Ο Γιάννης Λιγνάδης εκτός Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Μαριάννα Κάλμπαρη απαντά στην επιστολή του Γιάννη Λιγνάδη που αυτόματα τον έθεσε εκτός του καθηγητικού προσωπικού της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου.

Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

Το τριήμερο εθνικό πένθος που κηρύχθηκε μετά την τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη της Λάρισας δεν σταμάτησε τον πρώην πια καθηγητή στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, Γιάννη Λιγνάδη, από το να απαντήσει σχετικά με την παραίτηση της Μάνιας Παπαδημητρίου και του Κωστή Καπελώνη μετά το αίτημα απομάκρυνσης του ίδιου από τους σπουδαστές τον περασμένο Αύγουστο και την άρνησή τους να μπουν στην αίθουσα και να κάνουν μάθημα μαζί του (λόγω δηλώσεων που έκανε σε σχέση με τη δίκη του αδελφού του), γεγονός που πριν μερικές μέρες προκάλεσε και την ανησυχία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Πιο συγκεκριμένα, με επιστολή του που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα "Καθημερινή" την 1η Μαρτίου και η οποία τον έθεσε αυτόματα εκτός του καθηγητικού προσωπικού της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης, ο Γιάννης Λιγνάδης κάνει λόγο για μεθοδευμένες παραιτήσεις προκειμένου να διαλυθεί το διοικητικό συμβούλιο της Σχολής, με απώτερο σκοπό την "αποκαθήλωση" της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Θεάτρου Τέχνης Μαριάννας Κάλμπαρη: "Για την επίτευξη του δολίου σχεδίου διάλυσης του Θεάτρου Τέχνης και της Σχολής του, απαραίτητος μοχλός ήταν η υπόθεσή μου (τακτική δαιμονοποίησης) και η μόχλευση των φοιτητών, μέχρι του σημείου της παρούσας μπαχαλοποίησης της Σχολής".

Η απάντηση της Μαριάννας Κάλμπαρη στην επιστολή του Γιάννη Λιγνάδη

"Νιώθω πως είναι σχεδόν ανάρμοστο, ενώ όλη η χώρα πενθεί τα θύματα του αδιανόητου δυστυχήματος στα Τέμπη, εμείς να μιλάμε για τέτοια ζητήματα. Πρέπει όμως να πάρω άμεσα θέση σε σχέση με την επιστολή του κυρίου Γιάννη Λιγνάδη που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα "Καθημερινή" την 1η Μαρτίου. Θεωρώ αυτονόητο ότι δεν συμμερίζομαι τις θέσεις του. Θεωρώ επίσης αυτονόητο ότι μετά από αυτή την επιστολή, ο κύριος Γιάννης Λιγνάδης δεν μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Μοναδική μου μέριμνα είναι να προστατεύω και να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις το Θέατρο Τέχνης και όλους/ες τους συνεργάτες/ιδες και εργαζομένους/ενες του. Κατά τα άλλα, αυτή τη στιγμή η σκέψη μου, όπως η σκέψη όλων, είναι μόνο στο τραγικό γεγονός".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πέντε audiobooks που πρέπει να ακούσετε την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στις 27 Μαρτίου, προτείνουμε μερικά best sellers που έχουν ανέβει στο σανίδι κερδίζοντας τις καρδιές των θεατών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/03/2023

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2023: "Το θέατρο βασίζεται στην πραγματική ουσία της ανθρωπότητας"

Η διακεκριμένη Αιγύπτια ηθοποιός Samiha Ayoub μιλά για την ουσία του θεάτρου και τη σημασία της τέχνης σε δύσκολους και αβέβαιους καιρούς στο μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου 2023.

"Ψηλά απ’ τη γέφυρα": Αντίστροφη μέτρηση για την παράσταση των 45.000 θεατών

Τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Βεάκη για την παράσταση του σκηνοθέτη Γιώργου Νανούρη πάνω στο έργο του Άρθουρ Μίλερ με πρωταγωνιστή τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη στο πλευρό μιας δυνατής ερμηνευτικής ομάδας.

"Ο Γεώργιος Λαμπάκης ταξιδεύει…" στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Ένα θεατρικό δρώμενο σε σκηνοθεσία της Όλγας Ποζέλη που συνδυάζεται με ξενάγηση πραγματοποιείται εντός του χώρου της περιοδικής έκθεσης "Η Σμύρνη στις αρχές του 20ου αιώνα μέσα από τα μάτια του βυζαντινολόγου Γεωργίου Λαμπάκη".

"Ένα σπίτι φωτεινό σαν μέρα": Επανεκκίνηση για το Εθνικό Θέατρο

Ξεκινά η παράσταση πάνω στο έργο του Τόνι Κούσνερ για την ευθύνη μας απέναντι στην Ιστορία σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή Γιάννη Μόσχου μετά την λήξη της κατάληψης στο κτίριο Τσίλερ.

Μαρία Πρωτόπαππα: "Οι περισσότεροι ρόλοι έχουν γραφτεί από άνδρες και αναπαράγουν σεξιστικά στερεότυπα"

Με μια συναισθηματικά φορτισμένη και γενναία τοποθέτηση στο πλαίσιο της ημερίδας "Women Who Dare - Η Θέση της Γυναίκας στην Ελλάδα του Σήμερα. Ιδέες και Δράσεις για ένα Καλύτερο Αύριο", μίλησε για την ανισότητα στο χώρο του θεάτρου και για τα εσωτερικευμένα στερεότυπα της γενιάς της.

Μικροί και μεγάλοι γίνονται ένα στο φαντασμαγορικό "Slava's Snowshow"

Ένα μοναδικό διαδραστικό υπερθέαμα γεμάτο κλόουν, εκπλήξεις και παιχνιδιάρικη διάθεση έρχεται για λίγες μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Παλλάς με την υπογραφή του Slava Polunin.