνοντας τη λειτουργία του ιστορικού θεάτρου, είναι να συνεχίσουν την ιστορία του και να το ολοκληρώσουν ως ένα καλλιτεχνικό πυρήνα βασισμένο στις αιώνιες ανθρώπινες αξίες, προσαρμοσμένο στο σήμερα και το αύριο, σύμφωνα και με τις προσωπικές τους αναζητήσεις.

Περισσότερα στο Αφιέρωμα Μετρόραμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.