"Ο ταξιδιώτης": Η λογοτεχνία στη σκηνή του Tempus Verum

Η θεατρική μεταφορά του ομότιτλου πεζογραφήματος του Ε.Χ. Γονατά κάνει πρεμιέρα σε σκηνοθεσία των Χάρη Φραγκούλη και Κωνσταντίνου Γλύκαντζη.

Ο ταξιδιώτης

Στις 26/4, στη σκηνή του "Tempus Verum – Εν Αθήναις" έρχεται το λογοτεχνικό θρίλερ του Ε.Χ. Γονατά "Ο ταξιδιώτης”. Το έργο με το οποίο εμφανίστηκε στα γράμματα ο παράδοξος ποιητής και διηγηματογράφος της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς δραματοποιείται, έχοντας στο τιμόνι της σκηνοθεσίας τον Χάρη Φραγκούλη και τον Κωστή Γλύκαντζη

Παρότι γραμμένος το 1945, "Ο ταξιδιώτης” αιχμαλωτίζει με τη φρεσκάδα και την επινοητικότητά του, καθώς και με τον τρόπο που ακροβατεί μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας.

Ο ταξιδιώτης

"Ο νέος που σκότωσε τον Γίγαντα και μετά τραίνο και γεράκια και μια μεγάλη σάλα χορού για φαντάσματα και γενικώς θρίλερ, θρίλερ του Γονατά! Το πρώτο που έγραψε! Φορέστε τα πιο καλά σας ρούχα και ελάτε!”, μας παρακινούν οι δημιουργοί, με τον στρεβλό λόγο του Γονατά να εκμυστηρεύεται στο κοινό: "Θέλουν δεκαετίες για να γίνουν οι κήποι. Σου λέει ο άλλος "αυτός έχει κήπο". Μα δεν έχω κήπο κατ’ αρχήν. Μετά, ο κήπος δεν είναι κάτι γραφικό, κατάλαβες τι εννοώ. Εδώ μέσα είναι είναι είναι – τάφος, έχει τάφους μέσα εδώ. Δεν είναι γραφικό ότι έχω ένα γατάκι εδώ. Γιατί δεν έχω ένα γατάκι πρώτα απ’ όλα. Έχω ένα γατάκι που είναι ετοιμοθάνατο. Να το, το βλέπεις εκεί; Ξεψυχάει. Από μέσα έχω το άλλο. Έβγαινε κι ένα τρίτο, η Χιόνα και ούρλιαζε όλη τη νύχτα, κατάλαβες; Πού να κλείσω μάτι; Σου λέει "περνάει καλά ο άλλος", αυτό το "τι ανάγκη έχεις εσύ". Μια ζωή αυτό. Με θεωρούν πλούσιο και με θεωρούν ότι δεν έχω ανάγκη τίποτα. Κατάλαβες; Και δεν ξέρουν ότι κι αυτά που έχω κάνει, τα έχω κάνει με τεράστιο κόπο. Τα ελάχιστα. Τίποτα δεν έχω κάνει”.

Ο ταξιδιώτης

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Άχμεντ Αμπντελαζίζ, Στέφανος Βλάχος, Λίζα Γιαννακιτσίδου, Κωστής Γλύκαντζης, Ειρήνη Δάμπαση, Αντριάνα Ζαχαριάδου, Καλλιόπη Κουνιάδη, Μελίνα Κυρτάτα, Σάντυ Μακροπούλου, Κωνσταντίνος Μαναίος, Λήδα Μανούσου-Αλεξίου, Άντα Μπαϊρακτάρι, Σίλια Μπισιώτη, Γιώργος Μπουφίδης, Κωνσταντίνος Παπασωτηρόπουλος και η Νέλλη Σιάρρου.

Για εισιτήρια, επισκεφθείτε το viva.gr με ένα κλικ εδώ

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο ταξιδιώτης

  • Δραματοποιημένο Διήγημα
  • Διάρκεια: 60 '

Το θρίλερ του Επαμεινώνδα Γονατά, ποιητή και διηγηματογράφου της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς που έγραψε μόλις έξι βιβλία, γράφτηκε το 1945 και μεταφέρεται για πρώτη φορά στο θέατρο. Παρακολουθεί την παράδοξη ιστορία ενός νέου που σκότωσε έναν γίγαντα κι έπειτα εξαφανίστηκε, ακροβατώντας κάπου ανάμεσα στην φαντασία και την πραγματικότητα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
25/04/2024

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".